پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

یک موی‌سپید و بازنشسته بخش کشاورزی با انتقاد از عدم نگاه کارشناسانه و مسئولانه در حوزه منابع طبیعی می‌گوید دست‌هایی در پشت درب بسته اتاق متولیان در کار است که همان کاری که آمریکا و اسرائل می‌خواهند بر سر این مردم بیاید.

به گزارش ریواس جنوب، مدیرکل سابق شیلات کهگیلویه و بویراحمد که سابقه کار در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری را هم دارد، روز چهارشنبه در دیدار با مسئولان مرکز بررسی‌های استراتژیک نهاد ریاست‌جمهوری گفت: علی رغم تلاشی که بچه‌های منابع طبیعی انجام می‌دهند ولی هیچ احیا و زادآوری و بازآوری در جنگل‌های کهگیلویه و بویراحمد انجام نشده است و این وضعیت بسیار نگران‌کننده است.

دکترعین‌الله گرجی‌پور افزود: متأسفانه نگاه مسئولان ارشد به این استان در زمینه حفظ و نگهداری گونه‌های جنگلی حتی به اندازه استان کویری یزد هم نیست.

او که بیش از یکسال در حوزه آبخیزداری، یکصد بند سنگی احداث کرده است، می‌گوید: تخریب و شیب فرسایش در این به حدی بالا است که رو به نابودی می‌رویم ولی منابع طبیعی این استان اعتبار نصب یک بنر برای فرهنگ‌سازی را هم ندارد.

هیچ گونه برنامه‌ریزی در منابع طبیعی نیست/ ریالی اعتبار در این دو سال جذب نشد

وی گفت: بدون اغراق باید گفت که هیچ‌گونه برنامه‌ریزی، و اهرم‌های تشویقی، ترویجی، توجیهی و ترغیبی در این بخش وجود ندارد.

او تصریح کرد: لازم است دولت نگاه ویژه‌ای به این استان داشته باشد چرا که شرایط خاصی حاکم شده و ریالی اعتبار در این دو سال در زمینه‌های فوق جذب استان نشده است.

گرجی‌پور، حفظ پوشش گیاهی موجود را حداقل کار ممکن در حق منابع طبیعی دانست و با ابراز تأسف فراوان از برخی بی‌تدبیری‌ها در حذف گونه‌های بومی و کشت درختان مضر اکالیپتوس در این استان خبر داد.

اکالیپتوس را کاشتند که پوشش گیاهی ما را نابود کرده است/ دست‌های پشت پرده

وی گفت: مسئولان منابع طبیعی ما به جای کاشت گیاهان بومی مفید، گیاهان خطرناک و مهاجری همچون اکالیپتوس را گسترش دادند که ریشه آن ۱۰ برابر ارتفاع خود در زمین همه آب‌ها را می‌خورد و پوشش جنگلی و مرتعی اطراف خود را مثل آتش زدن نابود می‌کند.

گرجی پور و بهشتیوی گفت: این گونه گیاهی هیچ سنخیت و سازگاری با استان ما ندارد ولی می‌بینیم متولیان امر، به جای گونه‌های بومی همچون بن و کلخنگ و کنار چنین گیاهان مخرب و مهاجمی را به این استان آوردند که نشان از عدم کار اصولی، علمی و تحقیقاتی است.

این باتجربه کشاورزی و منابع طبیعی معتقد است، انگار دست‌هایی در پشت درهای بسته مدیران ما در کار هستند تا آنچه اسرائیل و آمریکا می‌خواهد بر سر این ملت بیاورد را دو دستی بر سر مردم و منابع طبیعی بیاورند.

وی ادامه داد: در چند سال اخیر هیچ نگاه مسئولانه و کارشناسانه‌ای در حوزه منابع طبیعی حاکم نبوده است.

یک هکتار مرتع درجه یک هم برای ما نماینده است/ انتقاد از بانک کشاورزی

وی با طرح این سؤال که آیا احیا و حفظ پوشش جنگلی و مرتعی این استان جنگل‌خیز در راستای اقتصاد مقاومتی هست یا خیر از معاون اجتماعی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری خواست تا این دغدغه بزرگ را به گوش شخص رئیس جمهور برساند.

وی حاصل عملکرد مدیریتی حوزه منابع طبیعی این استان را فقدان حتی یک هکتار مرتع درجه یک دانست و اضافه کرد: ۸۰ درصد مراتع ما درجه سه و تقریبا از بین رفته است.

او خواستار تزریق اعتبارات خاص به کهگیلویه و بویراحمد در حوزه منابع طبیعی شد.

او در بخش پایانی اظهاراتش با انتقاد تلویحی از بانک کشاورزی خواستار برگشت این بانک به عملکرد ۲۰ سال پیش و پرهیز از ورود به نگاه صرف بازاری و اقتصادی شد.

انتهای پیام/ د- عرفانی