پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

سردار عدل هاشمی‌پور، چهره‌ای نام‌آشنا برای منطقه جنوب ایران است که بعد از یک دوره موفق در کار و آبادانی با مسئولیت سنگین فرماندهی قرارگاه خاتم‌الانبیا، محبوبیت قابل توجهی پیدا کرد.

او با انجام کارهای بزرگی در این قرارگاه عمرانی، خیلی زود لقب سردار سازندگی را گرفت تا بسیاری از مردم و صاحبان نفوذ در حوزه کهگیلویه، درمان دردهای کهنه خود را در دستان این سردار اهل کار بدانند و برای همین او را وادار به حضور در راه مبارزات انتخاباتی مجلس شورای اسلامی کنند.

خمودگی و غبار محرومیت و ناامیدی بر پیکر شهرستان‌های کهگیلویه بزرگ، علی‌رغم تلاش مسئولان در همه این سال‌ها، موضوع قابل کتمانی نبود و مردم این مناطق به دنبال تغییری اساسی برای تغییر وضعیت زندگی خود بودند.

بیکاری کلافه‌کننده شهرستان‌های چرام، لنده، بهمئی و کهگیلویه در کنار عقب‌ماندگی تاریخی آنها از کاروان توسعه و پیشرفت، مسئولیت‌های نمایندگی این مردم مظلوم و محروم را سنگین کرده بود اما سردار سازندگی این خطه برای یک خیزش بزرگ، از سوی مردم و بزرگان قوم فراخوانده شد و مسیری جدیدی از عمران و آبادانی در کارنامه مدیریتی عدل هاشمی باز شد.

مردم کهگیلویه بزرگ با رأی کم‌نظیری او را به عنوان وکیل خود در خانه ملت برگزیدند تا سردار سازندگی به پشتوانه رأی حدود نیمی از مردم این حوزه، به جنگ مشکلات کهنه و پیچیده این دیار برود.

مشکلاتی که در جنگ نابرابر توزیع اعتبارات، بی‌توجهی به شهرستان کهگیلویه بزرگ و “فربه” شدن سایر رقبا، عملا کار عدل هاشمی و تیم او را سخت کرده بود.

عدم وابستگی سیاسی سردار هاشمی و قرار نگرفتن در طیف‌های معمول چپ و راست، مهمترین برگ برنده او بود تا در کنار توان و تخصص عمرانی‌اش بتواند دلسوزان کهگیلویه بزرگ را حول یک حلقه جمع کند و دردهای این مردم شایسته و مستحق را فارغ از سیاست‌زدگی‌های نکبت‌بار، کمتر کند.

صراحت لهجه در بیان مطالبات مردم و حق و حقوق موکلینش، چهره‌ای شجاع و مردمی از او ساخت تا نگاه مردم به او از لباس مقدس اما خشک نظامی به یک خادم مردم‌دوست و صادق تغییر کند.

در کنار همه این‌ها، وعده‌ها و انتظارات زیادی که مردم از او داشتند در میان رقابت نابرابر حوزه‌های انتخابیه رقیب، محدودیت شدید اعتبارات دولتی و تا حدی سر کار آمدن دولت اعتدال، میدان عمل را برای سردار هاشمی از قرارگاه خاتم‌النبیا با آن همه اختیار تا نمایندگی مجلس شورای اسلامی با این همه محدودیت، متفاوت و پیچیده‌تر کرده بود.

با همه این سختی‌ها بود که این مسئولیت سنگین بر عهده او قرار گرفت و او هم با جهت‌گیری ایجاد اشتغال، جذب سرمایه‌گذاری و تأمین زیرساخت‌های توسعه وارد کارزار سازندگی در عرصه جدید شد.

در روزهای نخست نمایندگی سردار هاشمی، بسیاری از کارشناسان معتقد بودند اگر او بتواند در حوزه آب کشاورزی توفیقی حاصل کند، در صنعت و معدن چند کار بزرگ از جمله پتروشیمی و فعال کردن معادن و در حوزه راه نیز تکمیل شاهراه پاتاوه به دهدشت را انجام دهد، شهرستان در تولید و اشتغال و خروج از بن‌بست توسعه قدم‌های بزرگی برخواهد داشت؛ قدم‌هایی که کارنامه سردار سازندگی در کهگیلویه بزرگ را ماندگار و قابل پذیرش از سوی مردم می‌کند.

اکنون حدود دو سال از دوران نمایندگی عدل هاشمی‌پور در شهرستان‌های کهگیلویه، چرام، لنده و بهمئی می‌گذرد و باید بررسی شود او در کجای راهی که شروع کرده، ایستاده است.

در روزهای نخست نمایندگی او، پروژه راه بزرگ و حیاتی پاتاوه به دهدشت که چند استان را به هم وصل می‌کند، با پیگیری‌ها و رایزنی‌های مستمر، نه تنها مجددا از سر گرفته شدبلکه عملیات اجرایی آن جان گرفت و اگر چه در ادامه راه باز هم به موانعی برخورد کرد اما با تکمیل آن در سال جاری، یک گام بزرگ از گام‌هایی که مردم از نماینده خود انتظار داشتند برداشته می‌شود.

او در حوزه راه، قدم‌های دیگری را نیز در راه‌های روستایی و شهرستانی برداشت؛ خاکبرداری و تعریض رفع نقاط حادثه خیز جاده های ساورز و بیدانجیر، چاسخار و دلی مهرجان و دلی مهره، جاده امام زاده یحیی و برفکون(ده کیلومتر) به کمک دستگاه‌های راهسازی شرکت نفت،  شروع جاده امامزاده نورالدین به زیرنا و جاده دلی احمد دیشموک(اماده اسفالت)، جاده گوراب و جاده طسوج (ده کیلومتراسفالت شده ) و جاده لیکک به جایزان (۶ کیلومتراماده اسفالت)، شروع عملیات اجرایی جاده لیکک به ابوالفارس، چهارخطه کردن جاده لیکک به سمت تشان، شروع عملیات احداث جاده دژکوه، اخذ مجوز شروع عملیات اجرایی جاده لنده به تشان، اخذ اعتبار برای برای تکمیل پل شهید طیب از قرارگاه خاتم الانبیاء و روکش آسفالت جاده‌های سوق به لنده، دهدشت به قلعه‌رئیسی و جاده سرفاریاب، بخشی از این اقدامات در دو سال گذشته و در حوزه راه بوده است.

قدم دیگری که او باید برمی‌داشت، اختصاص آب به اراضی خشک اما وسیع حوزه انتخابیه‌اش بود؛ کاری که تا قبل از آن، این شهرستان کمترین سهم را از برداشت آب چه از آب‌های جاری و چه از آب‌های پشت سدها داشت و این حق مردم سالیان متمادی، پایمال می‌شد.

قدم قابل توجهی در این زمینه برداشته شد و در دوران استانداری سید موسی خادمی که هماهنگی خوبی داشت، برای نخستین بار مجوز برداشت ۳۴۹ میلیون متر مکعب آب از سد مارون گرفته شد که بستری مناسب برای شکوفایی بخش کشاورزی خواهد بود.

همچنین در این مدت، مجوز احداث سد مخزنی آبریز نیز اخذ شد که قرار است در سال جاری شروع شود و ۲۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی دشت کلاچو و چرام زیر آب بروند.

اقدامات عدل هاشمی به همین موارد ختم نشد و در حوزه صنعت و معدن نیز بعد از یازده سال، عملیات اجرایی پتروشیمی دهدشت،  و بعد از ۶ سال عملیات اجرایی کارخانه سیمان سپو آغاز شد.

همچنین بعد ۱۸ سال معدن نیترات دیشموک و بعد از سال‌ها، معدن فسفات چرام شروع به کار کردند و در این مدت نیز نیروگاه سیکل ترکیبی کلنگ‌زنی شد.

این اقدامات در دو سال وکالت مردم، کارنامه قابل قبولی است اما هنوز در ابتدای راه هستیم و در صورت ادامه و تقویت این روند، درخت پیگیری و تلاش حوزه انتخابیه کهگیلویه بزرگ، در سال‌های آتی میوه اشتغال و تولید می‌دهد.

انتظار دیگری که مردم از نماینده خود انتظار داشتند، بهبود وضعیت بهداشت و درمان بود.

کارنامه عدل هاشمی در این حوزه اخذ مجوز احداث بیمارستان‌های چرام (بنیاد برکت) و لنده و خرید بیش از ۱۴ میلیارد تومان تجهیزات پزشکی، ام.آر.آی، سی.تی.اسکن، خرید آمبولانس برای شهر سوق، لنده و شهرداری لیکک، تجهیز درمانگاه سوق و قیام، احداث درمانگاه برای قلعه‌دختر، شروع احداث ساختمان درمانگاه روستاهای بردیان، کلایه سفلی و چنگلوا از سوی خیرین حوزه سلامت بوده است.

درحوزه ورزش نیز که طرفداران زیادی دارد، اقدامات خوبی انجام شد.

علاوه بر کمک‌های نقدی بیش از چهار صد میلیون تومان، کمک‌هایی در قالب وسایل و لوازم ورزشی، اخذ مجوز احداث ۴۰ چمن مصنوعی و ۱۰ سالن ورزشی از برنامه بودجه، مجوزاحداث هشت چمن مصنوعی، یک سالن ورزشی از وزارت نفت و همچنین سه سالن ورزشی برای لیکک و ممبی و سراسیاب، چمن مصنوعی برای گچ بلند وسیاشیر و شهرک ولی عصر از وزارت نفت که در حال اجراهستند در این حوزه نیز در دو ساله دوره نمایندگی عدل هاشمی انجام شد.

درحوزه فرهنگی نیز بیش از ۳۵۰ میلیون تومان به مساجد و مبلغ حدود ۱۶۰ میلیون تومان به امام‌زاده‌گان از طریق کمک گرفتن از خیرین و وزارت نفت در این دو سال کمک شد.

احداث مدارس سه کلاسه مورخانی، امامزاده سادات، بیمنجگان و سرپری، مدرسه شش کلاسه دم‌تنگ لنده، خوابگاه ۲طبقه شبانه‌روزی قلعه‌رئیسی، ۱۶ کانکس ۶متری و یک‌دستگاه ساندویچ پنل (سرگچ دیشموک) توسط خیرین بخشی ازاقدامات فرهنگی در حوزه انتخابیه کهگیلویه بزرگ در دوسال اخیر بوده است.

بااین کارنامه عدل هاشمی‌پور اگرچه همه اذعان دارند حجم محرومیت‌ها آنقدر زیاد است که این اقدامات عمرانی و اقتصادی برای برون‌رفت شهرستان از وضعیت فعلی کافی نیست اما واقعیت آن است که در یک جهت‌گیری صحیح، روی شاهراه‌های توسعه از جمله کشاورزی و صنعت و زیرساخت‌های آنها دست گذاشته شد تا با طرح‌ها و کارخانه‌های بزرگ بتوان بیکاری و غبار محرومیت را در کهگیلویه بزرگ، تکانی داد.

در دو سال اول دوره نمایندگی سردار هاشمی‌پور می‌توان گفت مسیر پیشرفت شهرستان‌های کهگیلویه بزرگ مشخص شد و در این مسیر قرار گرفته‌ایم؛ با رفع زنگ‌زدگی ریل توسعه و پیشرفت در این شهرستان‌ها می‌توان امیدوار بود که در سال‌های آتی، قطار آبادانی این دیار روی ریل قرار گرفت و با سرعت قابل قبولی به جلو برود.

امیدواری که نشانه‌هایی از آن وجود دارد و آن هم توقف روند صعودی مهاجرت از شهرستان‌های حوزه انتخابیه کهگیلویه، چرام، لنده و بهمئی و تا حدی معکوس شدن این مهاجرت و برگشتن مردم به سرزمین پدری‌اشان است.

خدمات بزرگی چون گازرسانی به مناطقی از این حوزه انتخابیه ازجمله چاروسا و دیشموک آن هم با کار جهادی در کمتر از دو سال، نمونه‌ای از فعالیت‌های توسعه‌ای امیدبخش است که می‌توان به وضوح شور زندگی و امید به ماندن در این بخش‌ها و روستاها را دید و نظاره کرد.

گاز مناطق قیام و سرآسیاب در لنده هم در یک خبر خوش به مناقصه رفته و با تجاربی که نماینده مردم در حوزه گاز و انرژی دارد بدون شک مردم این مناطق نیز به یکی از آرزوهای دیرینه خود می‌رسند تا شور زندگی در این مناطق پرجمعیت هم بیش از گذشته  جاری شود.

دنیا همیشه بر یک پاشنه نمی ماند، ثروت، مقام و قدرت همه رفتنی هستند، چه بسیار بالانشینان که زیردست شدند و چه امیرانی که معزول شدند؛ این حرف‌ها را سردار عدل هاشمی در جشن قدردانی از مردم در روز هفتم اسفند ۹۵ زد که قطعا یادش خواهد بود اگر تا آخر با عهدی که با مردم بسته، وفادار نباشد، خیلی زود محبوبیتش را در بین مردم از دست می‌دهد.
خودش به مردم گفته هر آمدنی رفتنی دارد و چقدر خوب است انسان با نام و نشان خوب با مردم خداحافظی کند؛ ما هم یادمان نمی‌رود.

توضیح: کهگیلویه بزرگ به چهار شهرستان لنده، چرام، بهمئی و کهگیلویه گفته می‌شود که در گذشته همگی به نام کهگیلویه بودیند و بعد از آن هر کدام یک شهرستان مستقل شد.

انتهای پیام/ بهنام کریمی