پلنگ یا انسان؟ حق با کدام است؟/ توضیحات محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
در چند روز اخیر ماجرای حمله دو پلنگ در دو منطقه چاروسا و دنا به دو شهروند کلی خبرساز شده است.
به گزارش ریواس جنوب، در این دو درگیری که بین انسان و پلنگ رخ داد و منجز به زخمی شدن انسان شده است بحث اینکه حق با کدام است در بین مردم مطرح شده است .
برخی معتقدند که جان انسان مهم است و باید تدابیری اندیشیده شود که چنین حیواناتی در محدوده تردد انسان ها و بخصوص عشایر نباشند و برخی دیگر نیز معتقدند که این حیوانات هم حق حیات دارند و باید در محدوده خود زندگی کنند.
در آخرین اظهار نظر محیط زیست استان در توضیحاتی به نوعی حق را به پلنگ داد و گفته که انسان نباید به محدوده آنها برود.
سینایی رئیس روابط عمومی محیط زیست در مورد اتفاقات اخیر گفته بود: مطابق با دستورالعمل ورود به مناطق حفاظت شده در بند الف ماده ۳ قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست، عبور و توقف در پارکهای ملی و آثار طبیعی ملی ممنوع است.
سینایی تصریح کرد: مطابق ماده ۸ آئین نامه اجرایی قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست، تعلیف احشام در پارکهای ملی و آثار طبیعی ملی ممنوع بوده و در صورت ورود غیر قانونی به مناطق حفاظت شده و پارک ملی، مسئولیت هرگونه مواجه شدن با حیوانات وحشی متوجه فرد خواهد بود.
وی ابراز داشت: پلنگها از خانواده گربهسانان و بسیار منزوی بوده و مثل بیشتر گربه سانان دیگر زندگی انفرادی دارد و فقط در فصل جفتگیری کنار هم هستند.
سینایی افزود: پلنگها قلمروی را برای خود مشخص کرده و به شدت برای حفظ آن تلاش میکنند.
سینایی تصریح کرد: خوشبختانه در دنا هم قلمرو و هم سفره غذایی این گربه سان که شامل گراز، تشی، سنجاب است، به وفور وجود دارد و این گربه سان منزوی، به دلیل افزایش قدرت بینایی در نور ملایم و کم، اغلب شبها را برای شکار خود انتخاب کرده و در روز خیلی کم خود نمایی میکند و اغلب در حال استراحت است.
سینایی گفت: پلنگها با از بین بردن حیوانات ضعیف و پیر در بهتر کردن نسل طعمهها از نظر ژنتیک نقش بسیار مهمی دارند.
رئیس اداره روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تصریح کرد: پلنگ همیشه یک گام از آدمی جلوتر است و به ندرت میتوان او را در طبیعت یافت و به کمتر کسی اجازه میدهد که او را مشاهده کند.
وی افزود: بیشتر درگیریهایی که بین انسان و پلنگ رخ داده به خاطر دخالت آدمی در زندگی پلنگ بود و عکس العمل پلنگ بیشتر جنبه تدافعی دارد.
گفتی است که مدیرکل محیط زیست در مورد سوالاتی در ارتباط با دغدغه های افرادی که از این شرایط متضرر می شوند پاسخی نداد و در واقع با بی تفاوتی از کنار این مساله گذشته و همه چیز را به روابط عمومی و پاسخ های او گره زد.
خلاصه اینکه محدوده این حیوانات را باید همه مردم در جریان باشند یا نه و اینکه جهت آگاهی مردم نصب چه هشدارهایی از سوی محیط زیست لازم است یک بحث جداییست که ریواس جنوب قصد دارد در وقت مقتضی به آن بپردازد.
انتهای پبام : عظیم بنام