احداث سوله بحرانها در کهگیلویه و بویراحمد کلنگی که ۱٫۵ سال در زمین گیر کرد/مسؤولانی که از حوادث ۱۸ آبان و ۱۲ اردیبهشت عبرت نگرفتند+تصاویر
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
استان کهگیلویه و بویراحمد به فاصله ۱٫۵ سال شاهد دو حادثه و بحران بود که مسؤولان برای رفع مشکلات در هنگامه حوادث از این دو حادثه عبرت نگرفتند. در این فاصله کلنگ احداث ساختمانی تحت عنوان سوله بحران با پیشبینی ۱۰۰ تخت اورژانس در بیمارستان شهید بهشتی به زمین زده شد که در همه این مدت هیچ کاری روی آن صورت نگرفت.
اخبار ناگوار هر چند دقیقه یک بار آبدیت میشدند چرا که لحظه به لحظه آمار کشتههای آن تصادف دردناک افزایش مییافت.
تقریبا ساعتی از بامداد روز ۱۹ آبان گذشته بود که خبرها تکمیل شد و دکتر رضا چمن رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اعلام کرد تاکنون ۳۰ نفر بر اثر این تصادف کشته شدهاند.
در آن حادثه دردناک و تلخ که کام همه ملت ایران را به تلخی کشاند هر چند اتوبوس در مرزهای استان کهگیلویه و بویراحمد واژگون نشده بود اما اقدام امدادگران استان از استانی که در آن این اتفاق رخ داد سریعتر بود به نحوی که بیشتر زخمیها و مصدومان آن حادثه با همکاری نیروهای اورژانس ۱۱۵ و آتشنشانی و هلالاحمر و سایرین به بیمارستان شهید بهشتی یاسوج انتقال یافتند و نشان دادیم که هر چند استانی کم برخوردار هستیم اما در هنگام حوادث و بحرانها نیروهای چالاکی داریم.
اما در آن حادثه تنها مشکلی که به عیان مشاهده میشد کمبود فضای اورژانس در بیمارستان شهید بهشتی یاسوج بود که مصدومان حادثه با حالی بسیار خراب و وخیم در راهروهای اورژانس و به صورت تختهای چسبیده به هم مداوا میشدند.
مداوای مصدومان واژگونی اتوبوس حامل مسافران یزدی
پس از این حادثه بود که تنها به فاصله دقیقا یک ماه و در روز ۲۹ آذرماه سال ۹۵ مسؤولان استان تصمیمی عاقلانه ولی احساسی گرفتند و با حضور پژمان نیکاقبالی معاون امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد، شهردار یاسوج، مسؤولانی از دانشگاه علوم پزشکی استان و مسوولان بیمارستان شهید بهشتی سوله ۱۰۰ تختخوابی بحران در بیمارستان شهید بهشتی یاسوج کلنگزنی شد.
در آن روز سید ذاکر سعیدینژاد رئیس بیمارستان شهید بهشتی شهر یاسوج با اشاره به نیازی که این بیمارستان به چنین مکانی داشت اظهار کرد که بعد از وقوع تصادف هولناک در جاده اقلید به یاسوج که به مرگ نزدیک به ۳۰ نفر از هموطنان انجامید قرار بر این گذاشتیم که چنین مکانی را احداث کنیم.
سعیدینژاد در آن روز گفت که به همین منظور در همان شب تصادف جلسهای با حضور استاندار و نماینده مردم برگزار کردیم و در آن تصمیم گرفتیم که چنین مکانی برای مواقع بحرانی در استان احداث شود.
وی گفت که زمین آن در بیمارستان شهید بهشتی و در جنب اورژانس کنونی به متراژ ۴۰۰ متر مربع قرار دارد که با اعتبار ۳۵۰ میلیون تومانی ساخته خواهد شد و در آن تعداد ۱۰۰ تخت اورژانسی نیز تدارک دیده خواهد شد.
کلنگزنی سوله بحران توسط معاون استاندار در بیمارستان شهید بهشتی یاسوج
خلاصه آن روزها مسؤولان استانی که وضعیت سخت درمان و مداوای مصدومان حادثه اتوبوس اقلید یاسوج را به عیان دیده بودند و تاکنون با چنین حادثهای با این تعداد مجروح و کشته مواجه نشده بودند تصمیم گرفتند تا قبل از این که حادثهای دیگر رخ دهد و امکانات استان زیر سؤال برود سوله بحران را احداث کنند.
به گزارش فارس اما این کلنگ همچنان در زمین ماند و مسؤولان هیچ اقدامی انجام ندادند تا این که با گذشت بیش از یک و نیم سال از آن حادثه تلخ، استان کهگیلویه و بویراحمد و شهر یاسوج دوباره شاهد حادثهای تلخ به مانند واژگونی اتوبوس اما در مقیاس بزرگتر شد.
عقربههای ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه صبح روز پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت مصادف با نیمه شعبان و روز معلم را نشان میداد که به یکباره شهر یاسوج به شدت لرزید و مردم هراسان به کوچه و خیابانها پناه بردند.
چند دقیقه بعد سایت زلزلهنگاری کشور عدد ۵٫۲ ریشتر را برای این زلزله در صفحه خود حک کرد و موجب شد که بسیاری از منازل روستایی در حاشیه شهر یاسوج آسیب ببینند و هر چند تعدادی مجروح و مصدوم بر جای گذاشت اما خوشبختانه تلفات جانی در این زلزله شدید نداشتیم.
بعد از وقوع زلزله تعداد زیادی مصدوم و مجروح به بیمارستان شهید بهشتی یاسوج انتقال داده شدند و باز هم فضای اورژانس بیمارستان جوابگوی تعداد مصدومان نبود.
در روزی که زلزله شدید و بیسابقه در شهر یاسوج اتفاق افتاد با دیدن تعداد زیادی مصدوم که در بیمارستان و بیرون و در محوطه در حال مداوا توسط تیم درمانی بودند به یاد کلنگی که در روز ۲۹ آذر سال ۹۵ به زمین زده شد افتادیم.
و اما بعد از آن حادثه همین چند رور پیش بود که دوباره چشممان به زمین خالی و عاری از سوله بحران در بیمارستان شهید بهشتی یاسوج افتاد و به فکر فرو رفتیم که چرا در استان کهگیلویه و بویراحمد کسی به فکر روزهای بحرانی نیست و همه از زیر بار مسؤولیت فرار میکنند.
برای پی بردن به آخرین وضعیت ساخت سوله بحران در بیمارستان شهید بهشتی یاسوج با کیا جاوید مدیر بیمارستان همکلام شدیم.
وی اظهار کرد: در زمان دکتر خادمی استاندار سابق و پس از واژگونی اتوبوسی که ۳۰ نفر از سرنشینان آن در جاده اقلید- یاسوج جان خود را از دست دادند و به دلیل کمبود فضا در مواقع بحرانی قرار شد که سوله بحران در بیمارستان شهید بهشتی یاسوج ساخته شود.
جاوید گفت: قرار بر این شد که شهرداری یاسوج مجری چنین کاری شود و به دلیل کمبود فضا در چنین مواقعی به عنوان فضای پشتیبانی این مکان در محل بیمارستان ساخته شود که با حضور معاون استاندار و شهردار وقت کلنگ آن در بیمارستان به زمین زده شد.
وی با بیان اینکه بعد از کلنگزنی و به عبارتی تغییر و تحولات مدیریتی در استان شاهد اقدامات بعدی برای ساخت این فضا نبودیم افزود: چیزی که شنیدیم قرار شده چنین مکانی در کنار بیمارستان جدیدالتاسیس یاسوج در بلوار قرنی ساخته شود.
جاوید در پاسخ به سؤالی که آیا علاوه بر ساخت چنین فضایی در کنار بیمارستان بزرگ و تازه تاسیس شهر یاسوج در بیمارستان شهید بهشتی هم نیاز به ساخت چنین فضایی هست؟ اظهار کرد: حادثه هیچگاه خبر نمیکند و ممکن است که حادثه و یا بحرانی بزرگ به مانند زلزله ۵ ریشتری اخیر در شهر رخ دهد که باید مکانها و فضاهای بیشتری برای مواقع بحرانی و رسیدگی به مصدومان و مجروحان داشته باشیم بنابراین هیچ گاه ساخت سوله بحران در کنار بیمارستان بزرگ و جدید نافی ساخت آن در بیمارستان شهید بهشتی نیست.
وی به مشخصات سوله بحران که قرار بود در محل بیمارستان شهید بهشتی ساخته شود اشاره کرد و گفت: برای این فضا ۷۰۰ متر مربع زمین در داخل خود بیمارستان در نظر گرفته شده بود که قابلیت رسیدگی به حدود ۱۰۰ مجروح و یا مصدوم در مواقع بحرانی را داشت.
انتهای پیام/ک-ب