حرفهای مدیران بانکها در قبال تسهیلات تولید چالشهایی که سرمایهگذاران تقلبی برای کهگیلویه و بویراحمد درست کردند/پولداری که بدهیاش را نمیدهد
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
مدیران بانکی در استان کهگیلویه و بویراحمد خود را مظلوم و برخی سرمایهگذاران را تقلبی و بدلی میدانند؛ آنها میگویند مشکل تولید را در جاهایی جز بانک جستجو کنید چرا که برخی به جای نان خوردن از کار و تولید از رکود تولید، برای خود کاسبی راه انداختند.
به گزارش ریواس جنوب، این روزها بازار حمایت از تولید و واحدهای راکد حسابی داغ است تا جایی که بدون در نظر گرفتن معوقات بانکی و چک برگشتی میخواهند به سرمایهگذاران ورشکسته، مجددا تسهیلات بدهند کار بسیار خوبی که البته چالشهای اساسی هم دارد چرا که برخی به ای آنکه تولید کنند و از درآمد آن کاسبی کنند، از رکود حاکم بر بخش تولید کشور و تولید نکردن کاسبی کردند.
در این بین برخی در مسیر تحقق این وعده دولت از کمکاری بانکها میگویند که لای قوانین و بخشنامههای خشک خود، عزمی برای پرداخت مجدد تسهیلات به تولیدکنندگان بدهکار و اجرای دستور صریح دولت را ندارد؛ اما آن روی سکه نیز مدیران بانکها حرفهای دیگری دارند.
مدیر امور شعب بانک سپه کهگیلویه و بویراحمد که در چند استان کشور سابقه خدمت دارد، بر محرومیت این استان و لزوم حمایتهای ویژه صحه میگذارد و معتقد است مشکل بسیاری از واحدها نقدینگی و مسائل مالی نیست.
پولداری که بدهیاش را نمیدهد
فاضل کاویانی میگوید که به عنوان مثال یک واحد تولیدی در سال ۸۳ از ما تسهیلات ارزانقیمت کلانی گرفته و اکنون نه تنها ورشکسته نیست بلکه از پولدارهای شهر است اما تسهیلات را در جای دیگری هزینه کرده و به علت ضعف مدیریتی نتوانسته است واحد تولیدیاش را سرپا نگه دارد.
مشکلی که کاویانی مطرح میکند یکی از پاشنههای آشیل طرح خوب دولت و زمینه سوءاستفاده سرمایهگذاران تقلبی و بدلی خواهد بود.
شناسنامهدار شدن طرحها و شناسایی دقیق طرحهایی که واقعا مشکل مالی دارند، راهکاری است که مدیر بانک سپه پیشنهاد میدهد تا اینکه معلوم شود کدام واحدها چه میزان تسهیلات گرفتند نه اینکه هر ساله با تغییر مدیران، مهلت جدید داده شود و تسهیلات جدیدی نیز پرداخت شود و هیچ اتفاقی هم نیفتد.
در واقع اگر نظارت و تضمینی نباشد، همین تسهیلات جدید نیز سر از مسکن و خودرو در میآورد و واحد تولیدی هم هیچگاه فعال نمیشود.
بانکها گاهی مظلومند، سرمایهگذاران هم شایسته حمایت است
باید اذعان کرد که بانکها در برخی مسائل مظلوم واقع میشوند هرچند نباید به بهانه اینکه برخی افراد به اسم سرمایهگذاری و در سایه ضعفهای مدیریتی و نظارتی دستگاههای متولی پولهایی با سود کم گرفتند و برای تولید و اشتغال تره هم خورد نکردند، حال درب بانکها و تسهیلات را به روی سرمایهگذاران واقعی ببندیم.
همه ما در جریان شرایط خاص حاکم بر کشور در دولتهای گذشته هستیم و میدانیم که برخی تولیدکنندگان بدون تقصیر و کوتاهی و خیانت به این روز افتادند و امروز برای بلند کردن مجدد آنها باید همه کمک کنیم.
بیش از آنچه داشتیم، دادیم/ ۶۰ درصد منابع در اختیار بانکهای بدون مسئولیت است
مدیر بانک توسعه تعاون کهگیلویه و بویراحمد نیز با دفاع از عملکرد سیستم بانکی این استان میگوید: بانکهای دولتی در کهگیلویه و بویراحمد ۱۷۴ درصد نسبت منابع به مصارف آنها بوده که یعنی ما ۷۴ درصد بیشتر از منابعی که داشتیم به مردم تسهیلات دادیم و در واقع از منابع سایر استانها خرج کردیم اما میبینیم که رونقی هم حاصل نشده است!
به گفته کرمی، این میزان پرداخت تسهیلات به نسبت منابع کم این استان در حالی است که نسبت منابع به مصارف در استانی مانند اصفهان ۵۰ درصد و خورستان ۵۵ درصد است.
او به نکته بسیار مهم دیگری نیز اشاره کرد؛ حدود ۶۰ درصد منابع مالی این استان در اختیار بانکهای خصوصی است ولی آنها هیچ تعهدی در قبال سرمایهگذاری و تولید و اشتغال ندارند و باید مسئولان ارشد کهگیلویه و بویراحمد فکری بکنند.
مدیر بانک توسعه تعاون کهگیلویه و بویراحمد گفت: برخی بانکهای خصوصی با سود بالایی که میدهند، عملا موجب رکود در سرمایهگذاری میشوند.
سپردهگذاران این استان برخلاف بقیه دنبال سود هستند
این موضوع در اظهارات دبیر کمیسیون بانکهای کهگیلویه و بویراحمد نیز نمایان بود؛ داوود کریمی میگوید: در این استان تمایل مردم به سمت پساندازهای ودآور است به این معنی که دنبال سود هستند در حالی که در عمده استانهای کشور اینگونه نیست و منابعی که میتوان وارد چرخه سرمایهگذاری و تولید شوند، بسیار زیاد است.
اگر منابع مالی و نوع سپردههای ما مثل سایر استانها بود، اکنون شاهد این وضعیت در بخش تولید نبودیم.
نهایت سوءاستفاده از شرایط رکود در تولید
دبیر کمیسیون بانکهای کهگیلویه و بویراحمد به موضوع دیگری هم اشاره میکند و میگوید: برخی افراد از شرایط به وجود آمده و رکود حاکم بر تولید نهایت سوء استفاده را کردند به طوری که به عنوان مثال پنج سال است به یک تولید کننده انواع کمکها از بخشش سود تسهیلات گرفته تا استمهال و تمدید انجام میشود ولی او ذرهای حرکت نکرده و حتی به فکر پرداخت معوقات خود هم نیست.
کریمی گفت: بانکهای این استان با این شرایط بسیار بد منابع بانکی، برای خود مشکل درست میکنند تا مشکلی از تولیدکننده حل کنند اما گویا برخی فقط به فکر دریافت تسهیلات و تزریق سرمایه هستند بدون آنکه بخواهند تولیدی کنند.
مدیر پست بانک کهگیلویه و بویراحمد، وصول مطالبات معوق بانکی را از دغدغههای سیستم بانکی عنوان کرد و گفت: اگر دادگستری و دیگر مسئولان برای برگشت این اعتبارات کمک کنند، بدون شک این تسهیلات مجدد در اختیار سرمایهگذاری و تولید قرار میگیرند.
برخی قبل از تولید به فکر عوض کردن خانه و خودروی خود هستند/ برای سرمایهگذار حرمت قائلیم
دغدغههای مدیران بانکی در حالی است که امروز رئیسکل دادگستری کهگیلویه و بویراحمد با دفاع از عملکرد کلی بانکها گفت: برخی افرادی که تسهیلاتی در بخش تولید گرفتند، قبل از هر چیز به فکر خرید خانه و خودرو مجلل هستند و بعد هم با انحراف تسهیلات، یک سوله و یک دیواری میکشند و رها میکنند در صورتی که اگر مدیریت درستی در بخش تولید باشد، شاهد این وضعیت نخواهیم بود.
مزارعی البته از سرمایهگذاران نیز دفاع محکمی داشت و از حمایت دستگاه قضا از سرمایهگذاران واقعی گفت.
او گفت که برای سرمایهگذاری و کارآفرینی حرمت قائل است و آن را موجب آرامش و پاک شدن جامعه از فساد و جرم میداند.
انتهای پیام/ ک-بنام
من یک تولید کننده بودم هیچ گونه بدهکاری ندارم چندین بار پست بانک برای وام مراجعه کردم ام چون انتظار …داشتند نتونستم وام بگیرم
اما خدایی هیچ کدام از این حرفها معقول نیست ۱=ایا وام با سود۲۴ درصد وو۶درصد جریمه واستمهال سود برسود وسند اجاره وهزینه محضر وهزاران زهرومار دیگر اینهارا شما میگویید وام ارزان قیمت جدیدا میخواهند با ارایه هزاران مدرک تولید وکارشناسی دقیق دهها کارشناس در اداره صنایع ازجمله باید لیست بیمه یک سال قبل ۲=لیست اظهار نامه مالیاتی که حتما باید نشان بده مالیات پرداخت شده ونباید بدون مالیات باشه ۳=هزینههای اب وبق وگاز که نشان بده حتما درحال کارکرده وهزاران گزینه های دیگر تازه شروع بدبختی بعداز اینها دربانک ها است که باید پاسخگوی صدها مدارک دیگر در باک باشیم من که خودم اعتقاد دارم حرام ترین پول پول وام بانکی میباشد وصنعت گر اگه بتواند خونه خود را بفروشد نباید سراغ وام بانکی برود بانکها باید بیشتر.پول خودرا در راه همون دلالی ومعامله های حرام صرف کنند تا زمانی که پول حرام در تولید که یک پیشه مقدسی میباشد استفاده میشه تولید از این که هست بدتر وبدتر میشه الان که میخواهند با.وام ۱۲ درصد که به قولی ارزان قیمت که تا زمان.دریافت از این بانکهای.نزول خوار بالای ۵۰ درصد درمی اید باز هم حرام بر حرام میباشند ایا هدف بانکها این نیست که با دادن ای وامها که فقط در قبال وسیقه خونه میدهند بعد از مدتی اموال مردم را ازشون بگیرند ودر واقع زندگه همه را با تفکر کمونیستی پوچ وبی ارزش کنند صنعت وتولید در راستای تاکیدات مقام های رهبران دینی در راستای اشتغال زایی وکمک به جامعه واقتصاد شغل مقدسی میباشد که در جامعه ما از ان به عنوان جهاد اکبر یاد میشه نباید بخاطر ۴تومان پول نزول بانکی ودهها ضامن وسیقه تخریب شوند مطمین باشید اگر صنعت گری بتواند بدون نزول ادامه بدهد سراغ بانک نمیرود