پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

محمدعلی وکیلی، روز گذشته در مراسم روز خبرنگار مسائلی مهمی را مطرح کرد؛ او با انتقاد از برخی افراد که می‌گویند رسانه فقط اخبار رسمی را باید مخابره کند، گفت: هنر یک خبرنگار کشف اخبار، ورود به پستوهای خلوت مسئولان، آگاهی بخشی به جامعه و گفتن ناگفته‌های واقعی به مردم است.

به گزارش ریواس، سخنان متفاوت مدیرمسئول روزنامه ابتکار با تشویق معنادار حضار و صحبت‌های برآشفته علی محمد بزرگواری در همان جلسه مواجه شدند.

روایت ساده ریواس از حرف‌های یک روزنامه‌نگار باتجربه

ریواس در روایتی ساده، حرف‌های این روزنامه‌نگار باتجربه و دیدگاه نماینده مردم کهگیلویه، چرام، بهمئی و لنده را بازخوانی می‌کند.

وکیلی در این مراسم با تحلیلی متفاوت از رسانه اظهار کرد: امروز قدرت یک رسانه در هر کشوری به توان آن در روایتش از اتفاقات برمی‌گردد که چگونه یک رویداد را به مردم القا کند و در واقع چگونه یک خبر را مخابره کند.

رسانه‌ها و قدرت روایت از یک رویداد، برنده و بازنده را مشخص می‌کند

وی گفت: امروز قدرت واقعی را “جنگ روایت‌ها” تعیین می‌کند نه جنگ در میدان‌ها و پشت میزها.

او به بحث انرژی هسته‌ای و نقش رسانه‌ها اشاره کرد و افزود: این رسانه‌ها بودند که با روایت‌های مختلف خود برنده و بازنده را مشخص کردند.

وی تأکید کرد: رسانه و روایت‌ها، برنده و بازنده را در هر موضوعی مشخص می‌کند و در واقع چگونگی القای قدرت است که قدرت را نهادینه می‌کند.

برخی انتظار دارند رسانه مانند یک پیامبر معصوم عمل کند

وکیلی ادامه داد: برخی از رسانه انتظار دارند که مانند یک معصوم عمل کند و تشخیص دهد کدام حرف کدام مسئول را رسانه‌ای کند و کدام را نکند، کدام فعل را تغییر دهد و کدام جمله را با کدام عبارت حقوقی و شخصی جابجا کند!

وی گفت: اصلا اینگونه نیست و کی گفته است که رسانه باید تشخیص دهد و ممیزی کند که فلان حرف فلان مسئول در پستوی سیاست چه بوده و چه عواقبی دارد و آن را با چه مفهومی تغییر دهیم!

می‌گفتند حرف‌های بد احمدی‌نژاد را در روزنامه ننویسید

وی اضافه کرد: در روز یکشنبه سیاه مجلس که احمدی‌نژاد آن تعابیر را برای رئیس مجلس به کار برد و خیلی از رسانه‌ها آن را تیتر کردند، دادستان ما را فراخواند و گفت: چرا این خبر را مخابره کردید!

وی گفت: در حالی که رئیس جمهور مملکت در منظر عمومی آن حرف‌ها را می‌زند به رسانه می‌گویند شما ننویس و بنشین و تحلیل کن و ممیزی و جای افعال و عبارات شخصی را با حقوقی عوض کن؛ ولی باید مسئول ما آن حرف‌ها و آن اعمال را انجام ندهد تا رسانه هم ننویسد.

بازی را مدیریت کنید نه بازیگر

مدیرمسئول روزنامه ابتکار تأکید کرد: مسئولان به جای ایجاد این محدودیت‌های غیرقانونی باید بازی را مدیریت کنند نه بازیگر را! وی ادامه داد: آقای تاجگردون می‌گوید: رسانه‌ها نباید اخبار و حرف‌هایی که در خلوت سیاسی مسئولان گفته می‌شود، منتشر کنند ولی من مخالف این حرف هستم.

هنر یک خبرنگار کشف خبر است

به گزارش ریواس، اما آنچه که علی محمد بزرگواری را برآشفته کرد این مسائل نبودند؛ وکیلی گفت: هنر یک خبرنگار کشف خبر و ورود به این پستوهای سیاسی و غیر از آن است چرا که در جمهوری اسلامی مسئولان ما نباید پستو و حریم خصوصی داشته باشد.

کار رسانه مانند پزشکی است که هشدار می‌دهد

وی با رد دیدگاه‌های تاجگردون در مورد عدم ورود رسانه‌ها به برخی مسائل محرمانه، تصریح کرد: کار رسانه مانند پزشکی است که هشدار می‌دهد فلان بیماری خطرناک واگیر در حال شیوع است؛ او در واقع تشویش ایجاد می‌کند و حس ناامنی تا بلکه بسیج پیشگیری در برابر آن بیماری شکل گیرد و جامعه حساس شود.

خلوت هیچ مسئولی نباید امن باشد

وکیلی گفت: برای همین من معتقدم اتفاقا کار رسانه تشویش اذهان در مسائل مختلف است و نباید این تشویش اذهان عمومی را پتکی کنیم بر سر رسانه!

این روزنامه‌نگار ملی با بیان اینکه نباید پستوی سیاست‌ها برای هیچ مسئولی امن باشد، افزود: دیوار پستوها و خلوت‌های یک مسئول و یک سیاستمدار باید شیشه‌ای باشد و حرف‌ها پشت پرده و جلوی پرده یک مسئول یکی باشد.

رسانه‌ها در امتداد قدرت‌ نیستند

وی ادامه داد: اگر در یک نظام، رسانه‌ها در امتداد قدرت تعریف شوند، بله درست است رسانه نباید چیزی خارج از میل حاکمان و مسئولان بنویسد و در این شرایط رسانه زبان رسمی مسئولان باشد و هر چه آن‌ها به صورت رسمی می‌گویند، بنویسد و به مردم منتقل کند!

وکیلی گفت: در حالی که اینگونه نیست و رسانه باید زبان مردم بی‌پناه و بی‌کس باشد و جلوی فسادها و تخلفات انجام شده و احتمالی را بگیرد؛ اصلا کارکرد رسانه این است.

تابلوها را برای ارباب رجوی بی‌پناه بنویسد نه کارمند

وی با بیان مثالی ابراز داشت: اکنون در ادارات ما پشت سر کارمند تابلو نصب می‌کنند که توهین و برخورد و درگیری با کامور دولت و کارمند دولت فلان عواقب را دارد در حالی که این میزها به اندازه کافی برای دولتی‌ها قدرت و امنیت می‌آورد و ما باید این تابلوها را برای ارباب رجوی بی‌پناه بنویسیم.

وی تأکید کرد: بگیر و ببند و بنویس و ننویس و بکن و مکن کاری از پیش نمی‌برد و مسئولان باید بازی‌ها را مدیریت کنند نه بازیگران را چرا که اگر یک بازی بد باشد رسانه همان روایت را دارد و اگر خوب باشد هم همان روایت را.

اظهارات وکیلی هم در کلیت کارکرد و رسالت یک رسانه و هم آن بخش که در پاسخ به تاجگردون بیان شد با واکنش تند بزرگواری مواجه شد که در بخش بعدی به آن اشاره می‌شود.

انتهای پیام/ ک