پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

بیش از ۲ دهه از سفر رهبر معظم انقلاب به کهگیلویه و بویراحمد می‌گذرد اما این استان در همه این مدت و در همه ابعاد در آن سفر مهم مانده است و حرکتی قابل ملاحظه به جلو نداشته است تا جایی که هنوز برخی مصوبات آن سفر هم روی اجرا ندیدند؛ معظم‌له در آن سفر نگرانی‌ها و توصیه‌هایی در مورد این استان داشته که میزان عمل به آن‌ها در این گزارش بررسی شده و پیش‌بینی شده است، وقتی وی به این استان قدم بگذارند، در مقابل برخی سهل‌انگاری‌ها و کم‌کاری‌های کشوری و استانی چه موضعی می‌گیرند.

به گزارش ریواس،۲۱ سال از نخستین و آخرین سفر مقام معظم رهبری به استان کهگیلویه و بویراحمد می‌گذرد؛ در همه این مدت فضای استان تا حد زیادی متاثر از دستاوردهای این سفر موثر بوده است.

اغراق نیست اگر بگوییم این استان در حوزه عمرانی در همه این سال‌ها چیز قابلی به جز چند مصوبه مهم سفر رهبری از جمله جاده پاتاوه به دهدشت و جاده بابامیدان به یاسوج را نداشته است.

مصوبات مهمی که بیش از هر چیز مردم استان کهگیلویه و بویراحمد را ۲ دهه منتظر گذاشت تا هم تمرین صبوری کنند و هم بهره‌برداری از آن‌ها مردم را خوشحال کند.

اما ۲ دهه انتظار مردم تنها مسیر چند کیلومتری بابامیدان به یاسوج را زیر ترافیک برد و دیگر پروژه مهم حوزه عمرانی این استان همچنان کوه‌ها و صخره‌های سختی را پیش‌رو دارد.

خمودگی فعلی در سیستم اداری کهگیلویه و بویراحمد

در حوزه غیر عمرانی نیز فضای استان به ویژه در یک دهه بعد از این سفر متاثر از حال و هوای حضور معظم‌له بود.

سفر مقام معظم رهبری خونی تازه در رگ‌های جریان اداری این استان بود که اکنون نیاز به این سفر بیش از هر زمانی احساس می‌شود.

خمودگی فعلی در سیستم اداری این استان، تکراری و روتین بودن برنامه‌های اجرایی و گاها بی‌برنامگی و روزمرگی و مهم‌تر از همه این‌ها بی‌انگیزگی و کاهش وجدان کاری در ادارات این استان، نیاز به این سفر را دوچندان می‌کند.

حضور شخص اول مملکت در کوچک‌ترین و توسعه نیافته‌ترین استان کشور می‌تواند تلاش مضاعف مدیران و تصمیم‌گیرندگان را در پی داشته باشد؛اکنون باید گفت که استان کهگیلویه و بویراحمد هم به لحاظ نیازش و هم به لحاظ آمادگی، مهیای میزبانی از حضرت آیت‌الله خامنه‌ای است.

آنچه ۲۱ سال پیش رهبری گفتند، اکنون هم مصداق دارد

بیش از دو دهه از سخنرانی مقام معظم رهبری در اجتماع پرشور و ساده مردم استان کهگیلویه و بویراحمد می‌گذرد اما آنچه آن روز رهبری بعد از ساعت‌ها کار کارشناسی و بازدیدهای میدانی تیم‌های بازرسی ویژه خود در جمع مردم بیان کردند، تفاوت زیادی با امروز ندارد.

رهبر معظم انقلاب در آن روز این استان را محروم ولی ثروتمند خواند و فرمودند: حقیقتا این استان از محرومیت شدیدی رنج می‌برد.

اغراق نیست اگر بگوییم در همه این ۲۰ سال، ادبیات مشترک مسئولان، استانداران و همه مدیران استانی و کشوری حول همین موضوع محرومیت همزمان با ظرفیت‌ها و ثروت‌های بی‌نظیر بوده که این نشان می‌دهد در همه این سال‌ها به نسبت پیشرفت کشور، در این استان جهشی که منجر به کاهش فاصله میان ثروت‌ها و محرومیت‌های این استان شود، به وجود نیامده است.

توفیقی در رفع این نگرانی رهبری نداشتیم

در حوزه فرهنگی نیز موضوع اختلافات قبلیه‌ای و نگرش قومیتی مهم‌ترین نگرانی مقام معظم رهبری بوده که در این حوزه نیز پیشرفت چندانی نداشتیم و سیاست‌زدگی و تب داغ سیاست چه در حوزه محلی و قومی و چه در حوزه سیاست کلان کشور همچنان جلوی پیشرفت این استان را گرفته است.

این استان آنچنان سیاست‌زده وعشیره‌ای است که رهبر معظم انقلاب در آن سخنرانی مهم آرزو می‌کند که روزی مردم این استان با این پدیده مذموم خداحافظی کند و آن را کنار بگذارد.

استانی ثروتمند اما گرسنه

مقام معظم رهبری در آن روز فرمودند: “خواهران و برادرانِ عزیزِ من! جمهوری اسلامی برای آباد کردن این استان، تلاش و خرجِ زیادی کرده است. اما با کمال تأسّف، هنوز هم این استان در محرومیتِ بسیار شدیدی به سر می‌برد. استانی که از لحاظ مواهب الهی، مانند نزولات و برکات آسمانی- باران و برف- و از لحاظ دامداری، استعداد کشاورزی، منابع نفت و بعضی منابع ذیقیمت دیگر، یک استان بابرکت و ثروتمند است، و همچنین از لحاظ انسانهای مؤمن و باهمت و شجاع، این‌قدر از لطف الهی برخوردار است، متأسفانه هنوز در نهایتِ محرومیت به سر می‌برد. این استان، استانی ثروتمند، اما گرسنه است”

اگر رهبری به استان بیایند، این‎بار چه می‌گویند؟

اما اگر امروز و این روزها رهبر معظم انقلاب به درخواست عمومی مردم برای سفر به این استان پاسخ مثبت دهند بدون شک این جملات تکراری را بعد از ۲۱ سال مجددا” مطرح نخواهند کرد و بدون شک از کوتاهی‌ها و عدم مدیریت اصولی و حاکم شدن دانش و عقلانیت خواهند گفت و سهل‌انگاران را به باد انتقاد خواهند گرفت.

در خصوص دغدغه‌های معظم‌ْ له پیرامون برخی عادات ناپسند همچون نزاع‌های دسته‌جمعی،‌ قتل و خونریزی، رسم ناپسند “خون‌بستی” و عدم رعایت حق و حقوق زنان در این استان پیشرفت‌های محسوسی داشتیم و نگرانی در این حوزه‌ها به حداقل رسید.

به عنوان سخن پایانی باید گفت که اکنون در استان کهگیلویه و بویراحمد یک تشنگی خاصی برای سفری از جنس سفر مقام معظم رهبری وجود دارد تا جان و خونی تازه در رگ‌های توسعه این استان جاری شود.

سفر قریب الوقوع اعضای هیئت دولت تا حدی می‌تواند نقایص مطرح شده در این گزارش به ویژه خمودگی و بی‌حالی برخی مدیران و ادارات این استان را برطرف کند ولی همچنان در کهگیلویه و بویراحمد جای خالی یک سفر احساس می‌شود.

“ریواس” به مسئولان ارشد این استان پیشنهاد می‌دهد که از هم‌اکنو طی مکاتبه‌ای رسمی این خواسته عمومی را از بیت معظم‌له برای سفر به این استان، مطالبه کنند.

—————————

گزارش از کریم بنام

—————————

انتهای پیام/ک-ب