پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

غفاری- گلابی- شاکری (دخانیات)رئیس مرکز بهداشت استان کهگیلویه و بویراحمد، وضعیت مصرف دخانیات را در پارک‌ها و اماکن عمومی این استان، تکان دهنده توصیف کرد و گفت: دیدن صحنه‌ای که کودک ۹ ساله‌ی یاسوجی از مادر خود قلیان گرفت، بسیار تلخ و رنج‌آور است.

به گزارش ریواس نیوز، سید رشید غفاری اظهار داشت: بر اساس یک بازدیدی که شخصاً در یکی از پارک‌های مرکز استان داشته‌ام، از مجموع ۵۰ خانواده مستقر در این مکان، ۳۸ خانواده در حال مصرف قلیان و سایر دخانیات بودند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی استان، با طرح این سؤال که ما با سرنوشت خود و اعضای خانواده‌ی چه می‌کنیم، افزود: پیشنهاد می‌کنم که به پارک‌های شهر یاسوج بروید و ببینید که کمتر خانواده‌ای بدون دخانیات، اوقات خود را در این مکان‌های زیبای پایتخت طبیعت سر می‌کنند!

 

دیدن برخی صحنه ها در پایتخت طبیعت ایران، بسیار تلخ و رنج‌آور است

غفاری با بیان اینکه در برخی خانواده‌ها، قبح مصرف دخانیات، به غلط شکسته شد، ادامه داد: دیدن صحنه‌ای که کودک ۹ ساله از مادر خود قلیان گرفت، بسیار تلخ و رنج‌آور است.

این مسئول اضافه کرد: در مشاهدات ما در پارک‌های شهر یاسوج، در برخی موارد دو جوان کنار هم نشسته بودند و دو قلیان هم در میان آنان روشن بود و این وضعیت بسیار عجیب است.

غفاری در ادامه به برخی از زمینه‌های رشد مصرف دخانیات در استان اشاره کرد و اظهار داشت: اگر دقت کنیم شیک‌ترین مغازه‌های مرکز استان ما مربوط به همین مراکز فروش قلیان است که باید پرسید که چه کسی قرار است تذکر دهد و جلوی این وضعیت را بگیرد.

این مسئول حوزه‌ی بهداشت، با اشاره به اینکه بیماری‌های قلبی و عروقی عامل اصلی مرگ و میر در استان ماست، تصریح کرد: مصرف دخانیات که خود یکی از عوامل مرگ و میر محسوب می‌شود، در بروز این بیماری‌ها نقش اصلی را ایفا می‌کند.

رئیس مرکز بهداشت استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه هزینه‌های درمان بیماران سرطانی سرسام‌آور است، تأکید کرد: علاوه بر نقش دخانیات در بروز بیماری‌ها و سرطان‌های مرگبار، هزینه‌های مالی این مواد هم برای دولت و هم برای مصرف‌کنندگان بسیار بالا و تأمل‌برانگیز است.

قلیان های امروزی خطرناک تر از قلیان های قدیمی اند

غفاری مخاطرات و مضرات قلیان را در سالهای اخیر بیشتر دانست و اذعان داشت: حقیقت این است که در گذشته در قلیان‌ها از تنباکوی خالص و محصول مستقیم زمین‌های کشاورزی استفاده می‌شد اما اکنون می‌بینیم فروشندگان برای افزایش فروش خود، مواد اعتیادآور و خطرناکی را با آنها ترکیب می‌کنند.

وی افزود: بسیاری از محصولات دخانی، در خود کشورهای فروشنده، توزیع و فروخته نمی‌شود و این موضوع عمق فاجعه‌ی مصیبت‌بار فروش و توزیع دخانیات در کشور و استان ما را دوچندان می‌کند.

آمار مصرف دخانیات در استان، تکان دهنده است!

غفاری آمار مصرف دخانیات در کهگیلویه و بویراحمد را تکان‌دهنده توصیف کرد و اذعان داشت: در حالیکه وضعیت استعمال دخانیات در استان ما بسیار نگران‌کننده به‌نظر می‌رسد اما متأسفانه اقدام خاصی برای جلوگیری از این روند هشداردهنده و خطرناک صورت نمی‌گیرد.

رئیس مرکز بهداشت استان در پایان خواستار اجرای برنامه‌های جدی‌تر فرهنگی و نظارتی از سوی مسئولان و نهادهای مرتبط از جمله نیروی انتظامی، سازمان گردشگری، ائمه‌ی جمعه، سازمان تبلیغات اسلامی، دانشگاه‌ها، فرهنگ و ارشاد و آموزش و پرورش شد.

قلیان7