پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

در جنگ زندگی‌سوز با مواد مخدر کارهایی انجام شد که آب بودند بر آتش شعله‌ور اعتیاد اما جذابیت‌های این مود افیونی و لذات زودگذر آن لشکر قربانیان و طرفداران آن را زیاد کرده است تا فعالیت‌های ناصر رضایی و همکارانش در شورای هماهنگی مبارزه با مود مخدر هم سخت‌تر و هم باارزش‌تر شوند.

موادمخدر تاکنون زندگی‌های زیادی را از هم متلاشی کرد و جوانان بسیاری را زمین‌گیر کرده است.

کشور ایران در شاه‌راه ارتباطی دنیا و استان کهگیلویه و بویراحمد در شاه‌راه ارتباطی ایران، از مواد مخدر به قیمت جان ارزشمند هزاران جوان آینده‌ساز آسیب دیده‌اند و هزاران خانواده، شب را با صدها استرس و ترس از گرفتار شدن فرزندشان در دام این مواد افیونی صبح می‌کنند.

این شرایط، مبارزه با مواد مخدر را در استان کهگیلویه و بویراحمد به شدت سخت کرده است؛ به طوری که جان‌های ارزشمند حافظان امنیت و سبزپوشان نیروی انتظامی فدای جان جوانانی می‌شود که از روی غفلت و باورهای غلط در دام اعتیاد می‌افتند.

آنهایی که به نحوی اعتیاد و حواشی آن را لمس کردند درک می‌کنند که مبارزه با مواد مخدر پیچیدگی‌های خاصی دارد و چندین نهاد و دستگاه باید هماهنگ و کارآمد باشند تا از کنترل و حمل مواد مخدر در جاده‌ها گرفته تا کارهای فرهنگی و ترک اعتیاد و حمایت از بهبود یافتگان نتیجه دهد و قربانیان تریاک و هشیش و دیگر مواد صنعتی روز به روز کمتر شوند.

این کار مهم را شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر به عهده دارد که سید ناصر رضایی در دبیری این شورا با اعتقادی که به رسانه‌ها دارد توانست تا حدی مدیر تأثیرگذاری در این حوزه باشد.

او سه سال است که مسئولیت اصلی هماهنگی مبارزه با مواد مخدر را دارد و آنگونه که تحلیل آمارها نشان می‌دهد ورودی به جرگه معتادان و چرخه خانمان‌سوز موادمخدر در کهکیلویه و بویراحمد و در این مدت کمتر شده است.

تعامل و هماهنگی بسیار خوبی بین نهادهای مبارز در حوزه مواد مخدر به وجود آمده است و پلیس، قوه قضاییه، ضابطین، نهادهای فرهنگی و همه دست اندرکاران درکنار بخش خصوصی بهتر از قبل پای کار آمدند.

می‌توان گفت که مبارزان مواد مخدر در این دوره قدرتمندتر شدند و با اتاق فکری که تشکیل شد، اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر که دغدغه و سیاست ابلاغی رهبری هم بوده، در این دوره عملی‌تر شد و مردم بیشتر از قبل در مورد مواد مخدر و مخاطرات زندگی‌سوز آن آگاه شدند.

میزان کشفیات مواد مخدر با یک میلیون و ۱۱۷ تن، حدود ۹۰ درصد و میزان توقیف خودرو ۱۳ درصد ، در ۳ ماهه اخیر، به نسبت مدت مشابه بیشتر شده است و ۵۳۰ نفر هم در این ارتباط دستگیر شدند.

به گفته سرهنگ بالش‌زر، پاتوق‌ها و نقاط تجمع معتادان ساماندهی شدند و در مجموع سال گذشته چهار تن و ۴۶۷ کیلوگرم مواد مخدر در کهکیلویه و بویراحمد کشف شد و ۲ هزار نفر دستگیر شدند که از یک طرف نشانه‌های خوبی در مسیر جنگ با مواد مخدر است و از سوی دیگر این مقدار کشف نشان می‌دهد ک چه حجمی از تریاک و دیگر مواد مخدر در این استان ردوبدل می‌شود و چه جوانانی در معرض خطر هستند.

چرا که بخش زیادی از تریاک قابل کشف نیست و دور از چشم مأموران نیروی انتظامی این مواد، خوشی‌ساز لحظات تفریح و یا مسکن دردها و مشکلات جوانانی است که فریب مصرف تریاک و دیگر مواد مخدر را می‌خورند و به تدریج قامت استوار نوجونان و جونان غیور این دیار را خم می‌کند و برخی قامت‌ها و ستون‌ها را هم برای همیشه می‌شکند.

شورای هماهنگی مبارزه با مود مخدر در اجرای برنامه‌های فرهنگی و آگاهی بخش هم حرف برای گفتن دارد یا حداقل بیش از گذشته حرف دارد.

ناصر رضایی دبیر این شورا می‌گوید که ۵۰ محور برنامه و ۲۰۰ ریز فعالیت در دستور کار دارد و معتقد است مبارزه نرم و اطلاع‌رسانی و آگاهی دادن برای پیشگیری از به دام افتادن جوانان نسخه راهگشایی است.

کار خوب دیگری که در این سال‌ها انجام شده تمرکز روی ترک اعتیاد و استمرار حمایت از بهبود یافتگان است.

رضایی می‌گوید که سال گذشته ۵۰ فرد بهبودیافته را با همکاری دستگاه‌های مرتبط، صاحب شغل کرد و امسال نیز می‌خواهد ۱۰۰ نفر بهبود یافته را شاغل کند.

در کنار همه کارهای خوبی که در مبارزه با موادمخدر با مدیریت شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر می‌شود اما جذابیت کاذب این ماده افیونی قدرتمندتر از این حرف‌ها است و ناآگاهی برخی جوانان عمیق‌تر از فعالیت‌های انجام شده است.

برای آنکه آتش اعتیاد، زندگی‌های کمتری را بسوزد کارهای بیشتری باید بکنیم.

—————–

گزارش از کریم بنام

——————

انتهای پیام/بنام-ک