کهگیلویه و بویراحمد کلنگزنی یکی از بزرگترین پروژههای آبرسانی روستایی کشور از دل یک طرح کوچک
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
پروژهای که قرار بود آب سه روستای باشت را تأمین کند، با تدبیری قابل تحسین به یک پروژه بزرگ تبدیل شد تا همه روستاهای منطقه شاهبهرام و ۱۰۰ آبادی در شهرستان باشت از آب سالم و پایدار برخوردار شوند؛ پروژهای که امروز با حضور مقامات کشوری و استانی کلنگزنی شد و مردم به زودی نتیجه این کار را خواهند چشید.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج به نقل از روابط عمومی آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد، فیض اله پاسره در ابتدای این آئین که با حضور مقامات ارشد کشوری، استانی و محلی برگزار شد، تصریح کرد: آبرسانی به ۱۰۵ روستای باشت با جمعیتی حدود ۱۱ هزار نفر در آینده از مجتمع انتقال و تصفیه آب شابهرام صورت می گیرد.
پروژه ۴۰۰ میلیونی به مجتمع ۱۸۰ میلیاردی تبدیل شد!
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد گفت: با نگاه خوب دولت و همراهی نمایندگان در سال های اخیر مجتمع های خوبی از محل صندوق توسعه ملی کلید خورد که اجرای ۱۸ مجتمع بزرگ و ۹ پروزه تک روستایی با پوشش جمعیت ۱۰۸ هزار نفر ماحصل آن بوده است.
پاسره گفت: حدود ۶۵ میلیارد تومان در قالب منابع صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شد، که با شدت بخشیدن به عملیات اجرایی پروژه ها، عمده منابع تخصیص داده شده است.
وی افزود: پروژه تصفیه خانه آب شابهرام در ابتدا یک طرح کوچک ۴۰۰ میلیون تومانی در راستای بهسازی چشمه ها بود اما با توجه به مشکلات آب روستاهای این مناطق و هم با نگاه به ضرورت حراست از منابع آب زیرزمینی، مجتمع بزرگ جمع آوری، تصفیه و انتقال آب شابهرام با اعتبار ۱۸۰ میلیارد ریال پیش بینی شد.
پاسره با قدردانی از حضور سپاه پاسداران و قرارگاه محرومیت زدایی در اجرای این پروژه بزرگ، ادامه داد: هم اکنون از ۱۶۴۱ روستای استان ۱۴۸۰ روستا دارای تاسیسات آبرسانی هستند، در همین چند سال نیز شاخص بهره مندی از آب شرب سالم را از رقم ۶۸ درصد به ۷۴ درصد رساندیم که جهش ۶ درصدی را نشان می دهد.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی خاطر نشان کرد: در باشت پروژه های خوب دیگری از جمله مجتمع بوسنگان با آبرسانی به ۱۷ روستا با جمعیت ۲۰۰۰ نفر، مجتمع آبرسانی برغون و گروس، پزین، تلخاب، بیدک، چاه تلخ در حال اجرا و یا تکمیل شده است.
وی با تقدیر از همراهی بنیاد برکت در تکمیل پروژه های آب روستاهای محروم، خاطر نشان کرد: تثبیت و ارتقاء آبرسانی سالم و پایدار از برنامه های جدی شرکت آب و فاضلاب روستایی است که با نگاه خوب دستگاه های حاکمیتی و دولت در تمامی مناطق استان با جدیت در حال پیگیری است.
وعده جانبار به مردم کهگیلویه و بویراحمد
رئیس شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: در این استان در گذشته تنها ۱۶ درصد از روستاها بهره مند از آب آشامیدنی بودند اما بعد از انقلاب چه در زمان جهاد و چه پس از آن در وزارت نیرو تلاش های خوبی برای تامین آب شرب مردم شد و امروز در کشور قریب به ۷۵ درصد روستاها از نعمت آب شرب سالم و پایدار برخوردارند.
حمیدرضا جانبار تصریح کرد: در تعاریف جهانی اگر در روستا افراد با طی کردن مسافت ۴۰۰ متر بتوانند به آب دسترسی پیدا کند جزو جمعیت تحت پوشش محسوب می شود، طبق این استاندار بین المللی، ۹۵ درصد روستاهای کشور بهره مند از آب شرب سالم هستند، ما طبق تعریف در مجلس که آقای تاجگردون نیز نقش داست، گفتیم هرکس در روستا و شهر شیر خانه را باز بکند و به آب دسترسی داشته باشد که با این تعریف، در روستاها ۷۵ درصد مردم برخوردار از نعمت آب برخوردار هستند.
وی ادامه داد: از حدود ۵ سال گذشته مشکلات عدیده آبرسانی روستایی در مجلس تشریح شد، قرار شد با احداث ۹۲۴ مجتمع آب روستایی مشکل مردم حل شود، نمایندگان مجلس از جمله آقای تاجگردون کمک بسیاری کرد، دولت تلاش کرد و با موافقت مقام معظم رهبری نسبت به تامین بودجه آبرسانی روستایی از محل صندوق توسعه ملی اقدام شد که نتیجه آن بهره مندی ۶ میلیون روستایی از آب شرب سالم در کشور بود.
مهندس جانبار گفت: سهم استان کهگیلویه و بویراحمد از این منابع، ۱۹ مجتمع با جمعیت ۱۰۵ هزار نفر در قالب ۴۹۳ روستا است، تا الان بیش از ۷۰ میلیارد تومان هزینه کردیم، امسال هم حدود ۱۴ میلیارد تومان در نظر گرفته شده، ۲۶ پروژه تک روستایی نیز در این استان در دستور کار است.
وی با تقدیر از سپاه و قرارگاه محرومیت زدایی سپاه فتح، گفت: قرار بود پروژه ساده تر و در حد بهسازی باشد، اینکه این دوستان قبول کردند پروژه در این حد و اندازه باشد جای تقدیر دارد، من هم به مردم شریف این منطقه قول میدهیم در کوتاه ترین زمان ممکن این پروژه به سرانجام برسد.
رئیس شرکت مهندسی آب و فاضلاب با اشاره به سختی آبرسانی در کهگیلویه و بویراحمد، بیان داشت: بسته آبرسانی به مناطق مختلف استان آماده شده است و با همکاری مسئولان امر در استان به پیش خواهیم برد.
امیدوارم این پروژه در کمترین زمان تحویل مردم شود
سرهنگ خرمدل با قدردانی از فعالان بسیج و سازندگی، آب و فاضلاب روستایی گفت: هر روز شاهد افتتاح و کلنگ زنی پروژه های مختلف توسط مسئولان کشوری و لشکری در سطح استان هستیم که موجب عزت و افتخار است.
فرمانده سپاه گفت: ان شاءالله این پروژه ها در کمترین زمان تا سال آینده به سرانجام برسد تا مردم شیرینی و حلاوت آنها را بچشند.
وی گفت: گفته شده بود ما آب داریم، آبرسانی به ۱۱۰۵ روستا قرار است چه اتفاق جدیدی رخ دهد؟، هدف ما آبرسانی با کیفیت بالا و پایدار به مردم برسد.
به دنبال آبرسانی سالم و پایدار به مردم هستیم
علی محمد احمدی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در آیین کلنگ زنی و افتتاح این طرحها گفت: ۹۱ طرح عمرانی و اقتصادی باشت بهره برداری و ۱۴ پروژه دیگر نیز کلنگ زنی شد.
استاندار استان آبرسانی به روستاهای باشت از رودخانه شاه بهرام، تصفیه خانه و تامین آب شهر باشت را مهمترین طرحیهای آغاز شده در شهرستان باشت بیان و خاطر نشان کرد: ما قبل از انقلاب شاید ۱۰ سازه بزرگ آبی نداشتیم اما امروز این رقم به حدود ۱۸۰ سازه بزرگ آبی رسیده است که دستاورد بزرگی است.
وی از لزوم همراهی و همدلی برای تسریع در خدمات رسانی گفت و افزود: امروز این مجتمع ۱۸۰ میلیاردی به دنبال آبرسانی سالم و پایدار به مردم هستیم و امیدواریم با همکاری همه نهادهای مرتبط عملیاتی شدن پروژه در کوتاه ترین زمان ممکن را داشته باشیم.
مردم نتیجه این کار با ارزش را خواهند دید
غلامرضا تاجگردون گفت: طرح خوب و ارزشمندی است که امروز شاهد کلنگ زنی آن هستیم و به زودی شاهد آبرسانی سالم، پایدار و خوبی برای روستاهای این مناطق خواهیم بود.
نماینده گچساران و باشت به ماجرای آغاز فرایند پیش بینی و اجرای پروژه شابهرام پرداخت و گفت: روزی دوستان آمدند و دیدند ۳ روستا در این منطقه آب ندارند، در بررسی ها مشخص شد چشمه های این مناطق هم رمقی ندارند، مطالعاتی انجام شد و تصمیم گرفته شد برای آبرسانی خوب، سالم و پایدار، بهترین راه احداث تصفیه خانه ای است که مشکل همه روستاها حل شود.
وی گفت: پروژه تبدیل به مجتمعی بزرگ و با کیفیت شد پروژه ای که با ارزش است و مردم نتیجه آن را خواهند دید، البته خواهش من توجه به کیفیت این پروژه است.
انتهای پیام/د