پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

کودکان کار در شیراز به دیدن موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز رفتند.

به گزارش ریواس جنوب، طی برنامه‌ای زمان بندی شده از سوی اداره پیشگیری و ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی شهرداری شیراز، کودکان کار با موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی آشنا شدند و از بخش‌های مختلف این موزه دیدن کردند.

مدیر اداره پیشگیری و ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی شهرداری شیراز هدف از این برنامه را «ارتقای سطح علمی کودکان کار و آشنایی بیشتر آنان با جهان پیرامون» دانست.

یوسف آفرینی گفت: این برنامه یکی از ده ها برنامه آموزشی است که برای فصل پاییز در راستای پیشگیری از آسیب های اجتماعی در شهر شیراز اجرا خواهد شد.

وی در خصوص این برنامه اظهار داشت: تمامی موزه ها می‌توانند به ابزار آموزشی جذاب برای این کودکان بدل شوند و تأثیر بسزایی بر ذهن آنها داشته باشند.

وی افزود: جامعه به اعتلا نمی‌رسند مگر اینکه برای آسیب دیدگان اجتماعی و افراد در معرض آسیب برنامه ریزی مشخص داشته باشیم؛ باید برای این کودکان که نیروی انسانی کم سن و سال و بسیار آسیب پذیر هستند سرمایه گذاری کنیم.

آفرینی ادامه داد: فعالیت‌های فرهنگی را به عنوان موثرترین روش جهت پیشگیری از آسیب های اجتماعی در دستور کار قرار داده ایم؛ در همین راستا موزه‌ها می توانند نقش مهمی در آگاهی بخشی، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی برای کودکان داشته باشند.

وی موزه های تاریخ طبیعی را مکانی برای شناسایی، ثبت، طبقه بندی، نگهداری و نمایش گونه های متنوع گیاهی و جانوری دانست و خاطرنشان کرد: این موزه ها با هدف خدمات علمی، آموزشی و پژوهشی در زمینه علوم طبیعی و حیات وحش، ارتقای سطح آگاهی، دانش و فرهنگ محیط زیستی، شناساندن هرچه بیشتر محیط طبیعی به کودکان، شناخت ارتباط انسان با طبیعت نقش مهمی دارند.

این مقام مسؤول ادامه داد: موزه تاریخ طبیعی مکانی را به وجود می آورد تا کودکانی که قادر به مشاهده جانوران و حیات وحش در طبیعت نیستند از نزدیک با نام و ویژگیهای ظاهری و زیستی این موجودات آشنا شوند و بر همین اساس در این برنامه کودکان علاوه بر دیدن جانوران و گونه‌های مختلف با نحوه زیست آنان آشنا شدند و از موزه تکنولوژی نیز دیدن کردند و با سیر تکامل تکنولوژی و نحوه تولید برق از ابتدا تا کنون آشنا شدند.

بر پایه این گزارش کودکان کار همچنین از موزه نجوم دیدن کردند.

در بخش جانورشناسی این موزه ۲۵۰۰ نمونه از بی‌مهرگان و مهره‌داران (شامل دوزیستان و خزندگان و پرندگان) جمع‌آوری شده است. در بخش گیاهان زینتی و دارویی بیش از ۶۰ گونه گیاه دارویی، در بخش زمین‌شناسی فسیل ماهی با عمر۷۰ میلیون سال، کانی‌های معدنی و انواع سنگ‌ها و فسیل‌ها قرار دارد.
این موزه همچنین دارای بخش‌های آناتومی، تکنولوژی، هنر، کارگاه فنی و تاکسیدرمی و بخش سمعی و بصری و کتابخانه است که برای کودکان بسیار جذاب است و می تواند نقش موثری در ارتقاء سطح دانش آنها داشته باشد.

مدیر اداره پیشگیری و ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی شهرداری شیراز در پایان از مدیر موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز تقدیر کرد و گفت: خوشبختانه معاونت خدمات شهرداری شیراز و شهردار کلان‌شهر شیراز از طرح های فرهنگی با رویکرد پیشگیری از آسیب های اجتماعی قویا حمایت می کنند.

انتهای پیام/ س۲۵۳۹