پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

عزم کشاورز گچسارانی برای تولید اکسیر سبز طبیعت + تصاویر موضوع «اقتصاد» در حال حاضر مهم‌ترین مسأله در کشور است و مقام معظم رهبری تاکید فراوانی در این زمینه دارند وکشاورزی هم یکی از راه های پیشرفت اقتصاد پایداریی هست .

با این مقدمه کشت و کار “آلوئه‌ورا” این اکسیرارزشمند یک اکتساب و کار ارزان با درآمدزایی بالا و دارای مزیت‌های با ارزش اقتصادی هست به چه سبب که آلوئه‌ورا به سبب ویژگی‌های زیستی خاص قادر هست در زمین‌های بیرون از رتبه و غیرحاصل خیز نیز ثمردهی کند .

 “علی حسن انصاری” از کشاورزان خوش ذوق و کارآفرین گچسارانی هست که چندسالی هست  وارد کشت ،کار و پرورش گیاه آلوئه‌ورا شده هست.

وی به  مدت ۳۰سال در حوزه تولیدات کشاورزی فعالیت داشته و فرآورده های مانند گندم، جو، ذرت، برنج، سیب زمینی، گوجه، پیاز، هندوانه، یونجه، به لیمو ،بادرنجوبه، نعناع فلفلی و نیزآلوئه ورا  را کشت و کار کرده هست.

انصاری درخصوص پرورش آلوئه‌ورا اینچنین اظهارمی کند: با توجه به کم شدن بارندگی ها در سال های موخر ،پایین رفتن سطح ایستایی آب ها و نیز پایین آمدن کیفیت آب های کشاورزی لازم هست نوعی گیاه مقاوم به خشکی در منطقه کاشت می گردید که به همین سبب کاشت گیاه آلوئه ورا را ازسال گذشته در برنامه کاری خود قرار دادم.

این کشاورز  با اشاره به میزان تحقیقاتش در مورد پرورش این گیاه دنبال کرد: در این زمینه از مرکز تعلیم وتحقیقات کشاورزی استان بوشهر معلومات تامی از محصول آلوئه ورا اکتساب کرده و علاوه بر این از کشاورزان پیشرو در منطقه بندر عباس وبرازجان بوشهر هم تحقیقاتی به عمل آوردم که با توجه به دستاورد و معلومات بدست آمده اقدام به کاشت این محصول در گچساران نمودم.

انصاری درادامه با اشاره به ارزش و فواید این گیاه با ارزش می گوید:رقم مورد توجه کاشت برای فرآوری “باربادنسیس میلر” هست که در کشور از آن اسانس برای نوشیدنی واز ژل آن در ساخت انواع کرم های بهداشتی وآرایشی مورد استفاده قرار می گیرد.

این کشاورز گچسارانی درخصوص نحوه کشت این محصول در زمین کشاورزی اش افزود: از سال ۹۵ درحدود سه هکتار از مزرعه ام را به زیر کشت آلوئه ورا بردم و حدود ۴۰هزار بوته در آن کاشتم .

وی اظهار می‌کند: تعداد کارگران مورد استفاده برای کاشت حدود ۴۰ نفر ، داشت مدام ۲ نفر و برای برداشت در هر فرصت ۳۰ نفر و مجموع دو فاز ۶۰ نفر احتیاج هست، از هر بوته در سال دست کم ۴ برگ قابل برداشت هست و زمانی که وزن برگ آلوئه ورا به بالای ۴۰۰ داغ برسد قابل برداشت خواهد بود.

انصاری با اشاره به هزینه اولیه این کار تبیین می کند: کاشت یک هکتار آلوئه ورا حدود ۳۵ میلیون تومان هزینه دارد و هیجده ماه طول می کشد تا نخستین برداشت را دارا باشیم که ۳۰تا ۳۵ تن کارکرد دارد ،قیمت روز حدود هفتصد تومان برای هر کیلو آلوئه ورا در نظر گرفته شده که اگر ۳۰ میلیون دیگر برای ایجاد تور و شید بندی هزینه گردد تولید تا بالای پنجاه تن هم خواهد رسید.

این کشاورز  در ادامه با اشاره به مشکلات کشاورزان برای کشت این محصول می گوید: تاکنون بستر برای تولید در سطح گسترده وجود ندارد و کارخانجات به طور فصلی خرید می کنند واین به ضرر کشاورز هست.

انتهای پیام/د

راهنمای سفر من