گزارش جامع سلام دنا از حضور سخنگوی حزب کارگزاران در جمع دانشجویان علوم پزشکی یاسوج (+گزارش تصویری و حاشیه ها)
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
سلام دنا- سجاد بنام:
سخنرانی و پرسشوپاسخ سخنگوی حزب کارگزاران در جمع دانشجویان دانشگاه علومپزشکی یاسوج، در فضایی علمی و آرام و با حضور رؤسای دانشگاههای مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد، دانشجویان و دانشگاهیان این شهر برگزار شد.
به گزارش سلام دنا، عصر امروز، سهشنبه، سید حسین مرعشی، معاون اسبق رئیسجمهوری ایران، به دعوت تشکل وحدت اسلامی دانشگاه علومپزشکی یاسوج در جمع دانشجویان این دانشگاه به سخنرانی پرداخت.
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی، در ابتدای این نشست، با اظهار خوشحالی از حضور در جمع دانشجویان علومپزشکی یاسوج گفت: «مدتها بود که به شهر زیبای یاسوج نیامده بودم و از اینکه پس از دوری چندین ساله مجدداً فرصتی شد تا در جمع دانشگاهیان و فرهیختگان این شهر به بحث و تبادلنظر بپردازیم، بسیار خوشحال هستم».
عملکرد روحانی را مثبت میدانم
حسین مرعشی در شروع صحبتهای خود، به موضوع اصلی این جلسه یعنی ارزیابی عملکرد ۱۶ ماههی دولت تدبیر و امید پرداخت و اظهار داشت: «از نظر بنده که سالها در دستگاههای اجرایی و در مجلس شورای اسلامی فعالیت داشتم، عملکرد دولت در این مدت بسیار مثبت است. اگرچه طبیعتاً انتقاداتی هم نسبت به کارکرد دولت محترم وجود دارد اما در مجموع گمان میکنم که آقای دکتر روحانی هوشمندانه فضای کشور را به سمت بهبودی سوق میدهد».
شاهکلید عملکرد دولت اصلاح اساسی سیاستها بود
وی در تکمیل ارزیابی خود از عملکرد دولت یازدهم ادامه داد: « مهمترین اقدام دولت که من آن را “شاهکلید” کار دولت میدانم اصلاح سیاستهای کشور است زیرا معتقدم کشورها با اقدامات اجرایی اداره نمیشوند و این سیاستها هستند که انحطاط یا تعالی یک کشور را تعیین میکنند. دولت آقای روحانی با تکیه بر کارشناسان و نخبگان حوزههای مختلف در سیاستهای اخیر کشور تحول اساسی ایجاد کرد و این تغییر اساسی آیندهای روشن را برای کشور نوید میدهد».
مرعشی به موفقیت دولت در زمینه تعامل با سایر کشورهای جهان اشاره کرد و افزود: «امروزه دیگر هیچ کشور ایزولهای در جهان وجود ندارد و تمام کشورها برای توسعه اقتصادی، سیاسی، تجاری و فرهنگی اصل سیاستهای خود را بر تعامل و مراوده گذاشتهاند. نمونهی عینی ما، پیشرفت قابل تأمل کشوری همچون چین با سیاست بسته و اقتصاد ضعیف سی و شش سال پیش است که یک سال پیش از انقلاب اسلامی ما، درک کردهاند که قدرت آینده کشورشان را اقتصاد شکل میدهد و میتوانند به جای رقابت و یا تنش با کشورهایی مثل آمریکا، با آنها تعامل کنند و با افزایش تولیدات داخلی اکنون اقتصاد چین را به یکی از موفقترین اقتصادهای دنیا مبدل کردهاند».
وی گفت: «بر همین اساس، دکتر روحانی در یک سال گذشته، هوشمندانه، تجدید نظر در روابط خارجی را بخصوص در موضع مقابله با خصومت و دشمنی غرب و تحریمهای سنگین علیه کشورمان، اولویت اصلی سیاست دولت قرار داده است.
چرخ سانتریفیوژها بچرخد اما چرخ اقتصاد و زندگی مردم هم باید بچرخد
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی پیرامون انرژی هستهای و تأثیر آن در وضعیت فعلی کشور گفت: «یکی از بهترین مواضع را در این زمینه شخص آقای دکتر روحانی در ایام انتخابات ریاستجمهوری بیان کرد. جملهی معروف وی مبنی بر اینکه اگرچه لازم است چرخ سانتریفیوژها بچرخد اما چرخ اقتصاد و زندگی مردم هم باید بچرخد. انرژی هستهای یک رشته علمی و مهم است اما همهچیز در انرژی هستهای خلاصه نمیشود و همهی حقوق مردم هم به حقِ مسلّم انرژی هستهای محدود نمیشود. ما معتقدیم نمیتوان با اصرار بر یکی از حقوق ملت، به سایر حقوق اولیه و مهمتر آنها پشت کرد».
این فعال سیاسی اصلاحطلب در مقایسه تأثیر سیاستهای دولتهای مختلف در اقتصاد کشور گفت: «نتیجهی تعامل دولت اصلاحات، خط اعتباری ۴۰۰ میلیارد دلاری برای استفاده از منابع ارزانقیمت بود و نتیجهی نزاع و تنش سالهای اخیر با جهان، کاهش این مبلغ به عددی حدود ۲۰۰ یا حداکثر ۳۰۰ میلیون دلار بودهاست».
مگر میتوانیم با دنیا تعامل نکنیم؟
مرعشی ادامه داد: رقبای اقتصادی ما در خاورمیانه، همچون عربستان و عراق که متحد سیاسی ما هم هست، برای افزایش تولید نفت خود تا بیش از ۱۱ میلیون بشکه برنامهریزی و سرمایهگذاری میکنند و همه ما میدانیم عرضهی نفت، هر دو جنبهی اقتصادی و سیاسی را توأمان با خود همراه دارد. در چنین شرایطی آیا ما میتوانیم با دنیا به جای تعامل در جهت منافع، به تنش و ماجراجویی بیهوده بپردازیم؟».
از خصومت برخی از سیاسیون با دولت، تعجب میکنم/ چرا خودمان را به نادانی میزنیم؟
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با انتقاد شدید از رفتار برخی از سیاسیون مخالف دولت، گفت: «بنده واقعاً تعجب میکنم در شرایطی که سیاستهای خارجی دولت از جمله مذاکرات تحت نظارت مستقیم رهبر انقلاب بودهاست، بر کدام اساس برخی از سیاسیون، با فضاسازیهای عجیب، در جهت مخالف خواست و انتخاب ملت حرکت میکنند. اینها دلواپس چه هستند که چنین چوب لای چرخ قطار کشور میگذارند؟ بهراستی چه فکری میکنند و چه هدفی را دنبال میکنند؟ اینها اگر دلشان برای ملت، رهبر مملکت، دین و مذهب و کشور ایران میسوزد بر کدام اساس حتی علاقهمند به شکست مذاکرات شدهاند؟! از هر زاویهای از جمله ملی، مذهبی، انقلابی، ولایی، دینی و اخلاقی و بشری به این موضوع نگاه کنیم نمیتوانیم در این تنگنایی که کشور به آن دچار شد این رفتارها را توجیه کنیم.».
استاندار اسبق کرمان خطاب به این گروه تأکید کرد: «چرا خودمان را به نادانی میزنیم؟ پیشنهاد میکنم به بیکاری فارغالتحصیلان، مشکلات شدید و نیازهای مردم نگاه کنید و بیایید بهجای این لجاجت در عمل به فکر رفاه و آسایش مردم باشیم».
توجه کنیم که روحانی، دولت را در چه وضعیتی تحویل گرفت
سید حسین مرعشی، عملکرد دولت تدبیر و امید را در اقتصاد را هم به نسبت شرایط موفق توصیف و تصریح کرد: «باید توجه کنیم دکتر روحانی در شرایطی مسئولیت را بر عهده گرفت که اقتصاد کشور در وضعیت بسیار بدی قرار داشت، تورم بالای اقتصادی عرصه را هر روز بر معیشت مردم تنگتر کرده بود و فشارهای جهانی هم بر ایران بهطور غیرقابل وصفی زیاد شده بود. در این شرایط کار روحانی حقیقتاً آسان نبود؛ او توانست در همین زمان کوتاه تورم ۴۳درصدی را به زیر ۲۰درصد برساند و این یک اقدام مؤثر از سوی تیم اقتصادی دولت بودهاست».
وی ادامه داد: «به آمار فروش نفت در دولتهای دوره جنگ، سازندگی، اصلاحات و اصولگرایان نگاه کنید. میزان درآمدهای نفتی دولت آقای احمدینژاد به نسبت سایر دولتها غیرقابل مقایسه بود اما ببینید سیاستهای غلط با کشور چه کردهاست! تورم بالای ۴۰درصد، رشد اقتصادی ۶- درصد و بیکاری و گرانی شدید وضعیتی بود که دولت تدبیر و امید با آن دست و پنجه نرم کردهاست».
روحانی هم میتواند وعدههای رنگین بدهد اما…
مرعشی به نحوهی رفتار رئیسجمهور با انتظارات مردم هم اشارهای کرد و یادآور شد: «شما فکر میکنید آقای روحانی هم نمیتواند در سخنرانیهایاش دست و دلبازی کند، قولهای آنچنانی بدهد و مردم برای وعدههای درست و غلط او کف بزنند و سرخوش شوند؟ یقیناً او هم دلاش میخواهد این کارها را بکند اما به چه قیمتی؟ به قیمت ویرانکردن بنیانهای اقتصادی مملکت؟».
روحانی باید به خواستههای حامیان اصلی خود توجه بیشتری کند
معاون رئیسجمهور در دورهی اصلاحات، در بخش پایانی سخنرانی خود به توقعات سیاسی از حسن روحانی پرداخت و تأکید کرد: «علاوه بر حوزهی اقتصاد، کارهای زیادی در حوزهی سیاست بهویژه سیاست داخلی در پیش داریم؛ ما از آقای روحانی توقع داریم به حوزهی سبد رأی خود در انتخابات ۹۲ پایبند باشد. به هرحال در خرداد ۹۲ جبههی متحدی شکل گرفت و به پیروزی حسن روحانی منجر شد. بهجاست ایشان هم خواستههای جبههای را که این نتیجه را رقم زد بیش از دیگران مورد توجه قرار دهد چرا که در اکثریت هم هستند».
چرا به برخی نیروهای افراطی فرصت فضاسازی میدهیم؟
مرعشی هشدار داد: «باید بدانیم پشتوانهی قدرت رئیسجمهور در اراده و حمایت اکثریت مردم است و روحانی باید بداند اگر قدر اکثریت حامی خود را نداند، مخالفان او که پایگاه نهچندان ضعیفی در حکومت دارند، عرصه را بر او تنگ تر خواهند کرد. چرا باید به نیروهای افراطی و قدرتطلبی که خرد را کنار گذاشتهاند، اجازه بدهیم تا فضای کشور را از مسائل سطحی و غیرواقعی پرکنند و وارد عرصهی تصمیمگیریهای کلان کشور شوند و آنوقت خردمندان و اندیشمندان سیاسی و اقتصادی بزرگی از جریانهای مختلف خانهنشین باشند. به والله حق این مردم این نیست که بیش از این در زیر فشار بمانند».
جبهه حامی دولت، باید سخاوتمندانه به حمایت خود ادامه دهد
سخنگوی حزب کارگزاران، مسئولیت جبههی حامی دولت تدبیر و امید را خطیر توصیف کرد و گفت: «در راه عبور از وضعیت بیسروسامانی مملکت به شرایط مطلوب و شایسته ملت، مسئولیت جبههی ما بسیار مهم است و معتقدم در این شرایط حساس، سخاوتمندانه باید دولت تدبیر و امید را حمایت کنیم چرا که یقیناً حمایت از دولت فعلی در جهت منافع همهی اقشار ملت، نظام، رهبری، اسلام و وطن ما خواهد بود».
به گزارش سلام دنا، بخش دوم این نشست به پرسش دانشجویان و پاسخهای میهمان برنامه اختصاص داشت. در حالیکه اکثر سؤالات دانشجویان حول چند موضوع خاص بود، پاسخهای سید حسین مرعشی غالباً با تشویق حاضرین همراه میشد.
زندان به من خوش گذشت/ من زندانی تنگنظریها بودم نه جمهوری اسلامی!
اولین سؤال پیرامون تحمل دوره زندانی سیدحسین مرعشی در سال ۹۱ بود. وی در پاسخ به اینکه این یک یکسال چگونه بر او گذشته است، گفت: «خیلی خوش گذشت! ۴۲روز در بازداشتگاه موقت اطلاعات بودم و ۴۲ماه در مسئولیتهای اجرایی دولت. با تمام تشریفات آن ۴۲ماه، دورهی ۴۲روزه بیشتر به من خوش گذشته. در آن ۴۲ماه همهاش ذهنم درگیر این موضوع بود که تکلیفم را انجام دادم یا نه اما در این دورهی بازداشت و زندان تکلیف از من ساقط بود. ضمن آنکه من گمان میکنم در زندان هم خداوند هست و هم عشق. از طرفی دیگر هم من خودم را زندانی تنگنظری میدیدم نه زندانی نظام جمهوری اسلامی و بر این اساس پس از تحمل زندان در این نظام، همچنان خودم را پایبند به جمهوری اسلامی میدانم».
از شخص احمدینژاد، تخلف مالی سراغ ندارم/ معاون اول وی، محکوم شدهاست
مرعشی در پاسخ به این سؤال که چرا با وجود کشف تخلفات گسترده از دولت قبل با شخص احمدینژاد برخورد قضایی نمیشود، گفت: «اول اینکه من تصور نمیکنم موارد تخلفات به شخص ایشان مربوط شود. تا آنجا هم که اطلاع دارم برای مسئولین متخلف نزدیک به ایشان تا سطح معاون اول وی حکم محکومیت صادر شدهاست».
حسین مرعشی در پاسخ به یک سؤال دیگری پیرامون تأکید بر عبارت تأیید رهبری، اذعان کرد: «رهبری، رکن اصلی اداره کشور است و اگرچه ممکن است ما در برخی موارد رنجشهایی داشته باشیم ولی اساس ادارهی کشور جمهوری اسلامی متکی بر رهبری است و نمیتوانیم این سرمایهی بزرگ را نادیده بگیریم».
طرح سبد کالای دولت را نپسندیدم
این فعال سیاسی، پیرامون طرح “سبد کالا” در دولت یازدهم هم گفت: «اگرچه من به لحاظ سلیقهای نمیپسندم که دولت سبد کالا توزیع کند اما گزارشاتی هم وجود دارد که فقر غذایی در قشرهایی از جامعه سلامت آنان را در معرض خطر قرار داده بود و این موضع دلسوزانه از سوی دولت برای حل این مشکل طرح شده اما من این روش را نمیپسندم».
احساس میکنم مجلس در حال تهیشدن از کفایت است!
نماینده سابق دورههای پنجم و ششم مجلس شورای اسلامی در توصیف تفاوت مجلس فعلی با مجلس ششم، بیان کرد: «من مجلس فعلی را از نزدیک نمیشناسم ولی رفتارهای این مجلس را که از دور میبینیم احساس میکنم هراسی که ما در مورد تهیشدن مجلس از کفایت داشتیم به واقعیت تبدیل شده است. برخی از موارد از لجاجتهای چند نماینده مخالف دولت را بنده پیگیری کردم. جای بسیار تعجب داشت که برخی از سؤالات نمایندگان از وزرا به دلایل شخصی و با انگیزهی کاملاً غیرمرتبط با موضوع طرح شدهبود. بنابراین گمان میکنم چون کفایت مجلس کمرنگ شدهاست لازم است تلاش کنیم دوباره با انتخاب صحیح، مجلس را به مجلس بزرگان تبدیل کنیم».
پاسخهای مرعشی به مسئلهی «رفع حصر» و شخصیت موسوی و کروبی
وی درباره سؤالات مکرر پیرامون وضعیت حصر، تصریح کرد: «بههرحال اگر در مقام کشور باشم و بتوانم به رهبران و مسئولان کشور پیشنهادی بکنم من فکر میکنم که ادامهی وضع موجود نه نیاز هست و نه مصلحت».
عضو ۵۶سالهی حزب کارگزاران درباره سؤالی پیرامون شخصیت آقایان موسوی و کروبی گفت: «من آقای موسوی را شخصیتی انقلابی و معتبری میدانم و هنوز از نظر من ایشان نخستوزیر امام است. آقای کروبی هم رئیس من بودند. مورد احترام حضرت امام و بخش مهمی از جامعه بوده و هست».
گزارش تصویری اختصاصی سلام دنا
باید آستانه تحمل خودمان را بالا ببریم تا صدای اعتراضات کم شود ، یادتان نرود که ما قبل از انقلاب همه چیز از لحاظ اقتصادی و رفاه داشتیم و از کشورهای دیگر برای کار به مملکت ما می آمدند و مردم برای شکمشان انقلاب نکردند بلکه برای آزادی بیان و استبداد تک نظری قیام نمودند باید از دست اندرکاران دانشگاهی که در این مدت با دعوت از صاحب نظران به استان باب اظهار نظرهای گوناگون را گشودند و از مخالفان نظرات آنها که سعه صدر داشته و بدور از هرگونه جاروجنجال شنونده بودند همچنین باید قدردانی کرد و به عده ای فرصت طلب و ماهی گیران آبهای گل آلود اجازه نداد تا فصلی که برای اظهار کلیه نظرها گشوده شده با برچسب های من درآوردی و کوچه بازاری متشنج شود و مانند بعضی از استان ها سخنرا نی هایشان به درگیری و جنجال کشیده شود و باید به مردم استان خودمان افتخار کنیم که بدون تعصبات کور شنونده کلیه نظرات هستند و با تفکر خود و نه با القائات دیگران احسن را انتخاب می کنند .