پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

تنها ۳۰ درصد از اعتبارات عمرانی کهگیلویه و بویراحمد تخصیص داده شد اما همین مبلغ هم برای ابلاغ و تزریق به پروژه‌ها بین سازمان مدیریت و ادارات اجرایی گیر کرده است تا پیمانکاران را با جیب خالی همچنان منتظر باشند؛ آن هم انتظار برای اوراق مشارکت نه پول نقد!

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، نظم مالی دولت از سال‌های تحریم به این‌طرف روز به روز بدتر می‌شد تا جایی که اکنون در آستانه ماه آذر هنوز پولی به ادارات حداقل در حوزه عمرانی نیامده است.

اعتباراتی که به گفته حسن نوروزی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کهگیلویه و بویراحمد حدود ۳۰ درصد آن تخصیص داده شد.

اکنون مشکل بخش عمرانی این استان این نیست که چرا همه بودجه‌های پیشنهاد شده و مصوب شده، تخصیص داده نمی‌شوند بلکه مشکل این است که چرا اعتباری که تخصیص داده می‌شود، برای هزینه شدن به ادارات مربوطه ابلاغ نمی‌شود؟

مشکلی که هر کدام از ادارات دارای پروژه‌های عمرانی توپ را بین خود و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی پاس می‌دهند؟

حدود دو ماه پیش وقتی سید موسی خادمی هنوز استاندار کهگیلویه و بویراحمد بود، آماده شد تا کمیته تخصیص را برگزار و این اعتبارات را تعیین تکلیف کند اما او از این استان رفت تا همچنان جیب خالی پیمانکاران بی‌کلاه بماند.

بعد از سید موسی خادمی و معارفه استاندار جدید ۲ ماهی زمان برد تا امضای علی‌محمد احمدی در سیستم تعریف شود، کمیته تخصیص تشکیل شود و در واقع بهانه‌ها برای دیر انجام دادن کارها تکمیل شود.

اکنون و با وجود تشکیل این جلسه و اخذ امضای استاندار جدید اما باز هم ابلاغی به ادارات دارای پروژه‌های عمرانی نشده است و این خیلی بد است؛ کاری که تنها سه روز کاری زمان لازم داشت اما این همه به درازا کشید!

بخش عمرانی در بیشتر مناطق استان کهگیلویه و بویراحمد به ویژه در شهرستان‌های کهگیلویه بزرگ اگر نگوییم کاملا تعطیل است حداقل نیمه‌جان و نیمه تعطیل هستند و اگر بخواهیم با این روند مدیریتی و کندکاری‌ها باز هم بر تعطیلی آن‌ها و مدت رکود آنها بیفزاییم دیگر فاتحه عمران و آبادانی را باید در این استان بخوانیم.

اکنون به فصل سرد سال و شروع بارش‌ها رسیدیم و حتی اگر این ۳۰ درصد اعتبارات عمرانی، به ادارات ابلاغ هم شوند عملا کار زیادی نمی‌شود کرد و امید زیادی به پیشرفت فیزیکی این پروژه‌ها نیست؛ چرا که فصل کار را از دست دادیم.

پیمانکاران زیادی در تماس با پایگاه خبری ریواس جنوب به این وضع معترض بودند و گفتند که برخی مدیران توپ را در زمین سازمان برنامه می‌اندازند و برخی هم می‌گویند که سازمان مدیریت به ادارات ابلاغ کرده اما مدیران از اطلاع‌رسانی و ابلاغ به پیمانکاران سرباز می‌زنند.

نگرانی دیگری که پیمانکاران دارند این است که این حجم کم از تخصیص اعتبارات (حدود ۳۰ درصد) با توجه به گذشت ۹ ماه از سال به صورت غیرنقدی و به صورت اوراق مشارکت هستند که این هم آنها را با جیب‌های خالی، چندان خوشحال نمی‌کند.

با این توضیحات باید گفت که اگر ابلاغ این اعتبارات تخصیصی در سازمان برنامه مانده یا مدیران پیگیری لازم را نمی‌کنند و به پروژه‌ها تزریق نمی‌شود، آسیب‌های زیادی را به بخش عمرانی و پروژه‌ها در کهگیلویه و بویراحمد وارد خواهد کرد.

این نگرانی‌ها در حوزه راه و شهرسازی بسیار بیشتر از سایر ادارات است و این نگرانی‌ها به رسانه‌ها نیز منتقل شده است.

حداقل کاری که باید کرد، اطلاع‌رسانی شفاف در این زمینه است؛ کاری که مدیران کهگیلویه و بویراحمد نمی‌کنند!

انتهای پیام/ بنام-ک