پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

بهرام پارسایی، فرج‌الله رجبی، مسعود رضایی و علی اکبری – نمایندگان شیراز در مجلس دهم

 در فاصله‌ی یک سال مانده به انتخابات مجلس یازدهم، آرام آرام تحلیل‌ها، قضاوت‌ها و تحرکات انتخاباتی -البته در پشت پرده‌ها- رنگ می‌گیرد.

به گزارش ریواس جنوب، درست سه سال از پیروزی قاطعانه‌ی لیست امید شیراز در رقابت‌های نفس‌گیر مجلس دهم می‌گذرد؛ لیستی که با حواشی بسیار زیادی تنظیم شد و آنگونه که حالا برخی فعالان اصلاح‌طلب شیراز می‌گویند بیش از هرچیز برای جلوگیری از حضور نمایندگان جریان‌هایِ -به تعبیر آنها- فرصت‌سوز، شکل گرفته بود.

در همین راستا محمدجواد کشاورزی دبیر حزب اراده ملت در مطلبی که در اختیار ریواس جنوب قرار داده، به بازخوانی روزهای شکل‌گیری این فهرست پرحاشیه پرداخته است.

در خاطره‌گویی این فعال سیاسی، نکات قابل تأملی وجود دارد که خواندن آنها خالی از لطف نیست:

محمدجواد کشاورزی- دبیر حزب اراده ملت شعبه شیراز

 روز آخری که قرار بود لیست تنظیم شود علیرغم اینکه قرار بود بنده در جلسات کمیته انتخابات به ریاست سیدعبدالرزاق موسوی حضور یابم، احمد تنوری هم در جلسه حاضر شد. اوضاع جالبی نبود. از خدا کمک خواستم و از جمع پوزش. گفتم تنوری رای خواهد داد. به اتاق کناری رفتیم. لیست انتخابی حزب که شامل بهرام پارسایی، جوانشیر کدخداپور، محمدهادی ربانی و فرج‌الله رجبی بود را به تنوری دادم و گفتم مزدک جان (نام مستعار احمد تنوری) این فهرست همان است که دیشب در جلسه تنظیم کردیم. به همین ها رای بده هر چه پیش آمد، آمد.

نتیجه غیر منتظره‌ای رخ داد.‌ چند حزب که در اقلیت بودند با هم لابی کردند و هیچ نیتی هم جز لج‌بازی نداشتتد. حاضر بودند هر کسی رای بیاورد الّا آنها که مورد نظر سید عبدالرزاق بود. هیچ منفعت‌طلبی هم در کار نبود فقط و فقط لجاجت! علی اکبری، مهدی شیخ موحد، مسعود رضایی و فرج‌الله رجبی انتخاب شدند.

کار دموکراتیک بود اما محتوا خوب نبود. هیئت رئیسه برخلاف مقررات لیست را اعلام نکرد. زنگ زدند به من که حاضر شوم. رفتم و دیدم شرایط وخیمی است. حتی تنوری هم به لیست انتخابی حزب رای نداده و گفت اوضاع را که دیده به تشخیص خودش عمل کرده. هاج و واج بودم. سید عبدالرزاق موسوی و نوذر امامی و بهمن حاجات‌نیا گفتند این لیست خروجی خوبی نیست و باید تجدید نظر کنیم. آن هشت حزب موتلف نپذیرفتند و بحث بالا گرفت. من با سید عبدالرزاق همدل بودم اما هم نظر نه. یادم هست در روزهای مصاحبه، کاندیدایی به دعوت آقای موسوی در جلسه حاضر شد، انقدر بد حرف زد که آن هشت حزب گفتند این دیگر کیست؟ این رجاله‌های ضعیف را به شورا دعوت نکنید! به خاطر این دعوت به رئیس تاختند و گفتند: شأن شورای هماهنگی را نگه دارید اما در کمال تعجب روز آخر به آن فرد رای دادند و او الان نماینده مجلس است! کار طبق آیین‌نامه بود اما نیت‌ها نه اصلاح‌طلبانه بود نه حتی به صلاح خود شورا … .

فردا صبح در ستاد جمع شدیم. بنده و دبیران آن هشت حزب. برخی قبول کردند که یک نفر را تغییر دهیم. آقای محمدحسن گلرخیان و خانم جملیه کریمی تندروی نمی‌کردند ولی یک نفر گفت حاضرم به ابراهیم عزیزی رای دهم اما به پارسایی که مد نظر موسوی است نه. قسم‌شان دادم که باز جلسه مشترک بگیریم و اگر به توافق نرسیدیم خودم خبرنگاران را دعوت می‌کنم و همین لیست را اعلام می‌کنیم. با خواهش فراوانِ من و کمکِ خانم کریمی جلسه مشترک پذیرفته شد. در جلسه باز کسی حاضر نبود کسی را حذف کند. هیئت رئیسه گفتند دو نفر را عوض کنیم اما بر سر یک نفر توافق شد. قرار شد پارسایی وارد لیست شود. پیشنهاد دادم رجبی که مورد وثوق بیشتری بود را ثابت نگه داریم و حذف از بین سه نفر دیگر با رای‌گیری انجام شود. پذیرفته شد.

نتیجه شد پارسایی، رجبی، رضایی، شیخ موحد. دو روز بعد شیخ موحد زیر فشار انصراف داد و اکبری طی رقابتی نزدیک با ربانی دوباره وارد لیست شد. بنده از ربانی دفاع کرده بودم و به او رای دادم. باقی را همه می‌دانند.

سه سال از مجلس و معرفی لیست امید به مردم می‌گذرد. لیستی که نه برای ایجاب بلکه برای سلب برخی اشتباهات فرصت‌سوز تنظیم شد و از منظر نتیجه فهرست را ناموفق نمی‌دانم.

اکنون بهرام پارسایی به نماینده‌ای کم نظیر در تاریخ اصلاح‌طلبی فارس بدل شده است. شمع آفتابی که برخی دوستان از عدم انتخاب اولیه‌اش در لیست پشیمانند و معتقدند موسوی کار درستی کرد. اما هنوز برخی با لجاجت سعی دارند پارسایی را هم مثل بقیه بدانند. اما من در کمال مسرت به این انتخاب افتخار می‌کنم. تلاش برای ورود پارسایی بسیار ارزشمند بود. تلاشی که سیدعبدالرزاق موسوی و امثال بنده را متهم به خیلی چیزها کرد اما آن اتهام‌ها به جان خریدنی است. پس از پارسایی هم رجبی انتخاب قابل دفاعی است و از دو نماینده دیگر فرسنگ‌ها فاصله دارد.‌ هرچند باید از رضایی و اکبری نیز تشکر کرد که تاکنون پایبند به میثاقشان مانده‌اند اما واضح است که فروغی نداشته‌اند و فقط توقع ما در به مجلس نرفتن مخالفان را برآورده‌اند. امیدوارم بهرام پارسایی در مجلس و در فارس تکثیر شود. ما به چنین افراد توانا متعهد و شجاعی سخت نیازمندیم.

انتهای پیام/ سجاد بنام