پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در ادامه سفرهای دوره‌ای خود به مناطق مختلف این استان تلاش کرد تا در میان “کی بود کی بود” مدیران، سفری پربار برای رفع چندمشکل مهم مردم در بخش کبگیان داشته باشد؛ سفرهایی که مردم به تحقق مصوبات آن با سخت‌گیری‌های استاندار دل خوش کردند، اگر بهانه‌های مدیران بگذارند!

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، استاندار کهگیلویه و بویراحمد وقت روز شنبه را بعد از پایان وقت اداری به مردم بخش کبگیان اختصاص داد تا به میان آن‌ها برود و مشکلات مردم را به جای فرماندار و بخشدار مستقیما از زبان خودشان و اهالی کبگیان نیز تصمیمات را بدون واسطه از مدیران و متولیان بشنوند.

علی‌محمد احمدی، این سفرها را بعد از چندماهی که جو استان دستش آمد، شروع کرد و تا اینجای کار هم برخلاف فضای بی‌اعتمادی کلی بر سفرها و وعده‌ها و مصوبات مقامات استانی و کشوری، توانسته افکار عمومی را به این سمت ببرد که سفرهای من متفاوت‌تر و مصوبات آن اجرایی‌تر هستند.

مدیران از او حساب می‌برند و تا حد زیادی این را باور کردند که یا باید مصوبه نباشد یا مصوبه‌ها قابل اجرا باشند؛ حداقل اینکه مردم به این سفرها و رفع مشکلات حتی قدیمی‌اشان نیز به این سفرها دلخوش کردند.

آنگونه که احمدی گفته، تیم او در این سفرها همه مکالمات را ضبط می‌کنند و به دقت رفتار مدیران و قول‌های آنان را رصد می‌کنند تا هر آنچه گفته می‌شود و وعده داده می‌شود، عمل شود.

او بعد از یکماه بار دیگر مدیران را برای پیگیری اجرای مصوبات سفرها در هر منطقه خاص فرامی‌خواند و شیوه مدیریتی او این بوده که به سادگی از کنار مسائل رد نشود و تا حصول نتیجه اصرار، فشار و پیگیری کند.

با این رویکرد، استاندار کهگیلویه و بویراحمد او هفته جاری را به میان مردم بخش کبگیان به مرکزیت شهر چیتاب رفت و شورای اداری را با چند تصمیم مهم آنجا برگزار کرد؛ او بعد از شورای اداری و تصمیمات رسمی در مسجد این شهر با مردم دیدار و گفت‌وگو کرد.

اوج مشکلات مردم این بخش با ۸۴ روستا، در حوزه بنیاد مسکن، علوم پزشکی، شرکت مخابرات، راه وشهرسازی، منابع طبیعی، ورزش و جوانان و تا حدی هم برق بود که بعد از گزارش امام جمعه این بخش، استاندار مدیران را فراخواند تا پاسخگوی مشکلات مردم همراه با ارائه راهکار باشند.

حجت‌الاسلام وحدانی‌فر، امام جمعه این بخش در گزارشی ابتدا از مظلومیت نظام اسلامی گفت و تأکید کرد که ضعف عمده ما این است که با وجود تلاش‌های گسترده رسانه‌ای دشمن، کارها و خدمات را به مردم نمی‌گوییم.

وی از تبعیض‌ها گفت و افزود که مردم نداشته‌ها را تحمل می‌کنند اما از تبعیض‌ها و وعده‌های عمل نشده ناراضی هستند.

او گفت که مسائل اقتصادی از هر چیزی برای مردم و خود من مهم‌تر هستند و من فقط روزهای جمعه به نماز جمعه فکر می‌کنم و در بقیه ایام روز در کنار مردم و فعالیت‌های آنان از سالن فوتبال تا مزرعه هستم.

امام جمعه چیتاب مشغولیات اصلی مردم و مشکلات آن‌ها را در حوزه کشاورزی دانست اما از خدمات بسیار خوب این سازمان در این بخش گفت و از جهاد کشاورزی برای توجه به مشکلات مردم به ویژه در احداث کانال‌های هدایت آب قدردانی کرد.

او گفت که آنچه ما اکنون از جهاد کشاورزی می‌خواهیم تاریخ دقیقی برای اتمام کارهای در دست اجرا و همچنین ورود بهتر به بحث آموزش کشاورزان و فرهنگ کشاورزی است؛ به عنوان مثال کاشت زعفران به جای برنج علاوه بر بحث مصرف آب تا چه اندازه درآمد و ارزآوری بیشتری دارد، کشاورز ما باید این‌ها را بداند.

او البته در این حوزه پیشنهاد داد که یک سد در منطقه جوزار احداث شود و مجوز برداشت آب از رودخانه چیتاب اخذ و جداول سنتی مردم نیز بهسازی و سیمانی شوند.

پیشنهاداتی که البته بیشتر در حوزه آب منطقه‌ای بودند اما برای کانال‌های آبیاری دست الیاس تاج‌الدینی پر بود و او از احداث و بهسازی بیش از ۲۴ کانال و هزینه‌کرد حدود یک و نیم میلیارد تومان در این حوزه خبر داد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد از احداث بیش از ۵۰۰ هکتار باغ در اراضی شیبدار نیز گفت و افزود که اگر مردم استقبال کنند در اراضی شیبدار، قارچ، گیاهان دارویی و زعفران آماده کار هستیم و به هر میزان که در کمیته برنامه‌ریزی اعتبار برای بحث کانال‌ها و جداول کشاورزی که اختصاص داده شود، همکاران من پای کار هستند.

استاندار در هیمن زمینه از تاج‌الدینی خواست تا بحث آموزش و ترویج کشاورزی را جدی بگیرد و در این زمینه با فنی و حرفه‌ای هماهنگ شود.

او گفت جهاد کشاورزی اگر به همین شکل و بهتر از این پای کار باشد ما با تمام توان و جدیت حمایت می‌کنیم.

علی‌داوودی‌مهر، نیز گفت تا جایی که به سایر مردم و پایین‌دست‌ها آسیبی زده نشود با مردم همکاری می‌کنیم و بحث احداث مخزن ذخیره آب در سد انحرافی نیز در دستور کار ما قرار دارد.

امام جمعه چیتاب همچنین از عملکرد خوب شرکت برق در این منطقه خبر داد اما گفت که گلزار شهدا و مزار مبارک شهید ستار اورنگ و الن ورزشی ما  هنوز برق ندارند!

حجت‌الاسلام وحدانی همچنین در حوزه منابع طبیعی گفت که این اداره‌کل یکبار برای همیشه تکلیف اراضی مردم را مشخص و نارضایتی‌ها را کم کند.

او گفت که منابع طبیعی در مراقبت از طبیعت و پوشش جنگلی و مرتعی این بخش ضعیف عمل کرده است.

احمدی در این زمینه نیز گفت که منابع طبیعی و محیط زیست تناسبی بین زندگی مردم، معیشت و طبیعت به وجود بیاورند؛ الان من می‌بینم در این استان در نوک کوه در جایی که حتی آهو نمی‌تواند برود مجوز باغ دادیم اما در کنار روستا اجازه کشاورزی به مردم نمی‌دهیم و اینجا سفت و سخت ایستادید که قانون اجازه نمی‌دهد.

کاری کنید که هم زندگی مردم حفظ شود و هم عرصه‌های طبیعی.

در حوزه بنیاد مسکن نیز دچار مشکل هستیم و در برخی روستاهای ما کارهای بهسازی معابر سه سال است رها شده البته در برخی روستاها خیلی خوب کار شده که حتی از یاسوج هم بهتر کار شده است.

فرزانه، مدیرکل بنیاد مسکن در این زمینه گفت که ما اجرایی هستیم و به هر میزان که فرماندار اعتبار بگذارد ما کار می‌کنیم اما به شرط اینکه در موافقتنامه‌ها بیایند و دستگاه‌های نظارتی ایراد نگیرند.

ابراهیم فرزانه تصریح کرد: تاکنون طرح هادی در حدود ۱۱ روستای بخش کبگیان اجرایی شده که اعتباری حدود ۲۲ میلیارد ریال نیز در این روستاها هزینه شده است.

امام جمعه چیتاب همچنین گفت که در حوزه اورژانس بین‌راهی نیز مردم مطالبه دارند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این دو حوزه هم گفت که کار دستگاه تخصصی پیگیری امورات مردم است و آقای فرزانه نباید بگوید فرماندار خواست یا نخواست، بالاخره شما باید پیگیر حل مسئله باشید.

در حوزه دانشگاه علوم پزشکی که آقای ایلامی باز هم حضور ندارند اما من از ایشون پوشش درمانی و بهبود این وضعیت را می‌خواهم کار ندارم که برای اورژانس جاده‌ای زمین گیر آمد یا نیامد بالاخره کار شما مدیران این است.

با کی‌ بود کی بود، نمی‌شود مدیریت کرد؛ نمی‌شود گذاشت آدم‌ها بمیرند بعد مدیر ما بگوید زمین گیرم نیامد اورژانس بسازم! کار باید حل شود؛ باید راهکار داشته باشید.اگر زمین باشد، پول هم بدون دردسر آماده باشد که نیازی به مدیریت من و شما نیست؛ مشکلات مردم را پیگیری کنید.

احمدی گفت: اگر بخواهید کار کنید راهکار هم هست؛ نتیجه بی‌توجهی ما به مردم این است که الان در شهر یاسوج مشکل ما ساماندهی وانت‌بارها است؛ جوان ما وقتی در منطقه خودش راحت نیست، کار ندارد مجبور است برود وانتی بگیرد و میوه بفروشد!

در حوزه آب روستایی وضعیت مطلوبی داریم اما در منطقه چنار با چندین پاره‌ده پراکنده، مشکلاتی داریم.

مشکلی که پاسره گفت این مناطق آب‌ دارند اما آب آن‌ها کم شده و این وضعیت در همه جای کشور است و راه آن صرفه‌جویی مردم است.

حجت‌الاسلام وحدانی از عملکرد خوب آبفای شهری نیز گفت.

امام جمعه کبگیان در بخش دیگری از صحبت‌هایش با بیان اینکه فرهنگ فقط نماز و روزه نیست گفت که هشت سال است یک خیر زمینی برای احداث کتابخانه اهدا کرده اما هنوز آجری روی آجر نگذاشتند!

در حوزه مخابرات و اینترنت بسیار ضعیف هستیم.

موضوعی که افتخاری، مدیرعامل شرکت مخابرات که افتخار داده و در یک ماه اخیر به جلسات و نشست‌های استان می‌آید، تحریم‌ها را دلیل مشکلات حوزه مخابراتی دانست اما استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت مخابرات تحریم‌ها را بهانه نکند ما در کابل و فیبل نوری و سیم‌کارت که تحریم نیستیم.

وی به افتخاری دستور داد که برای اینترنت فورجی روستاها وارد عمل شود.

وحدانی ادامه داد: در حوزه گازرسانی به منطقه دلی‌خمسیر امیدواریم که کار امسال شروع شود.

در حوزه ورزش، زمین چمن ما مخروبه شد و قبلا قولی دادند که تا ظهر کاری را تمام کنند اما بعد از یک سال هنوز ظهر نشده است!

استاندار نیز از علوی خواست تا بدون بهانه این مشکل را حل کند.

یکی دیگر از مسائلی که مطرح شد مدارس بدون سرویس بهداشتی بودند که استاندار به زارع‌پور دستور داد تا به جای احداث مدارس در جاهایی که بعد از مدتی دانش‌اموز هم ندارند، برای این مدارس و به کمک خیرین سرویس بهداشتی بسازند.

احمدی ادامه داد: خیرین مدرسه‌ساز را متقاعد کنید که این کار در این شرایطضرورت بیشتری دارد؛ آنها که دنبال کار خیر هستند، این کار ثواب بیشتری دارد.

بعد از آن استاندار از چند پروژه این بخش بازدید و در جریان بازدید از مسیر ارتباطی چیتاب به جاده پاتاوه به دهدشت با اختصاص مبلغی به علیمردانی دستور داد تا این مسیر تکمیل و تحویل مردم داده شود.

یکی دیگر از خواسته‌های مردم، صدور مجوز احداث اردوگاه گردشگری در ورودی شهر چیتاب و در کنار رودخانه این شهر بود که استاندار این موضوع را از علی داوودی‌مهر خواست و او هم قول داد تا اگر طرح توجیهی نوشته شود و این طرح عام‌امنفعه باشد با رعایت قانون، با ایجاد فضای گردشگری در این نقطه به منظور ایجاد درآمد پایدار موافقت شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همچنین به نکته دیگری اشاره کرد که اگر علمی و کارشناس ببوده باشد می‌تواند در بخش کشاورزی این بخش تحول ایجاد کند؛ او گفت که در سد انحرافی چیتاب، اراضی هدف ما یک هزار و ۲۰۰ هکتار است که فقط ۳۰۰ هکتار آن زیر کشت رفته و می‌شود این ظرفیت را افزایش داد.

استاندار هم در جهاد کشاورزی خواست تا با تقویت ایستگاه‌های پمپاژ و تدابیر لازم این اراضی را زیر پوشش آبیاری تحت فشار قرار دهند؛ او همچنین برای احداث یک مخزن ذخیره آب به داوودی‌مهر تأکید کرد.

فرماندار بویراحمد نیزبا گزارشی از مشکلات و توانمنی‌های بخش کبگیان، مبلغ ۱۲ میلیارد تومان را برای رفع همه مشکلات این بخش به جز بخش اشتغال کافی دانست و خواستار اختصاص این مبلغ به کبگیان شد؛ موضوعی که در مصاحبه پایانی استاندار معلوم شد نه این مبلغ، کارشناسی و حساب شده اعلام شده و نه هم اعتبارات هزینه شده و در حال هزینه در این بخش کمتر از ۱۲ میلیارد تومان است.

استاندار البته قول داد تا برای رفع مشکلات کوتاه مدت مبالغ لازم را به این بخش اختصاص دهد.

در پایان این دیدارها، برای مشکلات مطرح شده، مصوباتی تنظیم شد و استاندار وعده داد تا بعد از سفر لوداب و مارگون با جدیت آن‌ها را از مدیران مطالبه کند که برای تحقق آن‌ها چه کردند؟

قرائت فاتحه بر قبر مطهر شهید ستار اورنگ پایان‌بخش این سفر بود.

انتهای پیام/ بنام-ک