پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

اعضای شورای اسلامی استان فارس در واپسین هفته‌های کاری استاندار فارس با این مقام ارشد استان، دیدار کردند.

** کم‌توجهی دولت‌ها به بزرگترین نهاد مدنی کشور

به گزارش ریواس جنوب، «علی خرمی» رئیس شورای اسلامی استان فارس در این دیدار با اشاره به ظرفیت‌های این شورا در ایجاد ارتباط بین مردم و حاکمیت، گفت: ما در شورای اسلامی استان همراه با اکثریت اعضای شوراهای شهرها و روستاهای سراسر استان، همواره حامی دولت فعلی بوده‌ایم چرا که معتقدیم این دولت با تمام موانع و محدودیت‌ها کشور را از پرتگاه‌های خطرناکی نجات داده است.

وی در عین حال با تأکید بر ظرفیت‌های کم‌نظیر شورا به عنوان بزرگترین نهاد مدنی کشور، از کم‌توجهی دولت‌های مختلف به این نهاد مردمی گلایه کرد و گفت: متأسفانه کم‌توجهی دولت‌های مختلف به حدی بوده است که شوراها غالباً حتی برای مکان تشکیل جلسات خود نیز دچار مشکل شده‌اند و از این جمله شورای استان فارس است که هم‌اکنون حتی یک ساختمان درخور شأن و جایگاه خود در اختیار ندارد.

** دولت باید در بُعد سیاسی مقتدرتر عمل کند

«علی قاسمی» نماینده شهرستان ارسنجان در شورای استان نیز با بیان اینکه نمایندگان مردم در شوراها از محدودیت‌های مالی دولت آگاه هستند، تصریح کرد: با این حال من معتقدم که همه مسائل به کمبودهای مالی برنمی‌گردد و برخی از مسائل ریشه در رویکردها و عملکردهای مسؤولین در حوزه‌های دیگر دارد.

وی افزود: به عنوان نمونه ما شاهد بودیم که در زمان دولت اصلاحات در خصوص ارتقای ارسنجان به شهرستان با قدرت عمل شد ولی متأسفانه از آن زمان تاکنون با وجود ضرورت اما تصویب بخش دوم در این شهرستان معطل مانده است.

قاسمی تأکید کرد: این در حالی است که هیچ اختلافی در شهرستان ارسنجان نیست و مردم این شهرستان هر تصمیم دولت را برای مکان‌سنجی با آغوش باز خواهند پذیرفت.

نماینده شهرستان ارسنجان در شورای استان در بخش دیگر اظهارات خود به زیان شهر ارسنجان و دهستان شوراب در پی خارج کردن آنها از رده‌ی مناطق محروم اشاره کرد و گفت: بر اساس این تصمیم که در سال ۸۸ اتخاذ شد، تنها دهستان علی‌آباد ملک و خبریز، محروم شناخته شدند در حالی‌که در دهستان شوراب ما با یک بیابان بی آب و علف و مردمانی زجر کشیده و فقیر روبرو هستیم.

به گفته‌ی قاسمی، به موجب این تصمیم ضررهای هنگفتی به شهرستان ارسنجان ازجمله محروم شدن از سهم ۳ درصدی بودجه نفت و گاز تحمیل شده که ضروری است نسبت به آن تجدیدنظر شود.

** مسیر هزینه‌کردها متناسب با خواست و منافع مردم نیست

«مرتضی زارع درنیانی» نماینده شهرستان خرامه در شورای استان نیز با اشاره به این موضوع که مسیر هزینه‌کردها از سوی نهادهای دولتی و غیردولتی در اغلب موارد متناسب با خواست و منافع مردم نبوده، تصریح کرد: ما شاهد هستیم که از سوی برخی نهادها هزینه‌های چند صد میلیاردی برای اماکنی می‌شود که کمترین استقبال مردمی را دارد اما از سوی دیگر برخی از نیازهای ضروری مردم در انتظار اعتبارات به‌مراتب کمتری خاک می‌خورند.

وی با تقدیر از عملکرد استاندار فارس در زمینه اقدامات اخیر در کربال ازجمله انتقال آب، گفت: انتظار ما از استاندار این است که یک بار برای همیشه موضوعات ابتدایی نمایندگان مردم در شورای اسلامی استان را حل کند.

** با وجود بیشترین تعداد نماینده در مجلس، بی‌پناه هستیم!

«حبیب عباسی» نماینده شهرستان کوار در شورای استان نیز با بیان اینکه با نزدیک شدن به تغییر استاندار، بار دیگر دغدغه‌ها و چالش‌های مدیریتی، آرامش فعلی استان را تهدید می‌کند، نسبت به ظرفیت‌های بلاتکلیف نمایندگان مردم در مجلس اظهار نگرانی کرد و اذعان داشت: استان ما با ۱۸ نماینده در مجلس بیشترین سهم را در اختیار دارد اما باید بگویم به دلیل عدم اتحاد و همدلی، بی‌پناه‌ترین استان در مجلس هم خود ما هستیم.

او یک بار دیگر احداث سد میرزای شیرازی را ازجمله اقدامات ماندگار دولت در شهرستان کوار عنوان کرد اما در عین حال تصریح کرد: پس از ۲۹ سال از کلنگ‌زنی سد میرزای شیرازی دولت فعلی ۸۰ میلیارد تومان برای احداث این سد هزینه کرده است اما باید بگویم اگر برخی اقدامات تکمیلی صورت نگیرد ممکن است در فصل زمستان تمام این هزینه‌ها بر باد برود؛ توقع داریم که استانداری فارس برای پیشگیری از بحران اقدام جدی کند.

** تبعات کم‌توجهی به دریاچه مهارلو، دامان کل کشور را می‌گیرد

«داریوش هادی‌پور» نماینده شهرستان سروستان در شورای اسلامی استان نیز بحران دریاچه مهارلو را موضوعی ملی توصیف کرد و گفت: خشک شدن دریاچه مهارلو تبعات بسیار ناخوشایندی برای استان و کشور دارد و ما انتظار داریم مانع از نابودی این ظرفیت بسیار بزرگ شویم.

وی همچنین به برخی اظهارنظرها در خصوص سد تنگ سرخ اشاره کرد و گفت: برخی می‌گویند این پروژه صدمات زیادی به بار خواهد گذاشت و لازم است در این خصوص جوانب مختلف از لحاظ کارشناسی بررسی و لحاظ شود.

** شوراها حکومت‌داری را سهل‌تر می‌کنند

در بخش دوم این نشتس، استاندار فارس نیز با تاکید بر این که شوراهای اسلامی شهر و روستا باید به عنوان حلقه واسط میان مردم و مسئولان ایفای نقش کنند، گفت: هم شوراها باید بر چارچوب کاری خود اشراف داشته باشند و هم مسئولان باید بپذیرند که بخشی از اختیارات خود را در به شوراها واگذار کنند.

«اسماعیل تبادار» با بیان این که نهاد شورا برآمده از رای و نظر مردم بوده و از سوی دیگر مشروعیت نظام و استحکام اجتماعی ناشی از تکیه به آرای عمومی است، افزود: هرچه دامنه و گستره نمایندگی مردم گسترده تر شود، حکومت‌داری سهل‌تر خواهد بود.

وی تاکید کرد: رسیدن به جایگاه مطلوب شوراهای اسلامی شهر و روستا، ممارست و تمرین طولانی طلب می‌کند.

استاندار فارس گفت: فارس استانی با تاریخ کهن و اندیشه‌های بزرگ است و معتقدیم عقلانیت تابلوی استان فارس به شمار می‌رود.

** اعضای شورا زبان گویای مردم باشند

تبادار حضور افراد معتمد و توانمند در مناطق مختلف را که با نفوذ اجتماعی خود حکومت‌داری را تسهیل می‌کنند، از جمله آثار برپایی شوراهای اسلامی شهر و روستا دانست و افزود: هر نهادی که برجستگی‌های زیادی دارد باید حفاظت و صیانت شود و اگر می‌خواهیم ذائقه مردم از فعالیت‌های شوراها شیرین باشد باید اعضای شورا زبان گویای مردم باشند و جامعه شاهد کارگشایی چشم‌گیر این نهاد باشد.

وی با بیان این که نهاد شورای اسلامی شهر و روستا با سختی و مشقت زیادی در جامعه شکل گرفته است که باید مشکلات ساختاری و کمبودهای آن مرتفع شود، تاکید کرد: اگر شوراها سلامت کاری داشته باشد شاهد بروز مشکلات مختلف برای این نهاد نخواهیم بود و باید بدانیم که این مشکلات ممکن است به اصل نهاد شورا ضربه بزند.

** شوراها با دستگاه‌های اجرایی تعامل کنند

نماینده عالی دولت در استان فارس خواستار تعامل مثبت و سازنده شوراهای اسلامی با مدیران دستگاه‌های اجرایی استان شد و گفت: سیاست‌های و برنامه‌های سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی می‌تواند با همکاری و تعامل شوراها برای مردم تبیین شده و امکان اجرا پیدا کند.

تبادار با تاکید بر این که به رغم تنگناها و مشکلات مختلف، شوراهای اسلامی استان فارس عملکرد مثبتی داشته‌اند، افزود: برخی از مشکلات موجود مانند روند قانون‌گذاری در شوراها باید مورد بازنگری قرار گرفته و مرتفع شود.

انتهای پیام/ سجاد بنام