پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

مصوبات تکراری و انجام نشده و مهربانی دور ار انتظار استاندار با برخی مدیران کم‌کار از مهم‌ترین حواشی نشست گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی کهگیلویه و بویراحمد بود؛ اعتراف تلخ اما شفاف دیودیده، آهنگ آن‌ور آبی مدیر در وسط جلسه، ۲۰۰۰ پیمانکار در مقابل صفر تاجر، مدیری که کارش را انجام نداد اما در مقابل استاندار سرش را بالا گرفت و گفت یک پیش‌نویس نامه نوشتم، لطف خوان‌پایه به مردم استان و کنایه استاندار به او، ۵۰ جلسه و ۱۰ سال زمان برای یک کاز دو روزه، ماجرای قول‌های دوستان گوهرگانی، مدیرانی که روی زمین و آب صادرات نمی‌کنند برای تعیین مرز هوایی جلسه می‌گذارند، ماجرای خشک شدن باغات باشت بعد از رفتن گوهرگانی، طلبی ۶۰ ساله که امروز و یکجا طلب شد و مواردی از این دست از دیگر حواشی این نشست مهم بود.

 

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی کهگیلویه و بویراحمد با تأخیر زیاد و تغییر مکان برگزاری جلسه در آخرین لحظات از استانداری به اتاق بازرگانی برگزار شد.

طبق روال قبلی، مصوبات قبلی جلسات طرح و نتیجه آنها پیگیری شد؛ طبق معمول مصوبات انجام نشده زیاد بودند اما تنها تفاوت آنها این بود که مدیران کم‌کار به جای تشر استاندار شاهد کنایه‌های معنادار و البته مهربان‌تر او بودند.

یکی از مصوباتی که روی زمین ماند، تأسیس نخستین شرکت صادراتی در کهگیلویه و بویراحمد بود که تقریبا هیچ کاری در بخش دولت برای آن نشد و جبار کیانی در اتاق بازرگانی هم که بر اساس مصوبه قبلی قرار بود این کار را یکماهه انجام دهد، امروز از تأسیس این شرکت گزارشی نداد اما از ضرورت و چگونگی تأسیس این شرکت صادراتی تا دلتان بخواهد حرف زد.

موضوعی که حسن نوروزی هم به آن واکنش نشان داد و گفت که آقای کیانی باید اینجا از راه‌اندازی این شرکت صادراتی خبر می‌داد و گزارش می‌داد!

داریوش دیودیده، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت هم که خودش یکی از متولیان و پیگرکننده‌های این موضوع است در اعترافی تلخ اما شفاف خطاب به استاندار گفت که تمام جلسات تکراری است هر چند آقای استاندار ریلی را تعریف کرد اما در جلسه قبل قرار بود شرکت صادراتی تشکیل و این امر مهم را شروع کنیم اما می‌بینیم در این جلسه همان دستور کار قبلی است و باز هم می‌گوییم باید کار را شروع کنیم!

در نهایت در یک مصوبه بر مصوبه قبلی مقرر شد تا این شرکت صادراتی ظرف یکماه آینده تأسیس شود.

گوهرگانی که پیش از این گفته بود اگر اتاق بازرگانی یاسوج بخواهد دو روزه این شرکت را تأسیس می‌کند، این‌بار به جبار کیانی گفت که حالاواقعا تا یکماه آینده این کار تمام می‌شود و کیانی هم گفت: صد درصد!

انتقادات متولیان از کارهایی که خودشان نکردند، به همین موارد ختم نشد.

هاشمی، نایب رئیس اتاق بازرگانی یاسوج هم گفت که کهگیلویه و بویراحمد ۲۰۰۰ پیمانکار دارد و یک تاجر هم ندارد اما استان دیگری ۲ هزار تاجر دارد و یک پیمانکار دارد و این پیام دارد!

او که البته خودش هم در اتاق بازرگانی و بخش خصوصی مسئولیت دارد و در این تقصیرها سهیم است، اما به موضوع مهمی اشاره کرد و حقیقتا هم علاقه به پیمانکاری در این استان بسیار زیاد است.

هاشمی خودش جواب خود را داد و توضیح داد که سود پیمانکاری مشخص و سهل‌الوصول است اما برای تجارت و صادرات زحمت می‌خواهد و ماها کارهای دارای ریسک را انجام نمی‌دهیم.

او که در این نشست مثال‌های خوبی می‌زد، ادامه داد: کهگیلویه و بویراحمد مثل آب خوردن ظرفیت و امکان صادرات دارد اما در این استان بیشتر حرف می‌زنیم و به جای آنکه یک لحظه دستمان را در آب کنیم که آن آب گرم است یا سرد، ساعت‌ها بحث می‌کنیم که این آب سرد است یا گرم!

حالا در همین جلسه که روی یک مصوبه تکراری این همه بحث شد فقط قرار است چند نفر را پیدا کنند و یک شرکت مرتبط با امر صادرات را ثبت کنند؛ موضوعی که جبار کیانی می‌گوید بسیاری از زیرساخت‌های امر صاردات را فراهم کردیم و حتی در چندنقطه دنیا هم مرکز عرضه محصولات داریم و فقط ثبت یک شرکت صادراتی مانده است!

در ادامه این مباحث! استاندار کهگیلویه و بویراحمد با تصدیق حرف هاشمی، نایب رئیس اتاق بازرگانی گفت که این نکته درست است که خیلی‌ها مایل هستند پیمانکار شوند اما به نظرم در این استان پل زیاد ساختیم و باید چند جوان اهل کار را پیدا کنیم، شرکتی ثبت، دست و بال آنها را بگیریم تا روی پای خود بایستند و صادرات محصولات مختلف این استان به ویژه در بخش کشاورزی جان بگیرد.

احمدی این را هم گفت که در کنار جلسات رفع موانع تولید، رفع موانع صادرات را هم می‌گذاریم و حداقل کار این است که این شرکت صادراتی به باغدار سیسختی ما می‌گوید از ترس خراب شدن محصولت آن را پیش‌فروش نکن!

او از اتاق بازرگانی خواست که به میدان بیاید و دولت نیز آنها را با جدیت کمک خواهد کرد.

مصوبه بعدی که در جلسات قبلی تصویب شد و باز هم فقط یک مصوبه کاغذی بود به تهویه تونل بزرگ جاده بابامیدان به یاسوج مربوط می‌شد که تا حادثه‌ای دلخراش در آن رخ ندهد، مسئولان ما از خواب بیدار نمی‌شوند.

در نشست قبلی علی خوان‌پایه، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کهگیلویه و بویراحمد، مأمور انجام این موضوع شد و او پای این مصوبه را امضا کرد اما امروز و بعد از گذشت یکماه در جلوی استاندار گفت که این وظیفه ما نیست و شرکت زیرساخت‌ها باید انجام دهد!

او البته سرش را پایین نگرفت و با افتخار گزارش داد که البته ما پیش‌نویس نامه‌ای را در همین زمینه آماده کردیم و با امضای خود استاندار به آقای خادمی، رئیس شرکت زیرساخت‌ها فرستادیم! و وظیفه ما در حد همین نامه بود!

استاندار هم در پاسخ او به کنایه گفت که واقعا آقای خوان‌پایه به همه ما لطف کردند و به شرکت زیرساخت گفتند که این کار را انجام دهد!

احمدی ادامه داد که آقای خادمی را به استان دعوت می‌کنم شما فقط قدم رنجه کنید و یک پیش‌نویس دیگر بنویسید و به او بدهید!

استاندار البته برخلاف انتظار، بسیار مهربانانه به خوان‌پایه گفت که خواهشا این موضوع را پیگیری کنید اگر به تابستان برسیم وضعیت این تونل نگران‌کننده‌تر می‌شود؛ بالاخره ایمنی راه‌ها با اداره‌کل راهداری و حمل و نقل است.

جعفر گوهرگانی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هم به مزاح گفت که چگونه است اداره‌کل راهداری در بیرون از تونل (ورودی و خروجی) می‌تواند دوربین نصب کند تا مردم جریمه شوند اما کاری به داخل تونل و هوای خفه‌کننده آن ندارد؟!

در حین جلسه، آهنگ بلند و “آن‌ور آبی” مدیر مرتبط با همین مصوبه که با گوشی خود ورمی‌رفت و گویا خیالش از استاندار راحت بود! همه را خنداند!

مصوبه دیگری که باز هم قرائت شد، چندین بار مصوب شد اما خبری از عمل به آن نبود؛ انجام زیرساخت‌های مخابراتی و اینترنتی برای شرکت قدیمی و موفق آسه در روستای نره‌گاه بود.

حسین سهمگین در همین زمینه گفت که شرکت مخابرات در ۱۰ سال گذشته بیش از ۵۰ جلسه برای این کار با مسئولان برگزار کرد اما اگر به اندازه نصف این جلسات همت می‌کرد و وقت می‌گذاشت الان مشکل این واحد صادراتی موفق حل می‌شد.

گوهرگانی هم با ابراز تعجب از این موضوع توضیح داد که آقای صالح‌پور به من قول داد این کار را انجام می‌دهد چطور هنوز انجام نشده است؟۱

استاندار هم به شوخی به گوهرگانی گفت شما ۲۰ سال است با این دوستانت زندگی می‌کنی، نمی‌دانید قول بسیاری از آنها، قول نیست!

به گزارش ریواس جنوب، مصوبه بعدی به تأسیس چند میز صادراتی بود که این‌بار خود استاندار برای انجام نشدن آن چراغ‌سبز نشان داد و گفت که نه این میزها را بگذارید بعد بگویند سفر خارجی می‌خواهیم و از این حرف‌ها؛ از آن میزها نباشد؛ او به شوخی گفت که اگر اینگونه باشد همان زیرمیزی بهتر از رو میزی است!

مصوبه دیگر این نشست مربوط به تعیین مرز هوایی استان کهگیلویه و بویراحمد بود که استاندار خطاب به دیودیده گفت که یعنی شما همه چیزتان میزان و تکمیل است فقط مرز هوایی نداریم؟ مگر ما هواپیمای باربری داریم؟ حالا مرز هوایی باشد بهتر است اما اولویت ما نیست ما کنار دریا هستیم شما صادرات را درست کن از طریق دریا می‌بریم!

احمدی ادامه داد: مدیران ما زمین را ول کردند دنبال هوا هستند!

حسینی، یکی از اعضای کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی یاسوج نیز در این جلسه از نابودی باغات مرکبات گرمسیر با بیماری “شانکرباکتریایی” خبر داد و خواستار استقرار اکیپ‌های ایست و بازرسی، مراکز قرنطینه و جلوگیری از ورود نهال آلوده به این استان شد.

از دیگر حواشی این نشست، انتقاد تلویحی گوهرگانی از اداره‌کل مالیاتی بود که همه طلب ۶۰ ساله مالیاتی خود از تولیدکنندگان را امروز و یکجا مطالبه می‌کنند که این موضوع تولیدکنندگان را زمین می‌زند.

در یکی دیگر از دستورکارهای این نشست که بحث کارشناسی روی موضوع “خوشه” و زنجیره تأمین و ارزش شد، حسن نوروزی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کهگیلویه و بویراحمد با آب و تاب گفت که سه سال است که این بحث در کشور مطرح است همه‌اش همین حرف‌ها را می‌زنیم و … بعد استاندار به او گفت سه سال نیست و ۱۲ سال است بحث خوشه‌ها در این کشور مطرح است؛ نوروزی هم پاسخ داد که حالا از وقتی که من در این استان هستم.

وقتی حیدری یکی از تولیدکنندگان زیتون که در نشست قبلی انتقاداتی از مجموعه مدیریتی داشت گفت که حقیقتا از برخی مواضع آقای استاندار خوشحال شدم و … استاندار به او گفت که هنوز هم خوشحالید؟ حیدری پاسخ داد بله هنوز هم خوشحالم.

—————————-

حاشیه‌نگاری از کریم بنام

—————————-

انتهای پیام/ ک-ب