پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

بعد از انتشار اخباری مبنی برکشت تریاک در فارس، دادگستری این خبر را تکذیب کرد اما منابع طبیعی خبر از شناسایی و از بین رفتن کشت‌های غیرمجاز خشخاش داد.

به گزارش ریواس جنوب، سیل اتفاق افتاده در ابتدای امسال سبب شد تا کارشناسان تمام حوزه‌ها به بررسی عوامل این اتفاق بپردازند و به نظر کارشناسان از بین بردن مراتع و جنگل‌ها از دلایل عمده مخرب بودن این بارندگی‌ها و ایجاد سیل بود.

شیراز نیز در سیل دچار اتفاقات غم‌انگیزی شد و تعداد زیادی از هموطنان در شیراز بر اثر سیل کشته شدند، خشکسالی دهه اخیر با توجه به شرایط جغرافیایی استان فارس، این استان را دچار آسیب‌های زیادی به ویژه در حوزه پوشش مراتع کرده است.

پرویز کردوانی، پدر کویرشناسی ایران اما در روزهای گذشته اظهارنظری در مورد دلایل از بین رفتن پوشش گیاهی کرده که در فضای رسانه‌ای و مجازی واکنش‌های را به همراه داشته است.

وی گفته که در این مناطق قطع درختان، حکم قتل را دارد، برای همین برخی از افراد برای خشک کردن درختان بلوط در میانه‌های جنگل پای درختان گازوئیل یا پودر اوره می‌ریزند و پس از چند ماه درخت خشک می‌شود و بعد به اداره منابع طبیعی اطلاع می‌دهند که این درختان خشک شده‌اند، یا آنها می‌دانند یا نمی‌دانند، امکان دارد ارتباطی نیز میانشان وجود داشته باشد اما این افراد با اخذ مجوز درختان را قطع می‌کنند و حتی جای آنها تریاک کاشته‌اند که این مورد نیز کشف شد و هر روز هم گزارش آنها به بنده مخابره می‌شود.

البته ناگفته نماند که استان فارس در پیش از انقلاب در حاشیه زاگرش یکی از مناطق کشت خشخاش بوده است و  تریاک در زمان پهلوی اول و حتی اوایل حکومت پهلوی دوم نیز در زمین‌های زراعی و بدون محدودیت قانونی کشت می‌شد، اما در اواخر حکومت پهلوی دوم با محدویت‌های روبه‌رو شد، بعد از انقلاب و استقرار نظام جمهوری اسلامی که کشت و نگهداری این ماده غیرقانونی و جرم محسوب می‌شد، کشت تریاک از زمین‌های زراعی به مناطق جنگلی دور دست و صعب العبور عقب‌نشینی کرد.

در پی دست به دست این خبر و واکنش‌های مردم در شبکه‌های اجتماعی، حیدر آسیابی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان فارس اعلام کرد: در پی مصاحبه و ادعای فردی در خصوص کشت خشخاش پس از تخریب عمدی جنگل‌ها در استان فارس دادستان شیراز ادعای مطرح شده کاملا غلط و فاقد پایه و اساس است.

وی این اظهارات را قابل پیگیرد خواند و تأکید کرد: مصاحبه کننده و خبرگزاری منتشر کننده مصاحبه باید پیش از هر اقدام صحت گزارش دریافتی خود را با منابع موثق بررسی و سپس اقدام به انتشار خبر کنند، بنابراین دستگاه قضایی استان در حال بررسی موضوع و منشاء خبر کذب و بی اساس مطرح شده بوده و قطعاً با عوامل خاطی، برخورد قضایی در دستور کار خواهد بود.

شهرام منتصری، مدیرکل منابع طبیعی در مورد این اظهارات ضمن اطمینان دادن به مردم که امکان ندارد منابع طبیعی به این شکل از بین برود، گفت: در برخی از مناطق صعب العبور ممکن است کشت خشخاش انجام شود و این اتفاق در مناطق غیرقابل دسترش پیش آمده بود اما با همکاری نیروهای عملیاتی و اطلاعاتی این کشت‌ها شناسایی و از بین برده شد و با هر گونه تخلف به شدت برخورد می‌شود.

علی اکبری، نماینده مردم شیراز در مجلس و عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی نیز کشت مختصر در مناطق صعب العبور و غیرقابل دسترسی را تأیید، گفت: علت اصلی از بین رفتن منابع طبیعی قطع درختان و تهیه زغال است، وگرنه کشت خشخاش علاوه بر انتخاب مناطق صعب العبور به دلیل نظارت‌ها امکان آن خیلی کم است.

وی افزود: یکی از دلایل عدم تأثیری گذاری نظارت‌ها، این است که حفاظت از جنگل‌ها را به چند نهاد مختلف سپرده‌اند و وظایف آنها تفکیک نشده است که این سبب ایجاد مشکلاتی می شود.

انتهای پیام/فرخنده (ری را) آشوری