پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

مسئولان قضایی و اجرایی کهگیلویه و بویراحمد برای ساماندهی کودکان کار و کاهش آسیب های این افراد برای جامه و همچنین نقش جامعه و مسئولان در قبال این افراد دور هم جمع شدند؛ فراهم شدن شرایط تحصیل این کودکان از مهمترین تصمیمات در این نشست بود.

به گزارش ریواس جنوب به نقل از روابط عمومی و ارتباطات دادگستری کل استان کهگیلویه و بویراحمد، اولین نشست ساماندهی کودکان کار و خیابانی در دادگستری استان برگزار گردید.

حجت الاسلام و المسلمین مزارعی در ابتدای این نشست با ذکر حدیثی از امام صادق (ع) در خصوص اعطای خدمتگزاری به بندگان خداوند و اینکه این موهبت الهی انسان را در کنار انبیاء قرار می دهد، اظهار کرد: کار و مسئولیت امانت است و نباید منبع خود بزرگ بینی و غرور گردد.
مقام ارشد قضایی استان، با اذعان به اینکه ساماندهی کودکان کار و خیابانی ربطی به دادگستری ندارد بلکه بخشی از وظیفه ادارات و سازمان¬های خاص است، افزود: نباید ما به عنوان متولیان امور جامعه، هیچگونه تلاشی ننماییم و موجب شود که در بین همین کودکان کار برخی جرایم خشن و مفسده¬ها بروز کند.

وی در ادامه افزود: چرا به علت عدم مدیریت صحیح مسئولین امر از همین کودکان کار، قاتل پرورش یابد و در زندان به سر برد بنابراین اگر خواهان رشد و پیشرفت استان هستیم باید جلوی معضلات اجتماعی کودکان کار و خیابانی گرفته شود..

رییس کل دادگستری استان به مدیرانی که به موجب قانون وظیفه دارند ساماندهی کودکان کار و خیابانی را انجام دهند نیز هشدار داد و گفت: چنانچه مدیران و رؤسای ادارات و سازمان هایی که متولی امور ساماندهی کودکان کار و خیابانی هستند به وظیفه خود عمل نکنند، دادستان به عنوان مدعی العموم به تکلیف خود عمل کرده و برخورد قضایی صورت خواهد گرفت.

حجت الاسلام و المسلمین مزارعی در ادامه با اشاره به اینکه حل مشکل کودکان کار و خیابانی دعای خیر مردم را در پی خواهد داشت پاداش معنوی این کار را با ذکر حدیثی از امام صادق (ع) برشمرد و اظهار کرد: نباید اجازه دهیم کرامت انسانی که اشرف مخلوقات است در خیابان ها و میادین شهرهای استان به اموری بپردازند که در دید اجتماع به عنوان دون ترین کارها شناخته می شود.

وی در پایان گفت: به خاطر سن پایین این کودکان می توان با انجام تست های روانشناسی زمینه را برای ادامه تحصیل آنان فراهم نمود و درس بخوانند.

در ادامه این نشست حاج آقا میرمحمدی مدیرکل امور اجتماعی استانداری نیز در سخنانی گفت: جای خوشحالی است که دادگستری در زمینه مسایل فرهنگی و اجتماعی که وظیفه ادارات و سازمان¬های خاص است نیز دغدغه دارد.
وی افزود: شاید دادگستری از این ادارات و سازمان¬ها مأیوس شده است. کودکان کار نتیجه فقر معیشتی و فرهنگی ، مهاجرت، و طلاق است و با شناسایی کودکان کار می توان توانایی آنان را سنجیده و با برنامه ریزی¬های صحیح، اصولی و علمی کودکان کار و خیابانی را ساماندهی کرد.
میرمحمدی گفت: برگزاری نشست¬هایی با خانواده ی این کودکان درباره تبعات منفی حقوقی، انتظامی و کیفری کار و فعالیت¬شان می تواند مفید اثر واقع شود.
سیاوشجو معاون بهزیستی استان نیز گفت: چندین جلسه کاربردی برگزار شده و امید است در سال جاری با برنامه ریزی شاهد حضور کودکان در خیابان¬ها و میادین شهر نباشیم و نیازمند همت جدی سازمان¬های متولی است که به ساماندهی خانواده ها کمک می کند.

خانم پروانه نیک مرام مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان نیز در سخنانی اظهار داشت: این اداره در زمینه پرداخت تسهیلات اشتغال¬زایی مشکلی ندارد و در مراکز آموزش فنی و حرفه ای استان نیز دوره¬های آموزشی را می توانیم برای کودکان برگزار نماییم.

انتهای پیام/ د