پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه عمده بدهی‌های دولت به پیمانکاران زاییده عملکرد دولت قبل است، گفت: برخی بدون ضابطه و دغدغه هر روز برای دولت تدبیر و امید نیز بدهی‌های جدید می‌تراشند و می‌گویند بدهی مدیران قبلی به ما ربطی ندارد؛ کیانی همچنین ۲ راهکار راهگشا برای پرداخت بخشی از بدهی دولت به پیمانکاران ارائه داد.

به گزارش ریواس، جبار کیانی در نشستی به منظور تعیین تکلیف میزان مطالبات پیمانکاران که به ابتکار رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و اجرای خوب اتاق بازرگانی برگزار شد، از برخی مدیران انتقاد کرد و گفت: اگر چه برخی حرکت‌های پوپولیستی و سیاسی در گذشته، تلی از پروژه‌های نیمه‌تمام و زخمی و انبوهی از بدهی را به بار آورده است ولی متأسفانه شاهد هستیم که این رویه تا حدی در این دولت نیز ادامه دارد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد افزود: اینکه شتاب‌زده بخواهیم پروژه بدون اعتبار تعریف کنیم و زخمی و نیمه‌تمام رها شوند، هنر نیست بلکه باید با برنامه‌ریزی اصولی زمینه افزایش بدهی‌های دولت را فراهم نکنیم.

کیانی که در این نشست در دفاع از عملکرد بخش خصوصی، به دنبال احقاق حق پیمانکاران، تعیین تکلیف میزان مطالبات آنها، پروژه‌های بدون قرارداد و پاسخگویی مسئولین به کارکردهای بدون قرارداد و پرداخت بدهی دولت بود، افزود: تاکنون در مقابل این مشکلات مطرح شده، جواب قانع‌کننده‌ای نشنیدیم.

پروژه‌ای که اعتبار مصوب ندارد، نباید شروع شود/برخی مدیران می‌گویند بدهی مدیر قبلی به ما راتباطی ندارد

این مسئول بخش خصوصی تصریح کرد: بر اساس قانون اگر پروژه‌ای اعتبارات مصوب لازم را نداشته باشد، نباید شروع شود ولی برخی بدون توجه به سیاست‌های دولت تدبیر و امید و قوانین موجود، هر روز از این دست پروژه‌ها تعریف می‌کنند و برای دولت بدهی جدید ایجاد می‌کنند.

کیانی ادامه داد: پیمانکاران این استان از نحوه برخورد برخی مدیران گله‌مند هستند و می‌گویند آن‌ها ادعا می‌کنند که بدهی‌های دولت گذشته به ما ارتباطی ندارد که این موضوع قابل قبول و منطقی نیست.جلسه پیمانکاران

وی گفت: این رویه موجود در کشور و به تبع آن در استان موجب شده که بسیاری از پیمانکاران توانمند ما که با پول خود پروژه‌هایی را با پیشرفت‌های مختلف فیزیکی، انجام دادند، عملا” از چرخه خراج شوند و بنگاه اقتصادی آن‌ها تهدید جدی شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد به مسئولان هشدار داد که در صورت عدم تعیین تکلیف و پرداخت بدهی پیمانکاران، تعداد بیشتری از پیمانکاران به این سرنوشت دچار می‌شوند و کار خود را از دست می‌دهند.

فشار برخی مدیران به ذیحسابان/۲ راهکار راهگشا

کیانی همچنین از فشار برخی مدیران به ذیحسابان دستگاه‌های اجرایی و عمرانی خبر داد و خاطرنشان کرد: برخی مدیران با فشار آوردن به ذیحسابان پروژه‌هایی را بدون اعتبار مصوب شروع می‌کنند که این رویه، خطرناک است.

کیانی ابراز داشت: ۲ راهکار مناسب در این برهه برای پرداخت بخشی از بدهی‌های دولت به پیمانکاران وجود دارد که یکی از آن‌ها اوراق قرضه و دیگری فروش پروژه‌های نیمه‌کاره به بخش خصوصی است.

۴۰ درصد مطالبات از راه اوراق قابل پرداخت هستند/پروژه‌های نیمه‌تمام به بخش خصوصی واگذار شود

وی اضافه کرد: ۴۰ درصد مطالبات پیمانکاران را از روش، اوراق می‌توان حل کرد چرا که دولت به پیمانکاران و پیمانکاران به بانک بدهکارند و این اوراق را می‌شود به بانک‌ها فروخت.

وی از برنامه دولت در برنامه ششم و واگذاری پروژه‌های روی زمین مانده به بخش خصوصی را راهکار دیگری برای کاهش بدهی‌های دولت به بخش خصوصی دانست.

کیانی خاطرنشان کرد: البته بانک‌های استان کهگیلویه و بویراحمد تاکنون حاضر به خرید اوراق بهادار نیستند که لازم است مجموعه استانداری و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی فکری به حال این موضوع کنند.

وی، تشکیل کمیته تعاملی دولت با بخش خصوصی را به منظور ساماندهی مسائل فنی اجرایی استان، ابتکاری خوب توصیف کرد و یاداور شد: قرار نیست کارهای بزرگ همواره از استان‌های بزرگ شروع شوند بلکه ما می‌توانیم با تشکیل این کمیته و عملیاتی کردن ۲ راهکار ارائه شده، مطالبات پیمانکاران را پرداخت و الگویی برای دیگر استان‌ها باشیم.

انتهای پیام/ک-بنام