ویژهخواری در گردشگری کهگیلویه و بویراحمد/ رو شدن اسنادی از پرداخت ۱۰۰ میلیارد تسهیلات کمبهره به دو نورچشمی/ داستان توزیع پولهای بلاعوض
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
ویژهخواری در گردشگری کهگیلویه و بویراحمد/ رو شدن اسنادی از پرداخت ۱۰۰ میلیارد تسهیلات کمبهره به دو نورچشمی/ داستان توزیع پولهای بلاعوض
در حالی که جوانان کهگیلویه و بویراحمدی از دریافت یک وام ده میلیونی محرومند، در این استان ده میلیارد تومان تسهیلات کم بهره دولتی و میلیونها تسهیلات کاملا بلاعوض را به دو طرح گردشگری دادند که یکی از آنها صوری است و کاری نشده و دیگری حتی مجوز واگذاری زمین و کاربری گردشگری هم ندارد!
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، استان کهگیلویه و بویراحمد، بدون اغراق سرزمینی چهارفصل با زیباییهای دلربا و متنوع در همه ایام سال است؛ مناطق بکر و طبیعی، چشمهسارها، جنگلهای انبوه و کوههای پرابهت، آبشارها، جاذبههای تاریخی با قدمتی چندهزار ساله، روستاهای دستنخورده و صدها ظرفیت دیگر طبیعی و تاریخی در دل زاگرس و در یک شاهراه ارتباطی شمال به جنوب خودنمایی میکند.
کهگیلویه و بویراحمد در عین حال که در زیبایی و جاذبه گردشگری حرف برای گفتن دارد، به لحاظ نزدیکی به بنادر و موقعیت جغرافیایی بهشتی برای سرمایهگذاری است؛ باید گفت که سرمایهگذاری واژهای پر مسما و جذاب است که در این استان خودش به یک جاذبه تاریخی و موزهای تبدیل شده که فقط در حرف متولیان امر شنیده میشود و خبری از آن در صنعت گردشگری سرزمین برف و آفتاب نیست.
فاصله بین آنچه باید باشد و آنچه هست بسیار زیاد است آنقدر زیاد که میشود با جرات افراد دخیل در صنعت گردشگری کهکیلویه و بویراحمد را در طول سالیان اخیر، خائن، سهلانگار و بیاعتنا به پیشرفت و حق و حقوق شهروندان این دیار نامید.
بر اساس گزارشات رسیده به ریواس جنوب، مسئولان استان کهگیلویه و بویراحمد در یک شاهکار خائنانه، اعتبارات کمبهره حوزه گردشگری و منابع بلاعوض زیرساختهای این حوزه را گوشت قربانی کردند و با چوب حراج به آنها، انحرافی تاریخی در این منابع مالی ارزان ایجاد کردند که تا سالها و حتی قرنها، چوب آن را مردم مظلوم این خطه از زاگرس خواهند خورد.
قصه جدید ما در گردشگری کهگیلویه و بویراحمد، قصه وامهای کلانی است که آقای سعید طالبپور، مدیرکل گردشگری این استان به چند نفر افرادی که هیچ سنخیتی با این صنعت ندارند، داده است که قطعا بوی فساد و تخلف و رانت و ویژهخواری از آن میآید.
اما این هم، همه قصه نیست و قسمت غمانگیز این قصه وقتی است که در مورد اول، این تسهیلات ارزان و بیصاحب را به فردی دادند که معلوم نیست چه بر سر آنها آورده و تنها چیزی که معلوم است این است که خبری از طرح گردشگری نیست و گویا همه چیز صوری است و رفیقبازی و داستانهای پشت آن که همه ما میدانیم.
ماجرا از این قرار است که مدیرکل گردشگری و معاون او، در حوالی شهر یاسوج مبلغ چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان را به آقای (الف، غ) دادند و طرحی را مصوب کردند و به بانک معرفی کردند و حتی قسط اول را هم گرفته، با درخواست پرداخت قسط دوم او نیز موافقت شده اما وقتی رئیس گروه گردشگری و کارشناسان مربوطه برای بازدید از این طرح میروند، میبیند که خبری از این طرح نیست و پولی در این طرح یا بهتر بگوییم در یک زمین خالی و محل اجرای طرح مصوب، هزینه نشده است( بعد از گرفتن تسهیلات) و معلوم نیست این پولهای زبانبسته کجا هزینه میشوند.
حالا اگر رییس گروه سرمایهگذاری در ادارهکل گردشگری به عنوان یک کارشناس خداترس در این مورد واکاوی و دقت نظر نداشت و جلوی آن را نمیگرفت، آقای طالبپور و معاون او میخواستند در سکوت با پول بیتالمال و حق و حقوق شهروندان بویراحمدی اینگونه بازی کنند؟
بدتر از همه اینها اینکه مشخص شده قبل از این تخلف و این ویژهخواری و بر باد دادن بیتالمال، تذکرات لازم به شخص مدیرکل داده شده اما گویا او تصمیمش را گرفته بود و حمایت از این فرد و بر باد دادن این تسهیلات ارزانقیمت برای او مهم بوده است که پای او ایستاد.
بعد از رو شدن این تخلف و ترس مدیرکل از برملاشدن و عواقب آن دستور رفع این نقیصه صادر شده اما فعلا در معاونت گردشگری گیر کرده و آقای مدیرکل به جز آن دستور اداری معمول، کار خاصی را در جهت جبران یا برگرداندن بیتالمال یا دست کم الزام متقاضی نورچشمی به اجرای طرح گردشگری نکرده است.
دومین تسهیلات بر باد رفته در مدیریت محفلی و لجامگسیخته گردشگری استان مربوط به تسهیلات چهار میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومانی آقای (ع، م) در باشت است که بعد از دریافت آن، تازه معلوم شده محل اجرای این طرح یک زمین منابع ملی است که تصرف شده و گویا کاملا غیرقانونی است و این زمین نه واگذار شده و نه هم مجوزی برای آن از سوی منابع طبیعی یا امور اراضی صادر شده است و نه هم کاربری گردشگری دارد!
برای مدیریت فشل گردشگری استان همین بس که تسهیلات کلان چهار درصدی برای اجرای طرح گردشگری میدهند اما برایشان مهم نیست که آیا متقاضی که میخواهد طرح گردشگری بزند، اصلا زمین دارد یا ندارد و تکلیف مدارک مالکیتی آقای به اصطلاح سرمایهگذار چه میشود؟
اگر استان و صنعت گردشگری ما روی گنج خوابیده است ایرادی ندارد که تسهیلاتی را حتی به انحراف هم به یک نفر داد اما وقتی گردشگری در استان ما زمینگیر و فشل است و مدیریت ارشد آن که نام انقلابی بودن را یدک میکشد از احداث یک سرویس بهداشتی در جاذبههای گردشگری عاجز است چطور چیزی نزدیک به ده میلیارد تومان را اینگونه صوری و بیحساب و کتاب به دو نورچشمی میدهد؟
بدتر از همه اینها، تسهیلات بلاعوضی است که برای زیرساختهای گردشگری استان آمده و آقای طالبپور در یک شاهکار مدیریتی، ۴۰۰ میلیون تومان از این تسهیلات بلاعوض را به همین طرحی داده است که نه به بار است و نه به دار است و حتی زمین محل اجرای طرح هم ندارد!
خیانت یک مدیر وقتی آشکارتر میشود که جوانان ما برای یک وام ده میلیون تومانی حتی ۳۰ درصدی هم از تمام آبرو و وقت خود میزنند و دست آخر هم بانکها این وام را به هزار بهانه نمیدهند اما یک مدیر در دولت اسلامی ده میلیارد تومان تسهیلات ۴ درصدی یک شبه میدهد و میلیاردها تومان تسهیلات بلاعوض را به چند دوست و رفیق و یا افراد سفارشی به اسم زیرساختهای گردشگری میدهد بدون آنکه قدمی برای گردشگری ما برداشته شود یا زیرساختی احداث شود.
همانگونه که در ابتدای گزارش اشاره شد، استان کهگیلویه و بویراحمد سرشار از ظرفیتهای گردشگری اما خدادادی است اما این ظرفیت مهم نه تنها به واسطه مدیران این حوزه تقویت نشده بلکه با بیکفایتی و نالایقی همین ظرفیت خدادادی و بادآورده نیز به نابودی کشیده شد و جوانان ما از گردشگری این استان حتی به اندازه فروش یکچای هم بهره نمیبرند تا خیانت مدیران این حوزه هم آشکار شود و همین سنگینتر شود.
اگر صنعت گردشگری ما روی ریل واقعی خودش باشد و مدیریت آن را به اهلش بسپارند و یا دست کم آن را از شر مدیران نالایق حفظ کنیم، از محل «چایفروشی» هم که شده نباید جوان بیکاری در کهگیلویه و بویراحمد باشد.
اگر از سعید طالبپور و تخلفات آشکار و پنهانش و آنچه در این سه سال بر سر میراث فرهنگی و تاریخی و گردشگری ما آورده، بگذریم باید از استاندار و معاون اقتصادی او پرسید که شما دقیقا چهکارهاید که جلوی چشمان شما و در جلساتی که شما یا معاون اقتصادیاتان رییس آن هستید این همه پول بیزبان و بیصحاب را به یک یا دو یا چند نورچشمی سفارش شده میدهید اما جوانی که به امید وعدههای دولت و سیاست فرزندآوری ازدواج کرده یا صاحب فرزند شده سالها و ماهها در صف دریافت وام ازدواج است؟!
چگونه این همه تسهیلات ارزانقیمت گردشگری را در این جلساتتان مصوب میکنید و به طرحی میدهید که حتی زمین آن هم منابع ملی است و مجوز واگذاری و کاربری گردشگری ندارد و هیچکدام از فرآیندهای قانونی آن طی نشده است؟
واقعا آبروی هر چه کار کارشناسی و هر چه قانون و مصوبه و جلسه و تصمیم مدیریتی است را با این شکل از مدیریتمان بردهایم!
از آقای احسان عسکری، معاون اقتصادی استاندار نیز باید پرسید شما حداقل به اندازه تلاشتان برای عضویت در هیئت علمی دانشگاه، یا حداقل کمی هم به این همه ویژهخواری و بر باد دادن تسهیلات حوزه گردشگری اهمیت میدادید تا ده میلیارد تومان پول را به دو طرحی ندهند که یکی از آنها صوری است و صفر درصد پیشرفت فیزیکی دارد و یکی دیگر حتی زمین هم ندارد!
سوال دیگر را باید از آقای ضامنفر پرسید که مدیرکل حوزه سرمایهگذاری استانداری است و شاید آقای استاندار و معاون اقتصادیاش کارهایی مهمتر از بر باد دادن منابع مالی استان و به بازی گرفتن صنعت گردشگری دارند، شما در سطوح پایین مدیریتی چرا نظارت نکردید؟
شما با چه استدلال یا منفعتی رضایت دادید به این مصوبات ننگین و رانتی و خائنانه؟
چطور میشود این همه پول را بدون فرایند قانونی یک طرح گردشگری، مصوب کرد و تسهیلات پرداخت کرد اما نه طرحی اجرا شود یا طرحی که تسهیلات گرفته و حتی پول کلان و بلاعوض برای زیرساخت گردشگری گرفته حتی مجوز زمین هم ندارد؟
آیا همه طرحهای حوزه اقتصادی اینگونه غیرکارشناسی و محفلی و بدون ضوابط قانونی مصوب و به بانک معرفی میشوند؟
آیا بعد از پرداخت تسهیلات ارزانقیمت و حتی بلاعوض کسی در این استان نیست که نظارتی کند و یا جلوی چنین تخلفاتی را بگیرد یا متقاضیانی که به اسم سرمایهگذاری، تسهیلات کم بهره و بلاعوض این حوزه را قورت میدهند را مجبور کنند که حداقل طرح مصوب گردشگری خود را مطابق نقشهها و طرح اولیه اجرایی کنند؟
هر چند با این شکل از مدیریت و نظارت حوزه گردشگری و سرمایهگذاری استانداری، اگر طرحی هم اجرا شود یا صوری است یا موقت است و بعد از دریافت تسهیلات، تعطیل میشوند و فریادرسی هم نیست.
آیا میشود یک تسهیلات کلان و کم بهره دولتی در سطح مرکز استان، تا این حد بدون حساب و کتاب تا مرحله پرداخت تسهیلات و دریافت تسهیلات پیش برود و نه کسی در استانداری نه ادارهکل گردشگری و نه در بانک مطلع نشود؟
چگونه است که بانکها با این همه سختگیری و عذاب دادن مردم عادی برای یک طرح گردشگری بدون مدارک زمین، آن هم حدود پنج میلیارد تومان تسهیلات میدهند!
گفته میشود با روشن شدن ابعاد این تخلف، مدیرکل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد از طریق معاونت اقتصادی استانداری و فشار بر منابع طبیعی و… تلاش میکنند تا مجوزی برای واگذاری و تغییر کاربری زمین این طرح بگیرند و جلوی این رسوایی و فضاحت مدیریتی را بگیرد.
نکته پایانی اینکه قطعا وضعیت فعلی گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد با این همه جاذبه گردشگری و موقعیت جغرافیایی، ماحصل و ثمره چنین مدیریتی است هر چند نمیتوان گفت همه آن، نتیجه مدیریت سه ساله دولت سیزدهم به رهبری سید علی احمدزاده است اما سهم او و تیم اقتصادیاش بیشتر از همه مدیران قبلی است.
______________
گزارش از کریم بنام
———————
اخسی حاجسعید و ندای وحدت واستاندار نسبتا محترم
اینا که برا دوره مدیرکل قبلی بود
رفع نقص هم شدن
حرف چرت