پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

پروژه‌هایی که تمام اعتبارات استان را بلعیدند و به مردم نرسیدند/ واژه منحوس «طرح‌های نیمه‌تمام» در کهگیلویه و بویراحمد

استان کهگیلویه و بویراحمد برای درد توسعه‌نیافتگی‌اش از هیچ چیزی بیش از پروژه‌های بی‌شمارِ نیمه‌تمام خود، زخم نخورده است؛ هر چه اعتبار به استان می‌آید به شکم بیش از هزار پروژه راکد و نیمه‌تمام می‌رود و مردم هم تغییری در زندگی خود احساس نمی‌کنند؛ دردی بزرگ برای مردمی که وکلای آنها در مجلس و مدیران حلقه به گوش نمایندگان، در آن، بازیگر اصلی هستند.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، استان کهگیلویه و بویراحمد زخم‌خورده از پروژه‌های نیمه‌تمامی است که با مرور زمان آنچنان پیر و کهنه می‌شوند که تمام اعتبارات استان را می‌بلعند و به تکمیل و بهره‌برداری نمی‌رسند‌.

در مقطعی، استان کهگیلویه و بویراحمد را به کارگاه عمرانی تشبیه کردند و در مقطعی از پایان محرومیت زیلایی سخن گفته‌اند اما واقعیت پروژه‌ها در این استان همان جاده پاتاوه به دهدشت است که از سال ۷۳ تاکنون و بعد از ۳۰ سال با دعا و صلوات و بدون حتی علائم راهنمایی و ایمنی موقتا زیر بار ترافیکی رفت و این مشتی از یک هزار و ۲۰۰ خروار پروژه نیمه‌تمام است که سرنوشتشان بهتر از پروژه جاده پاتاوه به دهدشت نیست‌.

شاید الان هرگز حضرت آیت‌الله خامنه‌ای روزی را در استان کهگیلویه و بویراحمد کلنگ جاده پاتاوه به دهدشت را به زمین زد، به یاد نمی‌آورد اما مردم این استان با عمر این پروژه زیستند، جان و جوان از دست داده‌اند و صبوری آموختند.

این پروژه نمادی از این واقعیت است که عمده پروژه‌های این استان مشمول مرور زمان می‌شوند و قبل از بهره‌برداری فرسوده می‌شوند.

واقعیتی که به صراحت در سخنان دکتر علی‌محمد روستا، معاون عمرانی استاندار نیز آمده است؛ جایی که گفته است پروژه‌های زیادی داریم که پولی که برای تکمیل آنها گذاشته‌ایم از کل اعتبار اولیه و هزینه شده آنها بیشتر است؛ پروژه‌های که تورم های آنچنانی را تجربه کردند و زور اعتبارات امروزی به تکمیل آنها نمی‌رسد.

عملکرد غیر حرفه‌ای نمایندگان و پیگیری مطالبات احساسی در برخی مناطق نیز مزید بر علت شده تا جایی که برای تعریف پروژه مسابقه گذاشتند و هر جا رسیدند کلنگ بی‌اعتبار زدند و امروز استان وارث هزاران پروژه نیمه‌تمام و بی‌رمق است.

حالا در این استان زخم‌خورده از کلنگ‌های بی‌اعتبار، شکم‌های گنده و پراشتهای پروژه‌ها و انبوه طرح‌های نیمه‌تمام، در نخستین جلسه کارگروه استانی ماده ۲۳ قانون الحاق به ریاست رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، شاهد یک مصوبه خوب بودیم که اگر اجرایی شود و فقط یک حرف نباشد، شاید این کلاف سردرگم پیشرفت این استان نظمی پیدا کند و این همه بی‌هدف جلو نرویم‌ و هر جا رسیدیم کلنگ نزنیم.

جهانگیر شاهینی در این نشست گفت: تا زمانی که تکلیف پروژه‌های نیمه‌تمام استان مشخص نشود، پروژه جدیدی تعریف نمی‌شود؛ او تاکید کرد: هر پروژه جدیدی هم که بخواهد تعریف شود باید همه مجوزات قانونی و کارشناسی از مطالعه اولیه تا مجوز محیط‌زیست و معارضات محلی و همه مدارک لازم را داشته باشد.

در این نشست همه مدیران کل و فرمانداران حضور داشتند و این سیاست کلان استان را شنیدند اما آنچه نگران‌کننده است دخالت نمایندگان از قوه مقننه در کار قوه مجریه است و آنها هستند که برای یک رأی هر قولی می‌دهند و هر کلنگی می‌زنند و ککشان هم نمی‌کرد که چه بر سر توسعه این استان می‌آید؛ البته بسیاری از مدیران در ادارات اجرایی فقط بله قربان نمایندگان و خواسته‌های احساسی آنان هستند.

چه بسیار پروژه‌هایی که با راکدند یا معارض دارند و هر ساله به صورت کورکورانه اعتباراتی به آنها تخصیص داده می‌شود که معلوم نیست چه بر سر این پول‌ها می‌آید؟

در یک منطقه ۱۰ سال است فلان پروژه نیمه‌تمام و بی‌پول است اما پروژه‌ای جدید با چند میلیون اعتبار شروع می‌شود، معلوم است که این پروژه هم با این اعتبارات قطره چکانی سرنوشتی جز عنوان منحوس« نیمه‌تمام» ندارد.

حالا در این نشست مهم، مصوب شد که اولویت اول و آخر استان تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام باشد و اگر هم بنا به ضرورتی قرار بر تعریف پروژه جدیدی شد، باید همه اقدامات کارشناسی و مجوزها را به صورت مکتوب و مستند داشته باشد.

ریواس جنوب امیدوار است این حرف مسیولان ارشد استان صرفا یک حرف نباشد و در عمل شاهد اجرایی شدن این سیاست راهبردی برای نجات استان از منجلاب پروژه‌های راکد و‌ نیمه‌تمام باشیم‌.

کهگیلویه و بویراحمد حدود یک هزار و ۲۰۰ پروژه نیمه‌تمام بزرگ دارد.

انتهای پیام/ کریم بنام