پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

تعدادی از مدیران و مسئولان استانی و شهرستانی، در دومین روز از تور صنعتی خبری مدیران کهگیلویه و بویراحمد که به همت شرکت شهرک‌های صنعتی این استان برگزار شد، به شهرستان گچساران رفتند تا با حضور در واحدهای تولیدی شهرک صنعتی چهاربیشه و امامزاده جعفر (ع)، از نزدیک پای درددل صنعتگران و تولیدکنندگان این شهرستان بنشینند.

 

به گزارش ریواس، در دومین روز این تور صنعتی، مسئولانی همچون مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی، مدیرکل تأمین اجتماعی، مدیرعامل بانک صنعت و معدن، رئیس مرکز فنی و حرفه‌ای شهرستان گچساران، رئیس اداره امور مالیاتی گچساران و مسئولانی از استانداری کهگیلویه و بویراحمد و سازمان صنعت، معدن و تجارت حضور داشتند.

بنام: هدف این تور، همکاری و هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی در رفع مشکلات صنعت بود

شهرکهای صنعتی_گچساران (151)

مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان در کنار مدیر تولید یکی از واحدها، بر فراز شهرک صنعتی گچساران

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان پیرامون هدف این بازدید، به خبرنگار ریواس گفت: تعامل، همکاری و هم‌افزایی همه‌ی دستگاه‌های اجرایی استان در رفع مشکلات صنعتی و حضور مسئولان در شهرستان‌های مختلف برای دیدارهای رودررو و پیگیری تقاضاهای آنان، از جمله اهداف ما در راه‌اندازی این تور صنعتی خبری بوده است.

سهراب بنام اظهار داشت: شهرک صنعتی امامزاده جعفر، یکی از نواحی قدیمی و خوب استان هست که بیش از ۱۱ واحد فعال صنعتی و ۶ واحد در دست ساخت در آن وجود دارد.

وی با بیان اینکه مشکلات زیادی از واحدهای صنعتی گچساران حل شده است، افزود: خوشبختانه زمینه‌های مناسب برای فعالیت صنعتی حساب‌شده و با برنامه‌ریزی در گچساران موجب پیشرفت‌های صنعتی خوبی در شهر گچساران شده است.

وی با اذعان به وجود برخی مشکلات باقی‌مانده در شهرک‌های صنعتی استان، تأکید کرد: همه‌ی مسئولان استان لازم است تا حل کامل مشکلات و فراهم‌سازی شرایط مطلوب برای صنعتگران فعال، تلاش کنند.

 

بر پایه‌ی گزارش ریواس، بازدید مسئولان کهگیلویه و بویراحمدی در گچساران، حاوی نکات ویژه و حواشی جالبی بود که برخی از آنان در زیر می‌آید:

  • کارگاه تولیدی صنایع دستی؛ گبه، گلیم، جاجیم، فرش و گچمه اولین واحد تولیدی مورد بازدید بود که توسط خانم صغری بیعت‌فر اداره می‌شود. انگیزه و تلاش صغری بیعت‌فر، برای کار و آموزش دیگران جالب توجه بود. البته وی ادعا کرده‌است در طی ۲۰ سال سابقه‌ی فعالیت، تنها ۶ ماه بیمه برای او رد شده است. همچنین حضور پررنگ دختران و زنان روستایی در این واحد چشمگیر بود.

ادارات استان‌های دیگر از ما خرید می‌کنند اما شرکت نفت نه!

  • مدیر کارگاه تولیدی دستمال کاغذی این شهرک که با حمایت‌های سهراب بنام، خط تولیدهای جدیدی از جمله نایلون، نایلکس و سفره‌ی یک‌بار مصرف را نیز راه‌اندازی کرده‌است به شدت از ادارات شهرستانی به‌ویژه شرکت نفت گچساران گلایه‌مند بود؛
    محمدرضا رضایی به خبرنگار ریواس گفت: با وجود آنکه محصولات این کارگاه تولیدی نمونه‌ی کشوری به استان‌های دیگر صادر می‌شود اما ادارات باشت و گچساران به‌ویژه شرکت نفت، به دلایل نامعلوم بر روی محصولات خاص خارج از استان تأکید می‌کنند.

نورمحمدی: به‌هیچ عنوان حاضر نیستم از واحدهای تولیدی خارج از استان خرید کنیم

  • عباس نورمحمدی، مدیرکل تأمین اجتماعی استان، در ارتباط با گلایه‌ی مدیر کارگاه تولیدی دستمال کاغذی و سایر محصولات بهداشتی، گفت: بنده از روزی که آمدم اعلام کردم که برای خرید مایجتاج اداری خود، به هیچ عنوان حاضر نیستم از محصولات خارج از استان استفاده کنیم مگر آنکه در استان تولید نشود.
  • محبوبی مدیر یکی دیگر از کارگاه‌های تولیدی مواد شوینده در استان ادعا کرده است که هنوز از هیچ تسهیلات بانکی استفاده نکرده و همه‌ی بار مالی واحد تولیدی‌اش را خود تأمین کرده است.

حرف‌های سیاسی یک صنعتگر!

  • نوروز حیدری، از معدود صنعتگرانی بود که با دل پر، از مشکلات فراوان خود به مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی گفت. از حواشی بازدید مسئولان از واحد تولیدی صنایع چوب و اِم‌دی‌اِف، اصرار مدیر این واحد بر طرح مسائل سیاسی علی‌رغم تلاش سهراب بنام برای تمرکز بر مسائل فنی بود. حیدری با تأکید بر اینکه ضدانقلاب نیست و با وجود آنکه می‌توانست به خارج از ایران برود اما به‌دلیل اعتقاد به وطن و نظام خود ماند، گفت: با این وجود، شرایط سالهای گذشته ما را به جایی رساند که اکنون گمان می‌کنم بهتر است به‌جای آنکه هر روز بسوزم، یک‌بار برای همیشه بسوزم! وی با انتقاد شدید از بانک‌ها، تصریح کرد: توقع ما این است که مسئولان تلاش‌گر حوزه‌ی صنعت استان برای رفع کامل مشکلات به‌جای مانده‌ی ما، چاره‌اندیشی کنند.
  • سهراب بنام که از این صنعتگر خواست به‌جای طرح مسائل و مصائب دیگر، طرح توجیهی و برنامه‌ی مدون صنعتی به بانک‌ها بدهد تا مشکلات گذشته و انباشته‌ی وی حل شوند.

کارخانه‌دار چاق، پر جنب و جوش در راه‌پله‌های کارخانه ۶ طبقه!

  • از حواشی جالب روز دوم تور صنعتی مدیران در گچساران در کارخانه‌ی تولید آرد این شهر صورت گرفت؛ وقتی هیئت بازدیدکننده از این کارخانه، با کارخانه‌دار چاق این واحد تولیدی مواجه شدند، گمان نمی‌کردند با انرژی وصف‌ناشدنی، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی و تعدادی دیگر از مدیران استانی را بارهای بار در ساختمان ۶ طبقه‌ی خود بالا و پایین کند!
    غلامحسین رضایی، با سن نسبتاً بالای خود، در حالیکه به شدت عرق می‌کرد اما به‌همراه پزشکی‌نژاد، مدیر تولید خود، با انرژی مسئولان را از راه‌پله‌های کارخانه بالا و پایین می‌برد و در میان صدای بسیار بلند دستگاه‌های کارخانه، برای سهراب بنام نحوه‌ی عملکرد بخش‌های مختلف را توضیح می‌داد.
    رضایی با گلایه از نرخ پایین محصولات این کارخانه علی‌رغم هزینه‌ی بیشتر نسبت به سایر استان‌ها، گفت: البته وقتی هنگام قیمت‌گذاری در استان، تولیدکننده را از جلسه بیرون می‌کنند طبیعی است که اصل‌کاری قضیه از قلم بیفتد!

بانک ملی، مصوبات را احراز نمی‌کند

  • توکل‌پور، مدیر کارخانه تولید آبلیمو، شربت‌آلات و کنسروجات نیز از رفتار بانک‌ها در اعطای تسهیلات انتقاد کرد و گفت: با وجود آنکه در کارگروه‌های مختلف در طی سه سال اخیر، در ارتباط با همکاری‌های بانکی، ۵ مصوبه صادر شده است اما بانک ملی حاضر به همکاری نیست.
  • در حالیکه محمد سهیلی از جمله صنعتگران گچسارانی، تأمین وثیقه را از جمله مشکلات خود برای دریافت وام بانکی اعلام کرد، عادل خواجوی، معاون شرکت شهرک‌های صنعتی، در همان لحظه، با ثبت مشخصات این کارخانه و راهنمایی وی، حل مشکل وثیقه‌اش را به او وعده داد.

سرمایه‌گذار اهل شیراز: بنام، به وعده‌های دیرینه عمل کرد

  • رضا کیانی، یکی دیگر از غیربومی‌های سرمایه‌گذار در کهگیلویه و بویراحمد بود که کارخانه‌ی تولید کارتن و محصولات کاغذی را راه‌اندازی کرده‌است. این مهندس شیمی اهل شیراز، با تقدیر ویژه از عملگرایی سهراب بنام در وفای به وعده‌های دیرینه در واحدهای صنعتی استان، گفت: همکاری و رایزنی برای اعطای تسهیلات و راه‌اندازی اینترنت، واحدهای آتش‌نشانی و روشنایی در شهرک‌ها از جمله اقداماتی بود که مدت‌ها در شهرک‌های صنعتی معطل مانده بود اما مهندس بنام بالاخره طلسم آنها را شکست.
    از نکات جالب این واحد تولیدی، نیاز آن به کارگران متخصصی بود که به تعبیر کیانی، با جستجوهای فراوان تنها در کارگران غیرمجاز افغانی‌تبار بود! این در حالی بود که به گفته‌ی بنام، مجوز استخدام کارگران اتباع خارجی را می‌توان در شرایط خاص، با مکاتبه با استانداری، و از راه قانونی، صادر کرد.

پیامک‌های اقساط بانک کشاورزی، بزرگترین بحران روانی یک صنعتگر!

  • محمدصالح پیردهقان، مدیر واحد تولیدی بسته‌بندی محصولات غذایی که بسیاری از مشکلات واحد تولیدی خود را با ادبیات طنز به گوش مسئولان رساند، در پایان این بازدید خستگی را از تن مسئولان زدود! وی درباره‌ی معوقات بانکی‌اش با ادبیات طنز، گفت: «مهمترین مشکل من، بانک کشاورزی است و مهترین تقاضای من هم این است که به مسئولان این بانک بگویید می‌دانیم که بدهکاریم و اینقدر پیامک روانی‌کننده نفرستند!» تقاضای پیردهقان در پایان نیز با خلاصه‌ی تقاضاهای خود، باعث خنده‌ی حاضرین شد؛ «وام کلان کم‌بهره‌ی بدون وثیقه!»
  • از نکات جالب دیگر این بازدید، واکنش‌های سهراب بنام به تقاضاهای اغلب صنعتگران بود که در پاسخ به آنها، مسئولان حاضر در این بازدید را برای پاسخگویی در محل فرا می‌خواند و مسائل مربوط به مدیران دیگر را نیز با تماس تلفنی در همان لحظه، پیگیری می‌کرد.

تعدیل اظهارنظر مدیرکل تأمین اجتماعی

  • مدیرکل تأمین اجتماعی استان در بخشی از صحبت‌های خود در حاشیه‌ی این بازدید، برای حل مشکلات بیمه‌ی برخی واحدها، از تعبیر شانه‌خالی‌کردن دولت استفاده کرده اما در پاسخ به درخواست خبرنگار ریواس برای شفاف‌سازی این اظهارنظر، با تعدیل آن عبارت، گفت: به‌هرحال دولت در حال حاضر از نقدینگی کافی برای کمک در این زمینه برخوردار نیست اما یقیناً کمک دولت می‌تواند برای رفع مشکلات بیمه‌ی فعالان واحدهای صنعتی، کلیدی باشد.

 

انتهای پیام/ س.ب