تور صنعتی دو روزهی مدیران و مسئولان کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد (بخش سوم)؛ گزارش جامع ریواس از بازدید مدیران استانی از واحدهای تولیدی در شهرکهای صنعتی یک و سه یاسوج
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
صنعتگران دو شهرک صنعتی یاسوج یک و سه، در جریان بازدید تعدادی از مدیران کل و مسئولان استانی از واحدهای تولیدی، به طرح مشکلات و بیان نیازها و پیشنهادات خود پرداختند.
به گزارش ریواس، در ابتدای بازدید از این واحدهای تولیدی، مدیرعامل شهرکهای صنعتی استان کهگیلویه و بویراحمد، با اشاره به اهداف این تور صنعتی مدیران، گفت: بازدیدهای مکرر و سرکشی از واحدهای صنعتی و تولیدی، همواره در سیاست ما بوده و اینبار تصمیم گرفتیم که از مدیران ارشد اجرایی و بانکی استان دعوت کنیم.
سهراب بنام با تقدیر از مدیران و مسئولان حاضر در این تور صنعتی، اظهار داشت: یقیناً شنیدن مشکلات باقیمانده در عرصهی صنعت و تولید از نزدیک، میتواند به همراهی بیش از پیش مسئولان دستگاههای مختلف در استان منجر خواهد شد.
پایگاه خبری تحلیلی ریواس، گزارش جامعی از این تور صنعتی تهیه کرده است که در زیر گزارشی از بازدید مسئولان از واحدهای تولیدی در روز اول این تور در شهرک های صنعتی یاسوج یک و سه آمده است؛
مدیر کارخانه بهین کود: با وجود کمکهای مسئولان، برای دریافت تسهیلات، چند بار میمیریم و زنده میشویم!
کارخانه بهینکود، تولیدکنندهی کودهای غنیشده گرانوله، اولین مقصد مسئولان بود. رفعتی، مدیر این واحد صنعتی، گفت: برای راهاندازی کارخانه، مسئولان زیادی بهویژه مسئولان شرکت شهرکهای صنعتی استان کمک کردند اما توقع ما این است که همهی ادارات اجرایی استان برای توسعه و گسترش واحدهای تولیدی، همکاری کنند.
وی با گلایهی جدی از روند اعطای تسهیلات، وضعیت در این زمینه را بسیار بد توصیف کرد و افزود: باور کنید برای دریافت تسهیلات از بانکها چند بار میمیریم و زنده میشویم!
مدیر کارخانه بستهبندی محصولات غذایی چویل: همهی زندگیمان را پای تولید گذاشتهایم
کارخانه بستهبندی محصولات غذایی چویل، دومین مقصد تور صنعتی مدیران بود؛ عزتالله توکلپور، مدیر این واحد گفت: ما همهی زندگی خود را پای تولید گذاشتهایم و در این شرایط باید کاری کنیم که محصول صادرشدهی ما به استانهای دیگر، مایهی افتخار استان باشد نه سرشکستگی.
وی با اشاره به برخی هزینههای زیاد در تولید، تصریح کرد: به عنوان مثال در قبوض آب ما، ۲۰ هزارتومان میزان مصرفی قید میشود اما مبلغ پرداختی ۱۸۰ هزارتومان است که تا جایی که ما میدانیم در شهرهای دیگر فاصلهی بین مبلغ واقعی مصرفی با پرداختی تا این اندازه نیست.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی: مسئولان از هیچ ظرفیتی برای هزینههای تولید دریغ نکنند
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی، در واکنش به این اظهارات مبنی بر هزینههای بالای طرحهای تولیدی، گفت: یقیناً هر طرح درآمدزایی با هزینههای اولیه همراه است اما اساساً دعوت ما از مسئولان ارشد مختلف استانی برای حضور در جمع صنعتگران در راستای تلاش برای کاهش این هزینهها از جمله برق، آب، گاز، مالیات و افزایش تسهیلات بانکی به آنها بوده است.
سهراب بنام افزود: انتظار ما این است که همهی مسئولان از هیچ ظرفیتی برای کاهش هزینههای تولید و افزایش انگیزه و توان صنعتگران دریغ نکنند.
معاون شرکت شهرکهای صنعتی: هزینههای آب و برق در واحدهای تولیدی استان ما کمتر است
معاون صنایع کوچک شهرکهای صنعتی نیز با رد بیشتر بودن تعرفههای آب و برق در استان نسبت به سایر استانها، گفت: ما وضعیت هزینههای آب و برق در تمام استانها را بررسی کردیم و جالب است که صنعتگران فال در استان ما به دلایل مختلف، هزینههای کمتری را در این زمینه پرداخت میکنند.
عادل خواجوی، با اشاره به فراهم بودن شرایط برای اجرای برنامههای هدفمند تولیدی در استان، تصریح کرد: هزینههایی که شرکت شهرکهای صنعتی برای تأمین آب و برق پرداخت میکند بیش از هزینههای پرداختی خود واحدهای تولیدی است.
مدیر کارخانه تولیدی گز انگبینی نشوا: تجربهی فراوان فعلی ما در تولید، نیازمند مساعدتهای مالی است
قربانعلی رفیعی هم در جریان بازدید مسئولان از کارخانه تولیدی گز انگبینی نشوا، اظهار داشت: واقعیت این است که از روزی که کلنگ زدیم مشکل در راه ما بوده اما مبارزه کردیم و خوشبختانه اکنون مسئولان فعلی، تلاش بیشتری برای موفقیت تولید در استان بهخرج میدهند.
وی با بیان اینکه تولید این کارخانه هنوز به ظرفیت اصلی خود نرسیده است، تأکید کرد: توقع ما این است که مسئولان از همهی توان خود برای رفع موانع تولیدکنندگان استفاده کنند تا ما به وضعیت مطلوب برسیم.
رفیعی با بیان اینکه مشکلات زیادی را در راه تولید تحمل کردهاند، گفت: ما اکنون تجربه و دانش کافی کسب کردهایم و برای موفقیت تنها افزایش حمایت مالی بهخصوص از سوی بانکها احساس میشود.
معاون ادارهکل امور مالیاتی: برای استفاده از ظرفیتهای قانونی هزینههای مالیاتی، تعامل خوبی با شرکت شهرکهای صنعتی بهوجود آمده است
معاون ادارهکل امور مالیاتی استان نیز پیرامون برخی گلایهها از وضعیت مالیاتی واحدهای تولیدی، گفت: با تعامل خوبی که با شرکت شهرکهای صنعتی بهوجود آمده است از ظرفیتهای قانونی برای کاهش مالیات تولید استفاده شده و صنعتگران برای استفاده از این ظرفیتها باید با قوانین مالیاتی بیش از پیش آشنا باشند.
بختیاری، با اشاره به برخی انتقادات مالیاتی صنعتگران، گفت: تولیدکنندگان باید در نظر داشته باشند که برخی از مبالغ پرداختی آنها ازجمله مالیات بر ارزش افزوده را از مصرفکننده اخذ میکنند و آنها تنها یک واسط هستند نه پرداختکننده.
وی با انتقاد از اعلام درآمدهای خلاف واقع از سوی برخی واحدها، گفت: تقاضای ما از همهی واحدها این است که با گزارشات دقیق، زمینه را برای افزایش همکاری و تعامل ادارهکل مالیات و واحدهای تولیدی و صنعتی فراهم کنند.
مدیر کارخانه پارسدرب جنوب: اولین واحد تولیدی درب بطری در جنوب کشور و یکی از باکیفیتترین تولیدکنندهها درب بطری در کشور هستیم
اولین واحد تولیدی درب بطری در جنوب کشور چهارمین مقصد این تور صنعتی، بود؛ مدیر این واحد تولیدی گفت: خوشبختانه در حال حاضر مشکل خاصی نداریم و با تولید روزانهی ۴۰۰هزار عدد درب بطری و تلاش زیاد، به یکی از واحدهای اصلی تولیدکنندهی درب با کیفیت در کشور تبدیل شدهایم.
فهیمی با این ادعا که یکی از دستگاههای این واحد با ارزش مالی حدود ۸۵ میلیون تومان بهدلیل مشکل جریان برق، سوخت، تأکید کرد: هرگز بهدنبال حاشیهسازی و فرافکنی دربارهی موانع نبودهایم و میدانیم مسئولیت موفقیت یک واحد تولیدکننده بیش از هرچیز به خود گردانندگان آن برمیگردد.
مدیر کارخانه پارسدرب جنوب، اذعان کرد: با این وجود تنها توقع ما از شرکت توزیع نیروی برق این است که با تأمین برق بهصورت مطلوب، کنترل نوسانات و جلوگیری از قطعی آن زمینه را برای موفقیت بیشتر واحدهای تولیدی مهیا کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق: برق شهرک صنعتی فرودگاه، کاملاً مستقل و منفک شده است
داوود راهزادی در این زمینه با اعلام اینکه یقیناً مشکلات برق در شهرک صنعتی یاسوج۳ (فرودگاه)، مربوط به گذشته بوده است، گفت: از یک سال پیش، تأمین برق شهرک صنعتی یاسوج۳، کاملاً مستقل و منفک شده است و احتمالاً مشکلات مدنظر صنعتگران این شهرک مربوط به قبل از استانداردسازی تأمینکنندههای برق در این شهرک بوده است.
واحد تولیدی گلزرشک مارگون: ناچاریم هزینههای بالای برق را روی قیمت فروش محصول بکشیم
مقصد بعدی مدیران و مسئولان استانی، واحد تولیدی گلزرشک مارگون بود. مدیرعامل این واحد تولیدی نیز مهمترین مشکل خود را وضعیت برق شهرک دانست و گفت: قبض ۴۵ روزهی برق واحد ما دو میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است که یقیناً میتواند با نگاه تولیدمحور مسئولان، برای کاهش این میزان، چارهاندیشی شود.
حمیدرضا کرمی، افزود: یقیناً یک واحد تولیدی ناچار است هزینههای مختلف خود را از طریق بالا بردن قیمت جبران کند و این موضوع یکی از عوامل گرانتر شدن اجناس محسوب میشود.
وی با بیان اینکه پس از تجربهی ۱۰ سال کارخانهداری در شهر شیراز به یاسوج آمده است، گفت: گمان ما این است که بانکها میتوانند با حفظ چهارچوبهای قانونی، بسیاری از سختگیریها را در اعطای تسهیلات کمتر کنند.
داوود راهزادی: هزینههای برق واحدها، مطابق تعرفهی صنعتی است
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق در این ارتباط گفت: مطابق مصوبات دولتی، پنج تعرفهی اساسی برای محاسبهی بهای برق وجود دارد که فعالیتهای صنعتی هم با پروانهی بهرهبرداری خاص خود، تعرفهی ویژهی خود را دارد.
داوود راهزادی اضافه کرد: در عین حال، در طول سال دو بار امکان تغییر این تعرفه متناسب با پروانهی بهرهبرداری و زمینهی فعالیت وجود دارد.
وی از صنعتگران خواست برای آشنایی با قوانین و مقررات مربوطه و استفاده از ظرفیتهای موجود برای کاهش هزینههای برق، به کارشناسان شرکت توزیع نیروی برق مراجعه کنند.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید: بهجای تلاش برای کاهش قیمتها، باید کیفیتبخشی و برندسازی کنید
حسنپور، مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید استان، نیز در واکنش به اظهارات کرمی مبنی بر لزوم کاهش هزینهها برای کاهش قیمت محصولات این واحدهای تولیدی، گفت: تجربههای سیاست کاهش قیمت، موفقیتآمیز نبوده و یقیناً شما مدیران واحدهای تولیدی در این استان هم میبایست بهجای تلاش برای عرضهی محصولات با قیمت پایینتر، به برندسازی و ملاک قرار دادن کیفیت، باشید.
در بخش دوم این تور صنعتی در روز اول بازدیدها، مسئولان مختلف استانی به شهرک صنعتی بلکو رفتند تا از نزدیک با مشکلات و نیازهای واحدهای صنعتی در این شهرک هم آشنا شوند.
سهراب بنام: برخی گمان میکردند که شهرک صنعتی بلکو تعطیل شده است اما حالا بهسرعت در حال توسعه است/ حل بخش عمدهای از مشکلات بهجای مانده در این شهرک نیازمند همکاری شرکت برق و شهرداری یاسوج است
مدیرعامل شهرکهای صنعتی در ابتدای بازدید از واحدهای صنعتی این شهرک صنعتی در مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: شهرک صنعتی یاسوج ۱ قدیمیترین شهرک صنعتی استان محسوب میشود که تعداد زیادی از فعالین اقتصادی در آن به تولید میپردازند.
به گزارش ریواس، سهراب بنام اضافه کرد: اگرچه قدیمیتر بودن زیرساختهای این شهرک، رفع کامل مشکلات آن را کمی زمانبرتر کرده است اما همین ویژگی باعث سابقه و تجربهی بیشتر و نتایج مثبتی در حوزهی تولید و صنعت در این شهرک شده است.
وی ادامه داد: ساخت و سازهای اطراف این شهرک و زبالههای مربوط به منطقهی مسکونی جدید و چسبیده به آن، یکی از مشکلات ماست که مکرراً این موضوع را به شهرداری یاسوج انعکاس دادهایم و در انتظار همکاری مجموعهی شهرداری هستیم.
بنام، روند فعالیت صنعتگران در شهرک صنعتی بلکو را مثبت توصیف کرد و اظهار داشت: برای رفع برخی از مشکلات نتوانستیم بیش از حد منتظر بمانیم و مواردی از جمله آسفالت کردن راه ارتباطی این شهرک و شهر یاسوج را با هزینههای خود شرکت شهرکها، انجام دادهایم.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی با اشاره به ذهنیتی که این شهرک را تعطیلشده میدانستند، تأکید کرد: خوشبختانه بازدید امروز مسئولان از واحدهای این شهرک نشان داد، نهتنها این شهرک از روند رکود خارج شده است بلکه با سرعت خوبی هم بهسمت توسعه و کاهش موانع تولید پیش میرود.
مدیر واحد تولیدی کیانبتن جنوب: مسئولان باید مانند جبههها، برای کمک به تولید و صنعت بجنگند
اسلام نجاتیان، مدیر واحد تولیدی کیانبتن جنوب، در اولین بازدید مسئولان در این شهرک، گفت: معتقدم مسئولان کشوری و استانی باید مانند همان جنگ ۸ ساله، برای کاهش مشکلات صنعتگران و تولیدکنندگان جهادی عمل کنند.
وی با تقدیر از مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی، خاطرنشان کرد: آمدن آقای مهندس بنام و سایر مدیران استانی، پیش از هر چیزی دلگرمی برای ما و سایر تولیدکنندگان است و از این رو قدردان حمایتهای این مسئولان هستیم.
نجاتیان حل مشکلات برق و آب، مالیات، بیمه و تسهیلات بانکی را مهمترین رئوس درخواستهای صنعتگران شهرک بلکو اعلام کرد.
بنا بر اعلام مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی، از نکات جالب واحد تولیدی کیانبتن جنوب، در کنار کارهای خیرخواهانهی آن، سیاستی بود که این کارخانه اتخاذ کرده است؛ سیاستی که طی آن این کارخانه به هیچ فردی که همهی پروانهها و مجوزهای قانونی برای ساخت و ساز را اخذ نکرده است، بتن عرضه نمیکند. موضوعی که میتواند تلاشی برای فرهنگسازی و قانونمند کردن شهروندان تلقی شود.
امیدواری به نتیجه بخشی واگذاری ادارهی امور شهرکها به صنعتگران
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی در ادامه با اشاره به واگذاری ادارهی امور برخی از شهرکها به خود صنعتگران در راستای اصل ۴۴ قانون اساسی، گفت: از آنجایی که یقیناً خود صنعتگران، مشکلات و نیازهای واحدهای تولیدی را بیش از سایرین تشخیص میدهند اجرای قانون خصوصیسازی را آغاز کردهایم و در همین راستا ادارهی امور این شهرک را پس از انتخاب هیئتمدیره و شرح وظایف، به تعدادی از صنعتگران شهرک از جمله آقای نجاتیان واگذار کردهایم.
سهراب بنام اظهار امیدواری کرد این اقدامات، با همدلی خود صنعتگران، به کاهش موانع و افزایش روند تولید در استان منجر شود.
گلایههای دردمندانهی یک صنعتگر مدیر کارخانه تولید گازهای طبی و صنعتی؛
دانشگاه علوم پزشکی، سلامت مردم را فدای بار مالی تجهیزات خود کرده است/ با وجود تلاش مسئولان فعلی، زیر بار مشکلات گذشته تاکنون، کمر خم کردهام!
اما از میان واحدهای تولیدی شهرکهای یک و سه در شهر یاسوج، یکی از این واحدها سخنان پردردی را بر زبان آورده است؛ محمدصادق تجلی، مدیر واحد تولیدی گازهای طبی و صنعتی، که دل پری از دانشگاه علوم پزشکی داشته است، اذعان کرد: متأسفانه باید اعلام کنم که بهدلایل مختلف، واحد تولیدی ما به خاموشی کامل نزدیک شده است.
تجلی مشکلات سالهای گذشته در این شهرک و کملطفی برخی از جامعهی هدف بازار این واحد را از جمله عوامل ناکامی در این واحد صنعتی عنوان کرد و گفت: وضعیت سرطانی اقتصاد کشور در سالهای گذشته، کار را برای ما آنقدر سخت کرده است که اکنون بلند شدن برایمان بسیار سخت شده و تنها ممکن است کمک مسئولان و تلاشی چند برابر برایمان معجزه کند.
وی همچنین قطعیهای مکرر و هزینههای بالای برق، بیمههای کارگران و هزینههای دیگر را در کنار فروش کم از دیگر عوامل دانست و گفت: البته باید اذعان کنیم که مسئولان فعلی شرکت شهرکهای صنعتی، سازمان صنعت و معدن و نهادهای دیگری همچون شرکت برق، تلاش زیادی میکنند و از این رو ما قدردان آنها هستیم اما واقعیت این است که مشکلات بهجای ماندهی ما زیادتر است.
مدیر کارخانه تولید گازهای طبی و صنعتی با انتقاد از سیاست مسئولان دانشگاه علوم پزشکی، گفت: یکی از جامعهی هدف ما در بخش فروش محصولات کارخانه، دانشگاه علوم پزشکی است اما متأسفانه گویا این دانشگاه بهداشت و سلامت مردم را فدای هزینهها و بار مالی آن کردهاند.
تجلی با بیان اینکه اساس فعالیت ما برای تأمین بخشی از نیازهای درمان مردم است، تأکید کرد: با کمال تأسف دانشگاه علوم پزشکی استان با توجیه هزینههای درمان، اکنون برای درمان بیماران نیازمند به اکسیژن از هوای فشرده که ترکیبی از گازهای مختلف است و محصول ما که بیش از ۹۹درصد آن اکسیژن خالص است روی دست ما تولیدکنندگان مانده است!
وی با اشاره به توجیه مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مبنی بر تفاوت هزینههای گاز طبی ما و هوای فشرده، با طرح این پرسش که تا چه اندازه بهداشت و سلامت مردم در اولویت است، تأکید کرد: این انصاف نیست که ما با هزینههای فراوان در شرایط سرطانی اقتصاد فعالیت کردیم و حال متولیان سلامت با توجیه بار مالی و استفاده از هوای فشردهی غیراستاندارد، هزینههای فراوان ما را با سیاست اشتباه خود هدر دهند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی: با دانشگاه علوم پزشکی وارد رایزنی خواهیم شد/ برای پرداخت معوقات بانکی با شرایط جدید، پیگیر شوید
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی که با همراهی مسئولان دیگری از جمله مدیران شرکت برق، بانکهای صنعت و معدن و صندوق کارآفرینی، پای درددلهای این صنعتگر نشسته بودند، به خبرنگار ریواس، گفت: شرایط جدیدی برای پرداخت معوقات بانکی برای واحدهایی که دچار مشکل بازپرداخت وامها شدهاند وجود دارد و مسئولان بانکی آمادهاند مشورتهای لازم را به این صنعتگران ارائه دهند.
سهراب بنام، افزود: اگرچه بازاریابی و فروش محصولات از جمله مراحل مهمی هست که صنعتگران باید برای آن برنامهریزی کنند اما برای بازار واحد تولیدی گازهای طبی، با دانشگاه علوم پزشکی وارد مذاکره و رایزنی خواهیم شد.
وی پیرامون سایر مشکلات مطرحشده نیز گفت: از همین امروز با مسئولان حاضر در این بازدید، تمام مشکلات طرحشده ازجمله برق، تسهیلات بانکی، مالیاتها و بیمهها را مستقیماً طرح میکنیم و برای پاسخ و اقدامات لازم از سوی نهادهای مختلف اجرایی، مانند گذشته، پیگیری خواهیم کرد.
در ادامهی این تور صنعتی، مسئولان از واحدهای تولیدی تابلو برق با مدیریت ظهراب احسانی و سیمافشان یاسوج با مدیریت زرهپوش جعفری بازدید کردند که این صنعتگران نیز با طرح مشکلات خود، از مسئولان صنعتی و اجرایی استان، رفع کامل مشکلات اصلی و کمک به آنها برای موفقیت بیشتر در تولید را خواستار شدند.
بنام: پیگیری خواستههای صنعتگران را از همین امروز و در محل واحدها، آغاز کردهایم
در پایان روز اول تور صنعتی مدیران استانی در دو شهرک یک و سه شهر یاسوج، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی با تقدیر از مسئولان حاضر در این تور، گفت: یقین داریم حضور این افراد برای کاهش مشکلات صنعتگران و ایجاد انگیزه برای تقویت فعالیتهای تولیدکنندگان تلاشگر بسیار مؤثر بوده است.
سهراب بنام، گفت: پیگیری تمام موارد و مشکلات مطرحشده را در همان محل واحدهای تولیدی آغاز کردهایم و انشاءالله تا حد امکان نسبت به اجرای خواستههای بهحق صنعتگران اقدامات لازم صورت خواهد گرفت.
گفتنی است مدیرعامل شرکت برق استان، مدیرکل سازمان تأمین اجتماعی استان، رئیس اداره امور مالیاتی شهرستان گچساران، مدیرعامل بانک صنعت و معدن، مدیرعامل بانک توسعه تعاون، مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید، معاون ادارهکل امور مالیاتی استان و کارشناسانی از استانداری، سازمان صنعت و معدن ادارهکل امور اقتصادی و دارایی استان از جمله مسئولان حاضر در تور صنعتی مدیران بودهاند.
گزارش تکمیلی روز دوم این تو دو روزه که در شهر گچساران انجام شده است، به زودی از همین پایگاه خبری منتشر خواهد شد.
انتهای پیام/ س.ب
اخی سی گزارشات……