یک زمینخواری دیگر، دادستان کهگیلویه و بویراحمد را به ارتفاعات یاسوج کشاند گامهایی برای مبارزه با تخریب منابع ملی در سرزمین جنگلها/ جنگ در ۲ میدان
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
شدت زمینخواریها و تخریب منابع ملی و محیط زیست در استان کهگیلویه و بویراحمد با طبیعت بکرش، به حدی است که مبارزه با این تخریبها و سودجوییها علاوه بر دوستداران محیط زیست، به یکی از دغدغههای دادستان این استان نیز تبدیل شده است؛ مبارزهای که بیمها و امیدهای زیادی دارد و برای تحققش باید در ۲ میدان مهم، پیکار کرد.
به گزارش ریواس جنوب، مهرداد کرمی در تایم غیرکاری روز گذشته در پی گزارشات مردمی، به منطقه جنگلی مشرف بر شهر یاسوج در ارتفاعات بیمارستان امام سجاد رفت تا از نزدیک شاهد آغاز یک زمینخواری دیگر باشد.
در این مناطق پوشیده از جنگل، برخی سودجویان با از بین بردن درختان بلوط سعی در تخریب جنگل و متقاعد کردن مسئولان برای واگذاری این منابع ملی به بهانه تراکم کم درختان هستند؛ موضوعی که مسئولان امر با سکوتی که میکنند، در این خیانتها سهیم میشوند.
در نقطه مقابل این سکوتها، دادستان مرکز کهگیلویه و بویراحمد که همواره یکی از اقدامات کاریاش در حوزه منابع طبیعی بوده، در یک اقدام مؤثر و نو، تاکنون چندین بار شخصا به محل تخریبها رفته تا نشان دهد که مبارزه با سودجویان جنگلها، مراتع، بستر رودخانهها و همه منابع ارزشمند ملی این استان، برای دستگاه قضا اهمیت دارد.
زخم استان از زمینخواری، کاری شده است
هر چند اقدامات دستگاه قضا با محوریت دادستانی کهگیلویه و بویراحمد تنها در مرحله شعار و بازدید نبود و مردم این استان تاکنون شاهد بازپسگیریها و تخریب بناهای غیرمجاز در چند مورد بودهاند، ولی زخم زمینخواری در این استان به حدی عمیق است که به این زودی امیدی به درمان کامل آن نیست.
اکنون، جدیت دادستان مرکز کهگیلویه و بویراحمد انتظارات مردم را بالا برده است تا بلکه تیغ تیز عدالت، سرمایههای منحصر به فرد این استان را از دست صاحبان آنها یعنی مردم و نسل آینده نبرد؛ آرزویی که برای تحقق آن عزم جدی مدیران را میطلبد.
انتظارات مردم در شرایطی مطرح است که طبق برخی اخبار منتشر شده، پای برخی مدیران و ادارات نیز در پروندههای زمینخواری باز شده است تا مقامات قضایی در ۲ جبهه برای مبارزه با این جرائم بجنگند.
احکامی که صادر شدند ولی اجرا نمیشوند/موانع سد راه
موضوعی که دادستان مرکز استان با اطمینان میگوید برای برخورد مدیر و غیر مدیر تفاوتی ندارد و آنچه خط قرمز ما در این حوزه است، تخریب منابع ملی است؛ او میگوید به هر وعدهای که بدهم عمل میکنم و برخورد با زمینخواریها یکی از این وعدهها است.
امیدواری پیش آمده در برخورد جدی دادستانی، البته نقاط کوری هم دارد و آن عدم اجرای احکام صادره زیادی در خصوص قلع و قمع بناهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی و رفع تصرف منابع ملی است؛ علاوه بر این، تصرف برخی اراضی ملی از سوی ادارات صاحب نفوذ و حمایت یا عدم قاطعیت در برخورد از سوی دستگاه متولی یعنی منابع طبیعی و حمایت ادارات خدمات رسان به متخلفان نیز از دیگر موانع سد راه مبارزه واقعی و عملی با زمینخواری و تصرفات غیرقانونی است.
از سوی دیگر حجم بالای تصرفات نیز کار دستگاه قضا و دادستان پیشقدم در مبارزه را سخت کرده است به طوری که تنها در سه ماه اول سال گذشته تعداد پروندههای منابع طبیعی اعم از جنگل و مرتع که در محاکم قضایی طرح دعوی شده است ۸۹ مورد به مساحت ۱۱۵ هکتار است و این رقم تا پایان سال چندین برابر بوده است، هر چند برخی از تخلفات یا گزارش نمیشود یا از پشم متولیان دور میماند.
از دیگر مواردی که کاهش زمینخواریها را دشوار کرده است، عدم مداخله مدیران در بدو تصرف و یا شروع ساخت و ساز یک بنای غیرمجاز است و این باعث میشود که حتی با وجود صدور حکم قضایی ولی اجرای حکم بعد از وقوع تخلف و تصرف یا بسیار هزینهبر و آسیبزا شود یا تقریبا غیرممکن شود.
خبرنگاران به جلسات دعوت میشوند
در این میان بیش از چهار ماه است که جلسات مبارزه با زمینخواری در این استان برگزار نشده و متأسفانه وقتی هم برگزار میشوند از خبرنگاران و رسانهها برای شرکت در این نشست دعوت نمیکنند تا مبارزه با مینخواری شفافیت عملی پیدا کند.
موضوعی که البته دادستان مرکز استان وعده داده است تا از این پس خبرنگاران در چنین نشستهایی دعوت شوند و از نزدیک در جریان اقدامات، کمکاریهای مسئولان و موارد زمینخواری قرار گیرند.
فشارهای سیاسی مانع از مبارزه جدی با زمینخواری
در همین خصوص الماس گشتاسبی، معاون دادگستری کهگیلویه و بویراحمد در آخرین جلسه مبارزه با زمینخواری، آنگونه که خبرگزاری فارس منتشر کرده، با انتقاد از خلاهای قانونی در برخورد با پدیده زمینخواری در استان گفت: زمینخواری در کهگیلویه و بویراحمد و در شهرستانهای بویراحمد و دنا افزایش داشته که برخی فشارهای سیاسی مانع از اجرای احکام قضایی در خصوص زمینخواری شده است.
وی با بیان اینکه دادگستری و نیروی انتظامی به تنهایی نمیتوانند با این پدیده مبارزه کنند، افزود: سهلانگاری و عدم همکاری دستگاههای اجرایی کهگیلویه و بویراحمد در برخورد با زمینخواری موجب افزایش این پدیده در استان شده است.
به هر حال، تا در کهگیلویه و بویراحمد زمین هست، زمینخواری هم وجود دارد ولی آنچه مهم و مورد انتظار افکار عمومی است برخورد جدی، بازدارنده و به موقع دستگاههای متولی در گام نخست و پشتیبانی مؤثر دستگاه قضا در گام بعدی است، که با فعالیتها و برنامههای دادستان مرکز استان در این حوزه خاص، باید منتظر ماند و دید آیا بازیگران این سریال دردناک، نقش خود را بهتر و متفاوتتر بازی میکنند؟
استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۶ هزار و ۲۰۹ کیلومتر مربع مساحت دارد که از این میزان ۷۰ درصد را جنگل تشکیل می دهد.
—————————-
گزارش از کریم بنام
—————————
انتهای پیام/ ک-ب