با اجرایی شدن تصمیم امروز شورای آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد کارهای موازی و بیاثر در حوزه فرهنگی پایان مییابد/ دستگاههایی که بدون تخصص، اعتبارات فرهنگی را هدر میدهند
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
در حال حاضر، کارهای فرهنگی در استان کهگیلویه و بویراحمد با عناوین مختلف از سوی حدود ۱۴ دستگاه به صورت پراکنده و موازی با صرف هزینههای متعدد انجام میشوند که امروز مسئولان در شورای آموزش و پرورش تصمیم گرفتند تا این کارها را یک کاسه کنند و به فکر اثربخشی در کارها و صرفهجویی در اعتبارات باشند.
به گزارش ریواس جنوب، دومین شورای آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد عصر امروز به ریاست فتاح محمدی برگزار شد و مصوبات بسیار خوبی داشت.
یکی از این مصوبات، تصمیم خوب اعضا برای پایان دادن به کارهای فرهنگی موازی و پرهزینه ۱۴ اداره مرتبط با فرهنگ بود به طوری که آموزش و پرورش محور اقدامات فرهنگی در زمینه غنیسازی اوقات فراغت دانشآموزان قرار گیرد و سایر ادارات برنامههای خود را ارائه دهند.
البته بنا شده تا این ۱۴ دستگاه در جلسهای، برنامههای مشترک را بررسی و در مجموع طرحهای واحد و متمرکزی را با مدیریت ادارهکل آموزش و پرورش در تابستان امسال برگزار کنند.
این اقدام از آنجا حائز اهمیت است که چندین اداره مرتبط با کارهای فرهنگی از جمله ادارهکل تبلیغات اسلامی، هلالاحمر، فنی و حرفهای، ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اوقاف و امور خیریه، آموزش و پرورش، ورزش و جوانان، کمیته امداد و چند دستگاه دیگر هر ساله با صرف هزینههای زیاد اقدام به طرحهای تکراری، موازی و پراکنده در باب اوقات فراغت دانشآموزان میکردند.
دستگاههایی که بدون تخصص، اعتبارات فرهنگی را هدر میدهند
موضوعی که مقام معظم رهبری نیز با جدیت به آن انتقاد کردند و-نقل به مضمون- فرمودند که خیلی از دستگاهها به اسم فرهنگ، پولهای خوبی از دولت میگیرند ولی چون متخصص کار فرهنگی نیستند، کارهایشان اثربخشی لازم را ندارند لذا باید این اقدامات در آموزش و پرورش متمرکز شود.
به گزارش ریواس جنوب، این اقدام در دولت تدبیر و امید میتواند بخشی از نگرانیهای دلسوزان فرهنگی و بر باد بودن اعتبارات ناچیز این حوزه را پایان دهد و شاهد یک خروجی مثبت حداقل در حوزه اوقات فراغت دانشآموزان باشیم.
سال گذشته آموزش و پرورش با ۷۰ پایگاه غنیسازی اوقات فراغت توانست برای ۵۷ هزار و ۴۲۰ نفر برنامههای فرهنگی را اجرا کند که اگر در این طرح سایر ادارات برنامههای خود را شامل مهارتهای فنی و حرفهای، آموزشهای امداد و نجات، مسابقات ورزشی، برنامههای مذهبی و قرآنی و از یان دست برنامهها را در همین پایگاههای آموزش و پرورش پوشش دهند، بدون شک اقدام بسیار مؤثری در حوزه فرهنگی و ممانعت از موازیکاری و هدردادن پولهای فرهنگی در این استان خواهیم بود.
لزوم تغییر رویکردها در برنامههای اوقات فراغت/ به اردوهای سیاحتی و زیارتی بسنده نکنید
البته لازم است، برنامههای غنیسازی اوقات فراغت با رویکردهای متفاوتی انجام شود و از ارائه برنامههای کلیشهای و بیاثر خودداری شود؛ موضوعی که سرپرست فرمانداری دنا به آن اشاره میکند و میگوید: از وقتی دانشآموز بودم یادم هست که رویکرد برنامههای غنیسازی اوقات فرهنگی با محوریت اردوهای سیاحتی زیارتی بوده و این روش دیگر کهنه و بیاثر شده است.
عباس بهشتیروی گفت: باید به سمت رویکرد مفاهیم سازی و آموزشهای کاربردی در زمینههای مختلف برویم که اگر غیر این باشد همان آش و کاسه قدیمی است.
به هر حال با خروجی نشست امروز شورای آموزش و پرورش در استان کهگیلویه و بویراحمد میتوان امیدوار بود که در دولت تدبیر و امید، مدیران با درک دغدغههای بزرگانی چون مقام معظم رهبری به جای کارهای آماری و شماردن دانشآموزان شرکت کننده و ارائه گزارشکار، به فکر کاری واقعی و مؤثر برای نسل جوان باشند.
انتهای پیام/ک-ب