پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

اصل قصه این است که کهگیلویه محروم است؛  اما پیگیری و سماجت و گرفتن حق مردم این دیار با وجود مدیران پیگیر، دلسوز و توانمند یک روی سکه است و روی دیگر این سکه در کهگیلویه نقش نماینده مردم در مجلس و نماینده دولت در این شهرستان است که باید دید برای کاهش دردهای کهگیلویه بزرگ چه کرده‌اند و چه باید بکنند؛ این گزارش به زوایایی از واکاوی این مسائل می‌پردازد.

به گزارش ریواس، فریاد محرومیت بزرگ‌ترین شهرستان استان کهگیلویه و بویراحمد این روزها بیش از هر دوره دیگری، شنیده می‌شود؛ توزیع شعاعی بودجه‌ها در کنار ضعف عمده و نسبی مدیران در این شهرستان به ویژه در پیگیری و سماجت در کنار نقایص فراوان عملکرد نماینده دو دوره این شهرستان همگی این زخم محرومیت را در شهرستان کهگیلویه عمیق‌تر کرده است.

اما آنچه اکنون در شهرستان کهگیلویه تغییر کرده است این بوده که به یُمن دولت یازدهم، فریاد این محرومیت به صدا درآمده و حداقل این است که این فریاد شنیده شده و یا در حال شنیده شدن است.

حق گرفتنی است؛ کسی از تهران برایتان فاکس نمی‌زند که بیایید حقتان را بگیرید

اگر چه بر کار این دولت هم، در استان کهگیلویه و بویراحمد، ایرادات فراوانی وارد است ولی این روزها نشانه‌های کم‌رنگی از تغییر در کهگیلویه، دلسوزان این استان و این شهرستان بزرگ را امیدوار کرده است؛ نشانه‌هایی که در یک اصل مهم مدیریتی و آن هم “پیگیری و سماجت” جمع شده است.

مدیران و مردم این شهرستان باید به خوبی بدانند که حق گرفتنی است و تاکنون دولتی و مدیری در سطح کلان، نمابر و تلفن و نامه به شهرستانی نزده است که بیایید و در تهران حق خود را بگیرید؛ بدون شک نگاه مدیران ارشد دولت نگاهی شعاعی و از بالا به پایین است که نوبتی هم که باشد، نوبت دهدشت و مناطق دورافتاده‌تر آن ماننده قلعه‌رئیسی، جاورده و دیشموک، آخر خواهد بود.

نماینده مردم یا پیگیری مؤثر نکرده یا نفوذش در همین حد است

با نگاهی علمی و بدون تعصب به عملکرد حجت‌الاسلام بزرگواری در دو دوره اخیر علی‌رغم تلاش‌هایی که صورت گرفته ولی باید با اطمینان گفت که وی یا برای دردهای اصلی و عمیق این شهرستان و حتی شهرستان‌هایی که روی کاغد و برای آمارسازی شهرستان شده‌اند، پیگیری موثر و راهگشایی نکرده و یا نفوذ او و توان اثرگذاری و گرفتن حق این مردم در همین حد بوده و انتظار از او “زیادی” است.

از سوی دیگر دولت یازدهم به ریاست سید موسی خادمی در این استان نیز نشان داده که نگاهش به شهرستان‌های استان همانند نگاه نوبتی دولت به استان‌هاست و حداقل در حوزه چینش نیروهای انسانی اثرگذار و مدیران لایق و همسو با دولت، نوبتی عمل می‌کند و هنوز نوبت به شهرستان کهگیلویه و شهرستان‌های کوچک چسبیده به آن نرسیده است.

شهرستان‌هایی که پروژه ملی ندارند/ هندوانه سربسته مدیریت پوزش

توزیع بودجه‌ها در ساختار مالی کشور به نحوی است که شهرستان‌های محروم، محروم‌تر می‌شوند چرا که بودجه‌ها به شهرستان‌هایی داده می‌شوند که پروژه‌های ملی و پروژه‌های با پیشرفت فیزیکی بالاتر دارند ولی شهرستانی که پول کمتری دارد پروژه‌هایش هم پیشرفت فیزیکی کمی دارند برای همین فقیر فقیرتر می‌شود و ثروتمند، ثروتمندتر.

بدتر از این‌ها عدم وجود پروژه‌های ملی یا تعداد بسیار کم پروژه‌های ملی در شهرستان‌های کهگیلویه، چرام، لنده و بهمئی است که این موضوع نیز بیانگر ضعف مسئولان و نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی است.

فرماندار کهگیلویه که شایستگی خود را در حوزه بودجه و نظام مالی پیش از این به اثبات رسانده بود اما با همه این شایستگی‌ها، مدیریتش و نوع نسخه‌ای که برای دردهای کهنه و عمق محرومیت کهگیلویه می‌نویسد یا خواهد نوشت، به هندوانه‌ای سربسته می‌ماند که قضاوت در مورد آن هنوز زود است.

یک شاخص امیدبخش در مدیریت فرماندار جدید کهگیلویه

اما در نوع مدیریت علی پوزش یکی از نشانه‌های امیدبخش ذکر شده وجود دارد و آن هم شاخص اثربخش پیگیری و فریاد زدن نیازهای کارشناسی شده مردم است؛ چرا که همان‌گونه که اشاره شد حق گرفتنی است و نظام مدیریتی حاکم بر کشور با سیستم چانه‌زنی جلو می‌رود.

در حرف‌های فرماندار کهگیلویه در حضور مقامات ارشد این استان گوشه‌هایی از بی‌توجهی خسارت‌بار مسئولان به کهگیلویه نمایان است؛ او در نمونه‌ای از این فریاد زدن محرومیت شهرستان تحت مدیریتش، در نشست مجمع مشورتی کهگیلویه و بویراحمد خواستار توجه به شهرستان کهگیلویه شد و به برخی اضلاع چندضلعی مشکلات و محرومیت‌های این شهرستان اشاره کرد.

آنچه نماینده ارشد کهگیلویه در مورد این شهرستان می‌گوید/عمده پروژه‌ ها تعطیل است

*شهرستان کهگیلویه یکی از محرومترین شهرستان‌های کهگیلویه و بویراحمد است که اگر به این استان توجه نشود ظرف ۱۰ سال آینده هیچ نام و نشانی از شهر تاریخی دهدشت نخواهد ماند.

*کلنگ احداث جاده‌ی پاتاوه دهدشت در سال ۷۳ به زمین زده شد اما در حال حاضر که در سال ۹۴ هستیم این جاده به بهره‌برداری نرسیده است و روند احداث این جاده تعطیل شده است.

*در شهرهای دهدشت، لنده، چرام و بهمئی هیچ‌گونه پروژه ملی وجود ندارد، و در حال حاضر اعتبارات براساس پروژه‌های ملی بالای ۷۰ درصد تخصیص داده می‌شود.

* ۲۵ هزار هکتار زمین کشاورزی در شهرهای دهدشت، چرام، لنده و بهمئی وجود دارد، و این شهرها در کنار  سد پرآب مارون هستند که حتی یک قطره از آب‌ این سد به زمین‌های کشاورزی تخصیص داده نشده است.

*سد کوثر یکی دیگر از ظرفیت‌های کهگیلویه و بویراحمد است که قرار است آب این سد به شهرهای سوق، دهدشت، لنده و چرام اختصاص داده شود.

*کلنگ برخی طرح‌های صنعتی و معدنی در این شهرستان زده شده اما کار خاصی صورت نگرفته و تنها زمین‌های مردم مسدود شده است.

* در دو سال اخیر مسئولان ارشد کشوری که در کهگیلویه و بویراحمد حضور پیدا کردند به شهرستان کهگیلویه سفر نکردند.

*در پروژه آبرسانی به دهدشت غربی قرار بود ۶ هکتار از زمین‌های دهدشت غربی آبرسانی شود که در حال حاضر این پروژه تعطیل شده است.

*شهرستان کهگیلویه بیش از سایر شهرستان‌های این استان نیازمند کمک و توجه دولتمردان است.

کهگیلویه و بویراحمد در کشور و کهگیلویه در کهگیلویه و بویراحمد

حال این حرف‌ها را نماینده ارشد دولت در شهرستان کهگیلویه زده است و دیگر نمی‌توان آن را به سیاه‌نمایی رسانه‌ها ربط داد برای همین انتظار مردم و نمایندگان افکار عمومی یعنی رسانه‌ها از استانداری که جنس کهگیلویه را هم خوب می‌شناسد این است که دهدشت و شهرها و شهرستان‌های اقماری و کناری آن را دریابد و با نگاه ویژه به آن بنگرد.

سید موسی خادمی باید به این نکته توجه کند همان‌گونه که او در تهران بارها گفته و فریاد زده که نباید همه استان‌ها را به یک چشم ببینند و خواستار نگاه ویژه و غیرمساوی دولتمردان به کهگیلویه و بویراحمد شده و اتفاقا در این هدف هم تا حدی موفق بوده است، اکنون نیز کهگیلویه و همسایگانش در این استان مشمول همین سیاست است و نیازمند نگاه ویژه و غیر مساوی خادمی و تیم او در این استان است.

به نیازها برسید نه خواسته‌ها

استاندار کهگیلویه و بویراحمد باید خوب بداند که کهگیلویه چه نیازهایی دارد و چه خواسته‌هایی؛ او بهتر است این ضعف مدیران و نماینده مردم آن مناطق را به خوبی پوشش بدهد و به نیازهای مردم پاسخ دهد نه خواسته‌های نماینده و ذی‌نفوذان آنها.

انرژی نماینده در جهت توسعه شهرستان نیست/ خادمی دست به کار شود

اگر آقای بزرگواری انرژی‌اش را صرف برخی مسائل غیرمرتبط با وظایفش می‌کند، کارهای سیاسی می‌کند، پیگیری‌هایش بیشتر برای چینش یک مدیر رأی‌آور صرف می‌شود، حرف‌های کلان می‌زند، به فکر مشکلات کشور بیش از کهگیلویه است و رفتارهای پسر هاشمی رفسنجانی از نیازهای مردم حوزه انتخابیه‌اش برای او مهمتر است، سید موسی خادمی باید حساب مردم کهگیلویه را از این رفتارهای نماینده و مدیرانی که خودش نگماشته و با پیگیری مشکل دارند، جدا کند و برای کاهش فقر مردم و محرومیت زیرساختی کهگیلویه دست به کار شود.

کارهایی که باید خادمی انجام دهد

کهگیلویه و مناطق اقماری آن روز به روز خالی‌تر از سکنه می‌شوند و مهاجرت از کهگیلویه به یاسوج و دیگر مناطق کشور سیری صعودی و ناامیدکننده به خود گرفته است و استاندار این استان نباید خواب راحت داشته باشد تا اینکه ضعف‌های مذکور را پوشش دهد، مدیران قوی در دهدشت و دیگر شهرستان‌های لنده، بهمئی و چرام بکار بگمارد، کارشناس ویژه پیگیری شهرستان‌های این استان به ویژه کهگیلویه منصوب کند و چارچوب درستی را برای تکان خوردن شهرستان‌های مذکور و حرکت رو به جلوی آنها ترسیم و پایه‌ریزی کند.

———————–

گزارش از کریم بنام

———————–

انتهای پیام/ک