سازمان اقتصادی کوثر به دنبال کار یا تصاحب زمین؟ کارخانهای که نه تنها نشاسته و گلوکز تولید نکرد بلکه از پس تولید آرد هم برنیامد!
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
با رفتن غلامرضا پناه از سازمان اقتصادی کوثر، تب سرمایهگذاری این سازمان در استان محروم کهگیلویه و بویراحمد هم فروکش کرد و وعدههای بیسرانجام مسئولان سازمان اقتصادی کوثر، نام آن را بدنام کردند؛ این تجربه ناموفق ابعاد و ابهامات زیادی دارد.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج به نقل از خبرگزاری فارس، جلسات سازمان اقتصادی کوثر در استان کهگیلویه و بویراحمد هنگامی پی در پی و پشت سر هم برگزار میشد که این سازمان غلامرضا پناه را به عنوان معاون اقتصادی خود برگزید.
غلامرضا پناه از فرزندان استان کهگیلویه و بویراحمد و عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی بود که در آن سالها یعنی ۹۰ و ۹۱ به بعد چند سالی را در این سازمان به عنوان معاون اقتصادی خدمت کرد.
در آن سالها تقریبا هر دو ماه یک بار جلساتی با عنوان نشست با سازمان اقتصادی کوثر به ریاست استاندار و با حضور مدیرعامل سازمان و همچنین معاونین و مسؤولان هلدینگها برگزار شد.
نشستهای متعدد اما بیحاصل مسؤولان بنیاد کوثر در کهگیلویه و بویراحمد
قرار بر این بود که استان و سازمان اقتصادی کوثر در زمینههای مختلف از جمله طرحهای کشاورزی و دامداری و آبزیپروری و همچنین طیور و دست آخر در راهاندازی خط تولید نشاسته و گلوکز در شرکت تولیدی آرد و نشاسته و گلوکز یاسوج که وابسته به سازمان اقتصادی کوثر است با یکدیگر همکاری داشته باشند.
حتی در آن سالها اسکندری مدیرعامل بنیاد شخصا به استان سفر کرد و زمینههای سرمایهگذاری مورد بحث و بررسی قرار گرفت که البته در همان جلسات یکی از مهمترین موانع پیش روی سرمایهگذاری بنیاد کوثر در استان مربوط به معارضینی بود که اجازه نمیدادند زمین مورد نیاز در اختیار کوثر قرار گیرد.
به یاد داریم که جملهای به یاد ماندنی از استاندار وقت سید حسین صابری در نشست با مسؤولان بنیاد کوثر و در انتقاد از معارضین بیان شد مبنی بر این که هر کسی ۷۰ سال پیش گوسفند پدرش از زمینی عبور کرده و رد پایی از گله آنها در زمین مانده آن را متعلق به خود و ارث پدری میدانند.
جلسات چه در دوره دولت دهم و چه پس از آن در دوره دولت یازدهم با حضور استانداران اصولگرا و اصلاحطلب برگزار شد. در یکی از مهمترین جلسات قرار بر این شد که با همکاری استان و سرمایهگذاری بنیاد اقتصادی کوثر خط تولید نشاسته و گلوکز و ساکاروز و سایر مواد در کارخانه تولید آرد و نشاسته و گلوکز یاسوج راهاندازی شود.
بیسرانجامی قراردادها و تفاهمنامههای بیحاصل
جلسات تا نیمهای از دوره چهار ساله اول دولت یازدهم در استان برگزار شد و دیگر نشستی با عنوان نشست مشترک بنیاد کوثر ومسؤولان کهگیلویه و بویراحمد برگزار نشد تا اینکه هفته گذشته پیامکی از روابط عمومی استانداری مبنی بر نشست پیگیری وضعیت کارخانههای تولید آرد استان به دست خبرنگاران رسید.
در این نشست که به ریاست جعفر گوهرگانی معاون اقتصادی استاندار برگزار شد یکی از مواردی که مطرح شد در خصوص فعالیت کارخانه آرد و نشاسته یاسوج بود.
در ابتدا فردی به نام اکبری که خود را نماینده بنیاد اقتصادی کوثر معرفی کرد به بیان مشکلات این واحد تولیدی پرداخت و گفت: در آذرماه سال گذشته کارخانه برای فروش به مزایده رفت اما مشتری برای آن پیدا نشد.
وی گفت: فکر کردیم که چگونه این واحد تولیدی را راهاندازی کنیم و از وضعیت کنونی خارج شویم و همچنین دیگر طرحهای خود را در استان راهاندازی کنیم اما متاسفانه در استان زمینه همکاری وجود ندارد و مسؤولان همکاری نمیکنند.
استان همکاری نمیکند یا کوثر اهل کار و سرمایهگذاری نیست
در همین هنگام معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد به میان حرفهای اکبری آمد و گفت: اینها همه کذب است چرا که استان همه گونه همکاری با بنیاد اقتصادی کوثر داشته و نه تنها برای این طرح بلکه برای دهها طرح دیگر با شما جلسه گذاشتهایم و برای راهاندازی یک طرح مرغ مولد کلی رایزنی کردیم و مجوز استان البرز را برای استان گرفتیم.
وی افزود: شما نشان دادهاید که اهل کار نیستید و سازمان کوثر اعتقادی به سرمایهگذاری در این استان محروم ندارد.
اکبری البته در ابتدا گفته بود که در فرودگاه استاندار شما را برای مدت کوتاهی دیدم و در خصوص سرمایهگذاری در استان با احمدی صحبت کردم که احمدی گفته بود تنها با بخش خصوصی میتوانیم همکاری کنیم.
گوهرگانی جواب این گفته اکبری را هم داد و گفت: استاندار نگفته که با شما همکاری نمیکنیم بلکه شما از ما زمینی میخواهید که در تملک خودتان باشد و در هیچ جای ایران زمین به شرط تملک در اختیار شما قرار نمیدهند.
کارخانهای که نتها نشاسته و گلوکز تولید نکرد بلکه از پس تولید آرد هم برنیامد
وی با بیان اینکه نمیتوانیم زمین به شما هدیه بدهیم بلکه به صورت اجارهای می توانیم زمین مورد نیاز را در اختیارتان بگذاریم افزود: ممکن است حرف آقای اسکندری نزد شما خریداری نداشته باشد و آنهایی که آن جا هستند ممکن است استان ما را قبول نداشته باشند.
سپس بحثها به سمت کارخانه تولید آرد و نشاسته و گلوکز رفت که در سالهای گذشته تصمیماتی در این خصوص با حضور مسؤولان کوثر و استان کهگیلویه و بویراحمد گرفته شده بود و قراردادهایی هم با حضور خبرنگاران امضا شد.
اکبری نماینده سازمان اقتصای کوثر در این نشست اظهار کرد الان این کارخانه با ظرفیت زیر ۲۰ درصد در استان کار میکند و ۱۲۰۰ تن سهمیه گندم ما بود که آن را کم کرده و به ۱۰۰۰ تن رساندند.
وی افزود: این جلسه را به این خاطر برگزار کردهاند که باز هم سهمیه گندم کارخانه را کم کرده و در نهایت آن را بخوابانند.
واحد تولید آرد که موازین بهداشتی را رعایت نمیکند
در این نشست کارشناسی از معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج حضور داشت که گزارشاتی که در تاریخهای مختلف مبنی بر آلودگی در این کارخانه آرد وجود داشته را قرائت کرد و گفت: همه از جمله سازمان بازرسی مشکلات غیر بهداشتی بودن تولید آرد در این واحد تولیدی را میدانند و آخرین گزارش آلودگی مربوط به تاریخ ۹ تیرماه امسال بوده که باز هم کارخانه رعایت موازین بهداشتی را نداشته است.
گوهرگانی معاون استاندار نیز با توجه به تاریخهایی که از سوی معاونت غذا و داروی استان ذکر شد اظهار کرد: بسیاری از این تاریخها در زمان مدیریت آقای اکبری بوده و متاسفانه بر اثر ادامه روند غیر بهداشتی بودن کارخانه کل سهمیه آن قطع میشود.
همچنین از سال ۹۱ که نشستهای مشترک میان مسؤولان استان با سازمان اقتصادی کوثر برگزار میشد قرار بر این بود که خط تولید نشاسته و گلوکز و ساکاروز این واحد راهاندازی شود که متاسفانه به جز مدتی محدود تولید نشاسته این کار انجام نشد.
در این نشست معلوم شد که بهسازی و نوسازی ماشینالات مربوط به تولید نشاسته و گلوکز هم بعد از گذشت چند سال از قراردادها و تفاهمنامههای اولیه انجام نشده است.
اکبری مدیر کارخانه و نماینده سازمان اقتصادی کوثر از اعتبارات ۱۵ میلیارد تومانی مورد نیاز برای تجهیز این واحد تولیدی خبر داد در حالی قرار بود نوسازی این دستگاهها در سالهای قبل انجام شود.
بنیاد کوثر جا زد یا مسؤولان استانی همکاری نکردند؟
طبق آن چه که در جلسات مختلف با حضور خبرنگاران از سال ۹۱ نشستهای مشترک میان این سازمان اقتصادی با مسؤولان استان برگزار شده قول همه نوع همکاری با این سازمان اقتصادی داده شد و حتی در برخی موارد قول همکاری فراتر از توان استان به سازمان کوثر داده شد.
تفسیر این موضوع که چرا سرمایهگذاری بنیاد اقتصادی کوثر در استان کهگیلویه و بویراحمد عقیم ماند و دلیل آن چه بود را به کارشناسان واگذار میکنیم.
اما سؤالاتی که نیز هست که آیا با رفتن غلامرضا پناه تب سرمایهگذاری کوثر در استان فروکش کرد؟ آیا به قول اکبری نماینده سارمان اقتصادی کوثر در کهگیلویه و بویراحمد، سیاسی کاریها اجازه همکاری نداد؟ آیا به گفته جعفر گوهرگانی معاون استاندار حرف اسکندری مدیرعامل کوثر خریداری ندارد و دست آخر این که آیا سازمان اقتصادی کوثر انتظاراتی فراتر از توان استان همانند تملک زمین داشته است؟
گزارش از داریوش بهنیا
انتهای پیام/د