پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

دکتر امیر جواد پارسا، پزشک اهل چاروسای روستای الگن استان کهگیلویه و بویراحمد که دستیار فوق تخصص ریه و مراقبتهای ویژه (ICU) است و معمولا از همه ظرفیت ها برای آگاهی بخشیدن به شهروندان غافل نمی شود این بار در توصیه هایی برای بیماری کرونا با ارسال یادداشتی سعی در تاکید بر رعایت بیشتر پروتکل ها داشته است.

به گزاشریواس جنوب، در این یادداشت آمده است:

با سلام
حدود یکسال از شروع جنگ ویروس کرونا در جهان و قریب ۹ ماه از شیوع ان در ایران‌ما میگذرد و متاسفانه هر فردایی انگار شروع این ویروس است. هر روز تعداد زیادی از هموطنانمان پیر و جوان ،زن و مرد ،کوچک و بزرگ را در اثر ابتلا این ویروس پر رمز و راز از دست می دهیم .
چه تلخ است امروز با بیمارانم خوش و بش میکنم
و فردا دیگر نیستند (این حکایت تلخ هر روز من و ماست)
آنچه که کتابت میکنم صرفا بر اساس تجربه و شواهد مستقیم خودم در حدود ۹ ماه کار در یکی از شلوغ تربن مراکز کرونای کشور با بالاتربن تخت بستری و ICU در مدت دفاع در برابر این بیماری است و هیچ توجیه سیاسی ندارد و صرفا جهت اگاهی بخشی به هموطنان و همزبانانم است.
اگر چه در در مان این بیماری داروهای زیادی نام بردند و بکار رفتند ولی هیچ دارویی که درمان کننده قطعی باشد تا حالا شناخته نشده است .بعضی داروها با عنادین متفاوت با قیمتهای سر به فلک کشیده در بازار عکاضی کرونا بنام درمان این بیماری بکار رفته است ولی حتی در بیمارانی که تمام این داروها یکجا استفاده شده است هم جاره ساز نبوده است.
اکنون که در فاز جدیدی از بحران غیرقابل کنترل این بیماری هستیم و مرگ و میر روز به روز از مرز نیم میلیون نفر رد میشود و اعلب مرگ و میر را افراد جوان و زیر ۵۰ سال تشکیل میدهد بهتر است با رعایت بعضی شرایط ساده و کم هزینه بتوانیم در سلامت و بقا خود و حانواده تلاش کنیم.
لذا توصیه میکنم:
۱. هر گونه مسافرت غیر ضروری و خروج از منزل را کنسل کرده و پرهیز نمایید.
۲.از شرکت در تجمعات بیش از دو نفر (عدم اطلاع از روابط طرف مقابل) و مراسمات شادی و شیوون جدا پرهیز کنید .
۳.از برگزاری جشنهای تولد و عروسی و هر نوع مراسم تجمعی پرهیز کرده و توصیه به عدم مشارکت فرزندان و خویشاوندان در این موارد کنید.
۳.از مصرف خودسرانه دارو و توصیه به دیگران پرهیز کنید.
۴. هر گونه مراجعه غیر ضروری و درمانی پزشکی از قبیل چک اپ و عملها و اقدامات زیبایی و دندانپزشکی و تزریقات غیر ضروری را به تاخیر بندازید.
۵.از مراجعه به پزشکان متعدد جهت تشخیص و تایید کرونا بپرهیزید و توصیه های بهداشتی را رعایت نمایید.
۶‌.ملتماسانه تقاصا دارم از تاکید بر انجام سی تی اسکن ریه در موارد غیر ضروری خودداری کنید که قطعا در ۵ تا ۱۰ سال آینده شاهد افزایش موارد سرطان ناشی از اشعه خواهیم بود…خصوصا در مورد بچه ها و خانمهای جوان وسواس بیشتری بخرج دهید.
استفاده از ماسک در هیچ شرایطی فراموش نشود که بهترین راه پیشگیری و درمان است.
افراد زیر بیشنربن موارد در معرض خطر بیماری و شمار بالای مرگ و میر را بخود اختصاص میدهند لذا اگر در خانواده و اشنایان و دوستان خویش دارید تذکرات ایمتی و بهداشتی را یادآور سوید و بیشتر مواظب انها باشید
۱. افراد چاق و دیابتی
۲‌افراد با فشار خون تحت درمان و بیماریهای قلبی
۳.خانمهای باردار
۴.افراد تحت درمان شیمی درمانی و مبتلا به سرطان
۵.افراد دارای هر نوع پیوند
چه بسا بسیاری از افراد اطراف ما بیماریهای شناخته نشده دیابت و فشارخون و سرطان دارند و با ابتلا به این بیماری خود را نشان می دهند.
و مجددا بر استفاده از ماسک تاکید میکنم.
به قشر فرهیخته آموزش و پرورش تاکید می کنم از اجبار در حضور دانش اموزان در کلاس درس پرهیز کنند و خود اموزگاران در صورت حضور مدارس با رعایت فاصله و ماسک از تهویه دفتر و اتاق کار مطمین باشید.
با توجه به شروع فصل سرما و بارشها و احتمال سیوع آنفلوانزا و سرماخوردگی هر علامتی را کرونا در نظر گرفته و با رعایت قرنطینه ۴۸ساعته و با مشورت پزشک وضعیت درمان خود را مشخص نمایید.
استفاده از ویتامین ث و ویتامین د۳ ۲۰۰۰ واحد روزانه و کپسول سولفات روی جهت تقویت سیستم ایمنی استفاده نمایید.
از مصرف خودسرانه داوهای گیاهی و دمنوشهای دست ساز و تبلیغاتی خود داری کنید چون کارایی آنها اثبات نشددند و باعث آسیب شدید به کبد و کلیه و … میشود.
در انتها میتوانید از قرص برم هگزین بصورت ۸ میلیگرم هر ۸ ساعت تا ۲۰ روز در صورت داشتن بیمار کرونایی در خانواده و یا تماس با ان و یا پیشگیرانه استفاده نمایید هر چند این دارو درمان کننده و پیشگیری کننده ابتلا به کرونا نیست ولی شاید با کاهش شدت بیماری گردد.
مجددا رعایت موازین بهداشتی و استفاده از ماسک هرگز هرگز فراموش نشود.
دکتر پارسا دستیار فوق تخصص ریه و مراقبتهای ویژه (ICU)