پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

 با اینکه شهرهای کرمان و یزد هم پالوده‌ی مخصوص خود را دارند، اما «پالوده‌ی شیرازی» توانست به ثبت ملی برسد.

«مژگان ثابت قدم» مسوول ثبت میراث ناملموس اداره‌کل میراث فرهنگی و گردشگری فارس با اشاره به نخستین جشنواره پالوده شیرازی که هم‌اکنون در پیاده‌راه بازار وکیل در حال برگزاری است، می‌گوید: «قدمت پالوده شیرازی به بیش از ۸۰ سال می‌رسد. البته کرمان و یزد نیز پالوده دارند اما شهرت و کیفیت پالوده شیراز بیشتر و بهتر است و روش تهیه آنها نیز با پالوده شیرازی تفاوت دارد و همین موارد منجر شد تا این خوراکی شیرازی به ثبت ملی برسد.»

این کارشناس ثبت معنوی میراث فرهنگی فارس اظهار می‌کند: «در حال حاضر به دلیل پرزحمت بودن برای تهیه پالوده از روش سنتی استفاده نمی‌شود و برگزاری جشنواره پالوده شیرازی فرصتی برای شهروندان و گردشگری داخلی و خارجی فراهم می‌کند تا در حد ممکن با روش تهیه پالوده به سبک سنتی و با استفاده از ظرف مسی بزرگ به نام جوتی از نزدیک آشنا شوند.»

گفتنی است نخستین جشنواره پالوده شیرازی به سبک سنتی، ۱۴ تا ۱۶ شهریور در پیاده‌راه بازار وکیل برپا می‌شود.