پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

دبیرخانه جشنواره ملی تئاتر خیابانی شهروند کودک، با حضور مسئولان و هنرمندان در شیراز گشایش یافت.

به گزارش ریواس جنوب به نقل از  ایسنا، دبیرخانه جشنواره ملی تئاتر خیابانی شهروند کودک، با همکاری شورا و شهرداری شیراز و فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، در شیراز افتتاح شد.

معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری شیراز در مراسم گشایش دبیرخانه جشنواره تئاتر خیابانی گفت: شورای اسلامی و شهرداری شیراز با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، کانون تخصصی تئاتر خیابانی اداره کل هنرهای نمایشی و انجمن هنرهای نمایشی فارس از مدت‌ها قبل در صدد برگزاری یک جشنواره مختص تئاتر خیابانی با تمرکز بر فرهنگ شهروندی در شیراز بودند .

ابراهیم گشتاسبی‌راد افزود: اهداف این جشنواره ترویج نشاط اجتماعی و روحیه امیدواری، حفظ محیط زیست و آموزش مفاهیم ارزشی برای کودکان است که با محورهای حفظ ریشه‌‌های فرهنگ اصیل اسلامی و ایرانی، شهر سبز پایدار و شهروند فرهنگ مدار، ارتقاء سطح دانش شهروندی کودکان و آگاهی از حقوق شهروندی، تقویت و رشد آگاهی و اعتماد به نفس در کودکان، پیوند کودک و شهر، ترویج فرهنگ کتابخوانی و مشارکت مسئولانه کودکان در این امر، کودک و مشارکت مسئولانه در آموزش فرهنگ شهروندی مورد تاکید قرار گرفته است.

معاون فرهنگی اجتماعی شهردار شیراز با بیان اینکه موضوع جشنواره آزاد است، عنوان کرد: پرداختن به مضامین اخلاقی، توجه به شعار سال ۹۸، کودک و آسیب‌های اجتماعی، حقوق کودک و نوجوان و تزریق روحیه نشاط و امیدواری در قالب آثار خلاقانه با در نظر گرفتن فرهنگ اصیل اسلامی و ایرانی مورد توجه و اولویت خواهد بود.

گشتاسبی‌راد افزود: امیدواریم با حضور گروه‌های خلاق در این زمینه شاهد برگزاری نخستین دوره جشنواره‌ای باشیم که با برنامه‌ریزی‌ها و دورنمایی که برای آن در نظر گرفته شده است در آینده نزدیک بتواند به عنوان یکی از رویدادهای مهم هنرهای نمایشی در کشور، نام شیراز و هنرمندان فارس را ماندگار نگه دارد.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز در خصوص زمان‌بندی جشنواره که در ۷ محور با موضوع آزاد برگزار می‌شود گفت: مهلت ارسال آثار ۱۰ مردادماه و تاریخ اعلام گروه‌های منتخب در مرحله نهایی جشنواره ۱۵ مرداد است و جشنواره ۲۳ تا ۲۶ مردادماه برگزار می‌شود.

وی تاکید کرد: حمایت از رویدادهای فرهنگی و هنریِ شاخص، بخش جدایی‌ناپذیر مدیریت شهری است که امیدِ آن داریم این گام بلند در مسیر توسعه فرهنگ شهروندی با همیاری و همدلی اهالی فرهنگ، هنر و مدیران، در آینده به رویدادهای گسترده‌تری در راستای تحقق جایگاه واقعی شیراز در عرصه فرهنگ، هنر و تمدن تبدیل شود.

** ابراز خرسندی از تعامل فرهنگ و ارشاد فارس و شهرداری شیراز

صابر سهرابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، نیز در این آئین با ابراز خرسندی از اینکه ارتباط بین شهرداری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود داشته و دارد، گفت: از زمانی که برخی دوستان در شهرداری به کار گرفته شدند اتفاقات خوبی در حوزه هنر افتاده و امیدواریم روز به روز بهتر شود و ثمره آن برای هنرمندان عزیز است.

وی با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های بنده این بود که بتوانیم یک برنامه ملی و یا فراملی را در استان فارس پایه‌گذاری کنیم، افزود: اداره کل فرهنگ و ارشاد فارس به تنهایی توانایی این کار بزرگ را ندارد مگر اینکه دیگر دستگاه‌های فرهنگی و هنری شهر هم به کمک بیایند تا این اتفاق مهم در استان پهناور فارس رخ دهد و امروز این اتفاق ارزشمند رقم خورد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با تاکید بر اینکه هنرهای نمایشی یکی از تاثیرگذارترین هنرها است که می‌تواند برای انتقال مفاهیم به جامعه خوب کار کند و تاثیر خودش را بگذارد و پیام آوری خود را دارد، خاطرنشان کرد: ما با تمام توان در کنار هنرمندان هنرهای نمایشی و سایر رشته‌های هنری هستیم که بتوانیم برنامه‌های بسیار خوبی را برای استان فارس رقم بزنیم .

سهرابی بیان کرد: فارس حرمت فرهنگ‌وران و بزرگان هنر این دیار را می‌داند و امیدواریم امروز که این کار شروع شده در ادامه آن دیگر برنامه‌های بزرگ فرهنگی و هنری با کمک شهرداری رقم بخورد و هنرمندان فارس همواره سربلند بمانند.

* مبنای شکل‌گیری جشنواره ملی تئاتر خیابانی شهروند کودک در شیراز

لیلا دودمان، عضو شورای اسلامی شهر شیراز، نیز در این آئین با تاکید بر اینکه نقش استفاده از ابزار هنر برای انتقال پیام به جامعه، به‌ویژه کودکان، انکارناپذیر است، گفت: در این میان هنرِ تئاتر با توجه به جذابیت و گستردگی، در میان سایر هنرها یکه‌تازی می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: امروز فرزندان ما نیازمند آگاهی و آزادی هستند و باید دانست که با روش‌های سنتی و ادبیاتِ تعلیمیِ کلاسیک نمی‌توان با نسل چهارم و پنجم سخن گفت.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه کودکان در دنیای معاصر با توجه به رشد دنیای مجازی و دسترسی آنها به آگاهی‌های سطحی، با نسل‌های گذشته تفاوت‌های جدی دارند، گفت: تنها با استفاده از راه‌های جامعه‌شناسانه می‌توان آن‌ها را در مسیر رشد و آگاهی قرار داد و استفاده از هنر، به‌ویژه هنرهای‌نمایشی یکی از این راه‌های میان‌بر است.

دودمان بیان کرد: هنرهای نمایشی با انتقال غیرمستقیم اطلاعات زمینه‌ساز آموزش‌های اخلاقی پایدار برای کودک خواهد بود و او را برای حضور در جامعه آماده می‌کند. تئاتر کودک، برخوردهایِ عینی کودک را با واقعیت دنیای پیرامونش، بیشتر و بیشتر می‌کند تا به‌وسیله آن‌ها به بینش درستی از زندگی برسد.

وی تاکید کرد: آموزش‌های شهروندی که پایه اساسیِ زندگیِ کودک در آینده است نیز می‌تواند با بهره‌گیری از هنر ششم به بهترین شکل آموزش داده شود.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه هنر تئاتر به‌عنوان یکی از روش‌هایِ‌ مهم‌ تعلیمی در هزاره‌ی سوم، می‌تواند در آموزش نکات اخلاقی و تحولِ نیکویِ شخصیتِ کودکان کارآمد واقع شود، گفت: کودکان، بسیاری از درد دل‌ها، محرومیت‌های عاطفی، خشم، مهر، نفرت، وفا و عطوفت خود را کودکانه در ارتباط با نمایش‌های کودک و عروسک‌ها می‌بینند و به همین جهت است که می‌توان از هنر نمایش و تئاتر در آموزش و بهبود شخصیت این قشر بهره فراوان برد .

دودمان ادامه داد: نمایش کودک تخیل را شکوفا می‌کند، تمرکز را بالا می‌برد و مهارت‌های ارتباطی با بهبود می‌بخشد و همین‌جاست که اعتمادبه‌نفس کودک را شکل می‌دهد .

به گفته وی «جشنواره ملی تئاتر خیابانی شهروند کودک» بر مبنای همین اندیشه شکل‌گرفته است تا با پرهیز از مستقیم گویی و ایجاد حساسیت در جامعه، زندگی کودکان را در مسیر شهروندی فرهنگ مدار قرار دهد.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به اینکه روزگارِ تحکم و آموزش‌های خشک و اجباری به سر آمده است و اکنون نیازمند آن هستیم که در آموزش‌هایِ شهروندی طرحی نو دراندازیم و در این میان دستِ یاری به‌سوی هنرمندان تئاتر دراز کردیم، اظهار کرد: اقدام هنرمندانی که به‌ویژه در عرصه تئاترِ خیابانی بدون هیچ ادعایی و با کمترین توقع به میدان آمده‌اند تا برای شهرشان کاری کنند و در مسیر توسعه فرهنگ شهروندی و احیای حقوقِ کودکان گام‌های بلندی بردارند بسیار ارزشمند و در خور تقدیر است.

دودمان بیان کرد: جشنواره ملی تئاتر کودک که اولین دوره خود را در شیراز و گستره ملی تجربه می‌کند در شیراز مدعی عنوان دوستدار کودک است، باید به جریانی جدی و عمیق برای آموزش‌های شهروندی در سطح کشور تبدیل شود و بتواند الگویی پایدار در این زمینه پدید آورد.

انتهای پیام/ سحر فکورپور