پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

خالق آثار نمایشگاه «در انتظار سیمرغ» می‌گوید هدف‌اش این بوده که در روزهای سخت مردم، دست‌کم ساعتی آرامش و لذت برای آنان به ارمغان بیاورد.

 «محمد حسن گُلبُن حقیقی» در گفتگو با خبرنگار «ریواس جنوب» در خصوص این نمایشگاه که از روز جمعه ١٠ اسفند ماه گشایش یافته است، گفت: انگیزه‌ی اصلی من برای برپایی این نمایشگاه، فراهم کردن فضایی برای احساس آرامش، لذت علاقه‌مندان از طریق بازآفرینی طرح‌ها و هنرهای ناب ایرانی به ویژه در دنیای روستایی و عشایری بوده است.

در بخشی از تابلوی ورودی این نمایشگاه آمده است: جهان با شتاب سرسام‌آوری در حال حرکت به سوی ناملایمتی‌ها و نازیبایی‌ها است و به یقین می‌توان گفت هنر همان دریچه‌ای است که ما را برای مدتی از التهابات جدا خواهد کرد و روح و روان ما را به آرامش، سکون و سکوت دعوت می‌نماید.
حال اگر توجه ما به زندگی ساده و بی آلایش بافندگان روستایی -که خود نمادی از عشق و انتظار، شادی و غم، فراق و وصال است- جلب شود، خواهید دید که زمان برای ما تغییر خواهد کرد و عالم هستی قابل تحمل می‌شود…

این هنرمند برجسته‌ی شیرازی اضافه کرد: پس‌زمینه‌ی ذهنی من نشان دادن یک انتظار چند وجهی بود؛ به گونه‌ای که هرکسی با دیدن این آثار متناسب با اندیشه‌های خود برداشت می‌کند؛ یکی منتظر منجی هست، یکی معشوقه و دیگری منتظر یک روز خوب…

گلبن ادامه داد: در بخش دیگر این نمایشگاه که از تنها یک مصرع داستان سیمرغ اقتباس کرده‌ام، می‌خواهم به مخاطبان‌ام بگویم که درست مانند منظومه‌ی ارزشمند ادبیات اساطیری ما که «عاقبت سی مرغ‌شان سیمرغ شد»، هر کدام از ما نیز یکی از همان سی مرغ هستیم؛ کما اینکه من نیز در آثارم هیچ ویژگی خاصی برای آن سیمرغ رؤیایی در نظر نگرفتم و در واقع همان سی مرغ را کنار هم به عنوان سیمرغ نشان داده‌ام.

خالق آثار این نمایشگاه افزود: بخش کوچکتری نیز تحت عنوان “در انتظار بهار” در این نمایشگاه وجود دارد که سعی کردم یک آرمان‌شهر و یک روستای رؤیایی را به نمایش درآورم؛ روستاهایی که متأسفانه امروز به بهانه‌ها یا دلایل مختلف، صفا و صمیمیت و هویت خود را به قوطی‌های شهرک‌وار داده‌اند.

بر پایه توضیحات این هنرمند، این آثار حاصل استفاده از دست‌بافته‌های زنان روستایی و عشایری ایران‌زمین به کمک تکنیک «تکه چسبانی یا کولاژ» است که سعی شده حس خوبی از یک زن عشایری و روستایی با کمک گرفتن از داستان‌های کاملاً ایرانی و اساطیری و همچنین هنرهایی همچون مینیاتور و خطوط کوفی، منتقل شود.

به گزارش ریواس جنوب، نمایشگاه «در انتظار سیمرغ» حاصل آثار «محمد حسن گلبن حقیقی» هنرمند برجسته‌ی شیرازی که از روز جمعه ١٠ اسفند ماه به میزبانی گالری وصال شیرازی در هتل هما گشایش یافته است تا ۱۹ اسفندماه ادامه دارد و همه‌روزه از ساعت ۱۷ الی ۲۱ پذیرای علاقه‌مندان خواهد بود.

در این نمایشگاه آثار آقای گلبن -که به‌صورت تابلوهای دیواری زیبا درآمده‌اند- علاوه بر نمایش، برای فروش نیز عرضه می‌شوند.

انتهای پیام/ سجاد بنام