پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

هفتاد میلیارد تومان اعتبارات اشتغال‌زایی با سود کم در چرخه اگر وامای بانک‌های کهکیلویه و بویراحمد و توان مدیریتی این استان برای جذب آنها است؛ چهار هزار خانواده بیکار چشم به ۱۰ برابر شدن اعتبارات اشتغالزایی این استان دوختند تا چشم بر حمایت‌های موردی کمیته امداد ببندند.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج سفر با تأخیر رئیس دولت یازدهم و تیم مدیریتی‌اش به کهگیلویه و بویراحمد، آنگونه که خودش هم گفته، با دست پر بود و امتیازات خوبی حداقل روی کاغذ به این استان رسیده است.

این را هم همه می‌دانند که امروز در سیستم حکومت‌داری ما در گام اول تصمیم، مصوبه و قول گرفتن‌های مکتوب و مستند مهم است و در گام دوم و تعیین کننده که به هنر و توان مدیریتی برمی‌گردد، عملیاتی کردن این مصوبات و فراهم کردن زمینه اجرای آنها مهم است.

یکی از مصوبات سفر دولت به این استان تفاهم‌نامه کمیته امداد با استانداری بود که مقرر شد یکصد میلیارد تومان درچند قالب مختلف، صرف اشتغال و مسکن مددجویان شود.

این مصوبه خوب که بسیار هم دلگرم کننده بود، این روزها با پیگیری‌های موثر مدیرکل جوان و با انگیزه کمیته امداد کهگیلویه و بویراحمد از روی کاغذ خارج شده و به نهایی شدن نزدیک شده است.

۶۹ میلیارد تومان آماده تزریق به حوزه اشتغال کهگیلویه و بویراحمد

فرید محبی از ابلاغ مبلغ ۶۹ میلیارد تومان از تلفیق چند بند تفاهم‌نامه کمیته امداد در سفر رئیس‌جمهوری خبر داد و گفته است که ۵۰ میلیارد تومان دیگر هم به زودی ابلاغ می گردد.

اعتباراتی که قرار است صرف اشتغال جامعه فقیر، تحت پوشش کمیته امداد و افراد در آستانه ورود به جامعه تحت پوشش شود، دست به نقد هستند و این روزها هم‌نشینان فقر و نداری را امیدوار و دلگرم کرده است.

اعتباراتی که جذب آنها به عملکرد مدیران بستگی دارد

اما همه چیز این خبر خوب، هم آنگونه که باید امیدوار کننده نیست؛ از این اعتبارات ۵۰ میلیارد تومان سهم خود کمیته امداد و ۱۹ میلیارد تومان در بانک‌ها است که کاملا به عملکرد مدیران دستگاه‌های اجرایی در تعریف طرح برای مردم و همکاری ویژه مدیران بانکی برای پرداخت این تسهیلات ارزان قیمت و کم بهره وابسته است.

اعتباراتی که اگرجذب نشود به استان های دیگر می‌دهند.

واقعیت این است که بخش اشتغال کهگیلویه و بویراحمد تاکنون نه این حجم از اعتبارات و نه این نرخ بهره بانکی را به خود ندیده است؛ اعتبارات زیادی که محل تردید است آیا مدیران متولی در این استان توان جذب انها را دارند؟

تا پایان سال زمان بسیار کمی داریم و حجم اعتبارات ابلاغی نیز بسیار زیاد است؛ از طرفی آنگونه که مدیرکل کمیته امداد می‌گوید، او پیگیر ۵۰ میلیارد دیگر از تعهد سفر دولت به این استان است که وقتی این اعتبار به اعتبارات قبلی اضافه شود، کار را برای سیستم بانکی ما که در این دوره فشار کاری زیادی را تحمل کرده و و از قبل هم ورزیده و چابک نبوده، بسیار سخت‌تر کرده است.

فصل، فصل کار است و استان روی ریل تحرک قرار گرفته است

معاون امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد که در این مدت تلاش محسوسی برای استفاده از فضای به وجود آمده در کسب و کار کشور می‌کند، معتقد است که فصل، فصل کار است و این استان روی ریل تحرک قرار گرفته است.

مجید محنایی از مدیران بانکی می خواهد دست از بهانه تراشی‌های تکراری بردارند و این اعتبارات خوب را کامل به شعب خود ابلاغ  کنند تا زمان را از دست ندهیم.

او این جمله را چند هفته پیش در جمع مدیران بانکی استان گفت و تا آخر همین ماه به آنها فرصت داد تا ریالی از این اعتبارات خوب کمیته امداد نباشد که تعیین شعبه نشود.

بهانه نهادهای نظارتی هم رفع شده است/ مدیران بانکی تفاوت شرایط استان را درک کنند

معاون اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد همچنین از رایزنی با نهادهای نظارتی خبر داده  و گفته که بهانه همیشگی بانک‌ها مبنی بر ممانعت نهادهای نظارتی بر برخی پرداخت‌ها، نیز رفع شده و مدیران بانکی بدانند  واین پیام را درک کنند که شرایط  استان با گذشته فرق کرده و از طرفی نیز در حوزه اشتغال و تولید زیر ذره‌بین هستیم و باید پاسخگوی دولت باشیم.

این نگرانی در حالی است که مدیرکل کمیته امداد می‌گوید: به طور کلی سیستم بانکی حقیقتا با سیاست‌های کمیته امداد همراه هستند اما چیزی که اکنون من را نگران می‌کند، حجم زیاد اعتبارات موجود، زمان کم و اضافه شدن مبلغ ۵۰ میلیارد تومانی به آن‌ها است.

بانک ها برای مددجویان حرمت قائل هستند/ ۴۰۰۰ متقاضی کار، چشم به درب بانک ها هستند

اگر این گفته فرید محبی از روی تعارف نبوده که شواهد هم نشان می‌دهد، نیست، باید بگوییم که سیستم بانکی این استان که در برخی میادین عمل نمره قبولی نگرفته است حداقل تاکنون برای مددجویی و محرومیت حرمت قائل بوده و این بار نیز همکاری لازم را خواهد داشت و این اعتبارات حدود ۱۲۰ میلیارد تومانی با تزریق به جامعه، بار سنگینی را از دوش مسئولان برمی‌دارد و امید تازه‌ای را به جامعه تزریق می‌کند.

اکنون که پول هست، همه نگاه‌ها با سیستم بانکی است که آیا روی مهربانشان را به بیکاران فقیر و تحت پوشش کمیته امداد نشان می‌دهند؛ حدود چهار هزار نفر از مددجویان اهل کار، فرزندان بیکار آن‌ها و نیز نیازمندان جامعه در صف دریافت این اعتبارات با سود کم هستند.

آیا با عملکرد یاران سید موسی خادمی، دیوار بیکاری ترک میخورد؟

اگر مدیران اقتصادی این استان در این آزمون مهم سربلند بیرون بیایند، دیوار بیکاری ترک می‌خورد و اشتغال تکانی حسابی می‌خورد تا روند کاهشی بیکاری که این روزها آمارها از آن حکایت می‌کند، ادامه داشته باشد.

بانک هایی که نمره ۲۰ گرفتند

آنگونه که مدیرکل امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گزارش داده، برخی بانک‌ها تا همینجای کار نمره ۲۰ گرفتند و اعتبارات اشتغال‌زایی را به شعبه‌های خود ابلاغ و آماده پرداخت هستند که بانک‌های کشاورزی، قرض‌الحسنه مهر ایران و پارسیان از این جمله هستند.

امید است سایر بانک‌ها نیز با جدیت بیشتری پای کار بیایند و اجازه ندهند ریالی از این اعتبارات قرض‌الحسنه برگشت بخورد یا به استان دیگری داده شود.

از سوی دیگر کمیته امداد و مدیران مرتبط با حوزه اشتغال از جمله صنعت و معدن، کشاورزی، گردشگری و متولی اصلی کار یعنی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با شناسایی افراد بیکار و تعریف مشاغل پایدار و اقتصادی، متقاضیان در نوبت را به سیستم بانکی معرفی کنند و فصل جدیدی از کار، اشتغال و تولید را رقم بزنند.

در حال حاضر سه هزار و ۶۰۰ پرونده متقاضیان تسهیلات اشتغال در کمیته امداد موجود است که خانواده‌های بیکار آن‌ها چشم به همکاری مدیران اجرایی و بانکی دوختند تا بلکه بتوانند چشم بر حمایت‌های موردی و ناچیز کمیته امداد ببندند و نان فکر و بازوی خود را بخورند؛ کاری که سخت نیست و با اندکی همت محقق خواهد شد.

شکی نیست اگر این اعتبارات قرض الحسنه بدون انحراف، همگی صرف ایجاد کار درآمدزا و پایدار برای متقاضیان در نوبت شود، مردم آثار آن را خواهند دید و زحمات مدیران دولت تدبیر و امید به ویژه مدیرکل کمیته امداد، معاون امور اقتصادی و مدیران بخش کشاورزی، صنعت و گردشگری و همچنین مدیران بانکهای همراه در کهگیلویه و بویراحمد، به یاد ماندنی خواهد شد و اما اگر برگشت بخورند یا جذب نشوند، مردم فراموش نخواهند کرد.

_____________________

گزارش از کریم بنام

___________________

انتهای پیام/ک-ب