کار خوب منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد پروژه موفقی که هم جلوی سیل را گرفت و هم میلیونها متر مکعب آب را ذخیره کرد/آبخیزداری و آبخوانداری را جدی بگیریم
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
اجرای موفق پروژه پخش سیلاب باشت در این روزها که سیل بیسابقه در نقاط مختلف کهگیلویه و بویراحمد، خسارات زیادی به بار آورد، بیش از همیشه به چشم آمد؛ پروژهای که نه تنها جلوی بروز سیل در منطقه محل اجرا را گرفت بلکه میلیونها متر مکعب آب را در سفرههای زیرزمینی ذخیره کرد.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، بازدید دو روز پیش غلامحسین حکمتیان از چند پروژه موفق پخش سیلاب و سیلبند در استان کهگیلویه و بویراحمد، یکبار دیگر ضرورت اجرای چنین طرحهای مؤثر و موفقی را نمایان کرد تا با حمایت مالی از این حوزه، شاهد اجرای طرحهای مشابه در همه نقاط سیلخیز باشیم.
کهگیلویه و بویراحمد یکی از استانهای پربارش کشور است اما واقعیت این است که از این نعمت خدادادی کمترین استفادهها میشود و معمولا این آبهای روان با خروج از استان به دریا میریزند.
در همین راستا، اجرای طرحهای آبخیزداری، آبخوانداری، سدهای کوچک و بندهای سنگی ملاتی و پخش سیلاب بسیار کارساز بوده و هر جا که ادارهکل منابع طبیعی این طرحها را اجرا کرده است، موفق بوده و تا حد زیادی به اهداف ذخیره آب و جلوگیری از بروز سیلهای مخرب کمک کرده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد در بارشهای اخیر و سیلآسای این استان از چند نمونه از این پروژهها بازدید کرد تا از نزدیک شاهد وضعیت و نقش آنها در حفاظت از منابع ملی باشد.
حکمتیان در همین زمینه میگوید: احداث سدها و بندهای سنگی ملاتی و رسوبگیر که توسط اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در سطح استان و در مکانهای حساس و حادثه خیز ایجاد شده با وجود بارشهای مداوم ۴۸ ساعته اما گام موثری در کنترل سیل و خسارت ناشی از آن بودند و در این مناطق شاهد کمترین مشکلات بودیم.
وی افزود: با اجرای پروژههای آبخیزداری اقدامات خوبی در جهت حفاظت و جلوگیری از فرسایش خاک و مهمتر از همه کنترل سیلابها در استان انجام داده ایم.
مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد به طور مشخص به دو پروژه سد تنگ تیز و پخش سیلاب باشت اشاره کرد و توضیح داد: در این مناطق با اجرای این پروژهها، خساراتی به مردم و منابع ملی وارد نشده و با کنترل سیلاب، آب را نیز ذخیره کردیم.
مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمدادامه داد: پروژه پخش سیلاب باشت دارای ۱۶ حوضچه ذخیره است که ۱۴ حوضچه پر شده و ۱۵ میلیون متر مکعب روان آب را کنترل و ذخیره سازی کرده که این پروژه با جلوگیری از سیلاب و کنترل روان آبها از خسارت ناشی از سیل به شهر باشت و روستاها و بخش های زیر دست خود شده است.
وی تصریح کرد: اگر این دو پروژه اجرا نمیشد ۱۵ میلیون متر مکعب آب با شدت زیاد باعث خسارات زیادی به شهر باشت و روستاهای اطراف آن میشد.
در برخی نقاط کهگیلویه و بویراحمد بی از ۳۰۰ میلی متر باران باریده در باشت حدود ۱۴۰ میلیمتر و در برخی مناطق از جمله آبدهگاه باشت نزدیک به ۲۰۰ میلیمتر باران طی دو روز باریده است که با اجرای این گونه طرحها هم میتوان جلوی حوادث ناشی از بارشها را گرفت و هم از این نعمت الهی به بهترین نحو بهره برد.
انتهای پیام/د
حالا فرق تفکرات یک نماینده متخصص وبا سواد با دیگران را خودتان دراین سیلاب اخیر مشاهده میکنید بالای ۲۰ ملیون متر مکعب آب در سیل بندهای باشت ذخیره شده که همه آن درزمین فرو میرود وبرای سالیان سال باشت از این منابع استفاده میکند .آن هایی که از پارک ساحلی ایراد میگرفتند بروند وببینند که اگر پارک ساحلی آب را هدایت نمیکرد تمام زمین های کشاورزی وحتی روستاهای زیر دست را آب میبرد قدر تاجگردون رابدانید ودنبال کسی که معلم معارف بوده نروید اگر ای ها مفیدند درهمان بخش خودشان مفید بودند که عمر خدمتشان تمتام شده است