سرمایهگذار خارجی پای کار آمد پرندهای در قفس سرمایهگذاری کهگیلویه و بویراحمد/ کار سخت خادمی و نشانههای بیم و امید
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
آمدن امروز یک سرمایهگذار خارجی برای احداث طرح پالایشگاه نفت در گچساران، تعبیر پرنده در قفس، را برای حال و روز اقتصاد و اشتغال کهگیلویه و بویراحمد، تعبیر مناسبی کرده است؛ حال و روزی که کار خادمی و همکاران اقتصادیاش را برای درمان این زخم چرکین سخت کرده است و آمدنی که نشانههایی از نتیجهبخش شدن پیگیریهای مستمر مسئولان این استان را نوید میدهد.
به گزارش ریواس، عبدالوهاب خمیس، نام سرمایهگذاری خارجی است که با پیگیریهای تیم اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد به ریاست استاندار این استان، به یاسوج آمد تا بلکه یکی از برنامهها و آرزوهای دیرینه مردم در احداث پالایشگاه و پتروشیمی روی عمل به خود ببیند و از قبل آن، برای هزار نفر شغل ایجاد شود.
عصر امروز سالن شماره یک استانداری کهگیلویه و بویراحمد یکی از معدود جلسات متفاوت، عملیاتی و راهگشا را با حضور سرمایهگذاری خارجی و پای کار به خود دید تا بیم و امید، دو روی سکه سرمایهگذاری در کهگیلویه و بویراحمد شوند.
خمیس از کشور مصر با حضور قنبری مترجم و شریک ایرانیاش، بعد از مدتها رایزنی و بسترسازی، دعوت سید موسی خادمی و همکارانش را اجابت کرد و برای سرمایهگذاری در احداث پالایشگاه نفت و گاز در گچساران، رو در روی مدیران این استان نشست و گفت: با همه وجود پای کار هستم و اگر شما همکاری کنید این پالایشگاه به زودی راه میافتد.
آمدم که کار کنم
این سرمایهگذار خارجی اهل کشور مصر گفت: بعد از حدود یک ماهی که در سفر هستم، این همه راه را آمدم که کار کنم و در این راه عزمی جدی و مطالعهای دقیق دارم به طوری که بخشی از ماشین آلات آن نیز خریداری شده است.
او نگاه معنوی به سرمایهگذاری در این استان را بخشی از دیدگاه خود دانست و افزود: علاقه خاصی به ایران دارم.
او خواستههایش از مسئولان این استان را حداقلی خواند و گفت: زمین و صدور مجوزهای لازم، انتظاری است که ما از مسئولان کهگیلویه و بویراحمد داریم و در عوض اگر این همکاری شود یک روز بعد احداث این پالایشگاه عملیاتی میشود
قولی که خادمی از طرف مدیرانش به سرمایهگذار خارجی داد
بعد از این گفتهها بود که سید موسی خادمی، با بیان این جمله خطاب به سرمایهگذار خارجی و تیم همراه که خیالتان از بابت استان راحت باشد، عملا یک تفاهم و توافق مهم را رقم زد و در مسیر اجرا قرار داد.
او از طرف همه مدیرانش به این سرمایهگذاری خارجی قول داد که هیچ سنگی از طرف مدیران این استان جلوی پای سرمایهگذاری گذاشته نمیشود و برای رفع مشکلات احتمالی نیز سنگ تمام خواهیم گذاشت.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد، دریافت مجوز سرمایهگذاری خارجی و تأمین خوراک پالایشگاه را دو اقدام برون استانی در این پروژه دانست و گفت: بعد از طی این دو مرحله مراحل استانی شامل مجوزهای زمین، آب و دیگر انشعابات است که هیچ مشکلی نخواهیم داشت.
کهگیلویه و بویراحمد خسته از حرفهای بدون پشتوانه است
وی آغوش این استان به روی سرمایهگذاری را باز دانست ولی خطاب به این سرمایهگذار خارجی تصریح کرد: کهگیلویه و بویراحمد خسته از حرفها و برنامههای بدون پشتوانه و غیرعملی است و ما نمیخواهیم حرفی زده شود و بعد از چندماه این دست و آن دست کردن و قول دادن بعد آن را نیمهتمام رها کنیم.
مقام ارشد اجرایی استان با یادآوری این موضوع که هر اقدام استانی را برای عملیاتی شدن پروژه پالایشگاه انجام میدهیم، ابراز داشت: انتظار ما از سرمایهگذار خارجی، طرحی شسته و رفته و ارادهای راسخ است به طوری که نشانههایی از جدی بودن عزم سرمایهگذار و پای کار بودن وجود داشته باشد.
خادمی، با تشریح و تفکیک وظایف همه مدیران مرتبط تأکید کرد: این طرح از قبل بوده و باید با استفاده از تجارب گذشته و کارهای انجام شده، شتاب آن را بالا ببریم.
نشانههایی از بیم و امید
به گزارش ریواس، اگر چه تیم سرمایهگذاری خارجی و تیم اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد امروز برای یک کار مشترک، سنگهایشان را به خوبی وا کردند و همکاسه شدند ولی علاوه بر این نشانههای امیدبخش، نشانههایی از سخت بودن روند اجرای این طرح مهم و بیمهایی در این زمینه نیز وجود دارد.
کهگیلویه و بویراحمد همواره در راه سرمایهگذاری از نگاههای بسته مدیرانش، معارضات و مانعتراشیهای بدنه جامعهاش آسیب دیده است و اکنون نیز اگر چه استاندار، همکاری و همراهیاشان را تضمین کرده است ولی نگرانیهایی در این زمینه وجود دارد که نگاه بخشی، بسته و دستگاهی بر منافع عمومی غالب شود و آنگونه که باید از این فرصت استفاده نشود.
شواهد نشان میدهد که عبدالوهاب خمیس، اهل سرمایهگذاری و کار است و از طرفی نیز سرمایهگذارانی که برای مانعتراشیها و عدم همکاری مدیران این استان در همه این سالها فراری داده شدند، کم نیستند و برای همین است که تعبیر “پرنده در قفس و بیم و امید” را مناسب این روزهای کهگیلویه و بویراحمد میدانیم.
مجید محنایی، سهمگین، ابراهیم کشاورز، داریوش دیودیده، جعفر گوهرگانی، جبار کیانی و علی لطفی مهمترین افرادی هستند که باید بازوان استاندار کهگیلویه و بویراحمد به عنوان مجری سیاستهای دولت تدبیر و امید در این استان باشند و بدون شک این مدیران از این پس بیش از گذشته زیر ذرهبین هستند.
اگر نجنبیم، بازی را باختیم
جبار کیانی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و کشاورزی استان در همین زمینه شرایط جهانی و رفع تحریمها را فرصتی استثنایی دانست و گفت: اگر در این شرایط رقابتی که در سرمایهگذاری به وجود آمده است، نجنبیم و با همه وجود سرمایهگذاران و سرمایهگذاری را حمایت نکنیم، بازی جدید را خواهیم باخت.
او پای کار بودن سرمایهگذار خارجی در پروژه پالایشگاه گچساران را پرندهای دانست که در تور این استان افتاده و باید آن را شکار کنیم؛ کیانی تصریح کرد: وقت آن رسیده است که مدیران ما نقش مشاور را برای سرمایهگذار داشته باشند و به معنای واقعی دنبال حل مسائل و مشکلات باشند.
رئیس اتاق بازرگانی، با حمایت تمام قد از سیاستهای مدیریت ارشد این استان خاطرنشان کرد: اکنون بیش از هر زمان دیگری، فرصت ایجاد یک جهش اساسی در حوزه سرمایهگذاری به وجود آمده که بخش خصوصی همه جانبه حاضر به همراهی و نقشآفرینی است.
دستور سید موسی خادمی برای راهاندازی پنجره واحد در روز ۲۲ بهمن و جمع شدن همه مدیران در یک ساختمان برای صدور مجوزهای لازم سرمایهگذاری و جلوگیری از سردرگمی، معطلی و خسته شدن متقاضیان و سرمایهگذاریهای کلان نیزتا حد زیادی بوی بهبود از فضای اقتصادی و رونق تولید و اشتغال را در فضای کهگیلویه و بویراحمد قابل حس کرده است.
به هر حال امید است سیاستی که تیم فعلی مدیرتی حاکم در استان برای رایزنی، سرمایهگذاری خارجی و سرمایهگذاری دولتی و نیمه دولتی انتخاب کردند با توفیق در اجرای پالایشگاه نفت در منطقه لیشتر گچساران، استارت بخورد و دروازهای برای موفقیتهای بعدی باشد.
———————-
گزارش از کریم بنام
———————–
کوتاه بیا ریواس.پالایشگاه نفت تو گچساران مگه میشه مگه داریم؟