پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

در دیدار نخبگان استان کهگیلویه و بویراحمد با استاندار مسائل جالبی مطرح شد که اظهار نظر هوشنگ فرجی در مورد اینکه تنها پزشکان و دکترها نخبه نیستند و یک سرامیک‌کار خوب هم نخبه است، یکی از مسائل مطرح شده بود.

به گزارش ریواس از کهگیلویه و بویراحمد، شورای نخبگان این استان با حضوری برخی اعضا در هفته آخر ماه رمضان برگزار شد که مشروح اظهارات این نشست مهم در سه قسمت در همین پایگاه خبری منتشر شد که قسمت چهارم آن نیز اکنون منتشر می‌شود.

دکتر هوشنگ فرجی از اساتید برجسته دانشگاه یاسوج در این نشست در سخنان متفاوتی خطاب به مسئولان ارشد کهگیلویه و بویراحمد گفت: نباید موضوع نخبه و نخبگی را منحصر به دانشگاه‌ها کنیم و بگوییم هر کس پزشک است یا مدرک دکترا دارد، پس نخبه است.

قصاب و نانوا و راننده تاکسی در جامعه منشأ خدمت هستند

وی با بیان اینکه باید تعریف خود از نخبگی را بازتر کنیم، افزود: یک سرامیک‌کار خوب، یک آشپز و هر کسی که منشا یک خدمت خوب به مردم است در کار خودش نخبه است و نباید همه چیز را به دانشگاه ربط دهیم.

فرجی ادامه داد: ما از صبح تا شب با راننده تاکسی، قصاب، تعمیرکار و نانوا سر و کار داریم و این‌ها هم در جامعه اثرگزار هستند و این‌ها هستند که بخش زیادی از نیازها و ضروریات جامعه را مدیریت می‌کنند.

وی گفت: همه این صنوفی که ذکر شد، وقتی کار خود را مطلوب انجام می‌دهند و منشأ یک خدمت به جامعه هستند نیز نخبه هستند و این‌ افراد باید دیده شوند و نقش آنها مهم شمرده شود.

تنها یک بچه‌درس خوان نخبه نیست/ کاش نخبگان ما توان فرار داشتند

این استاد دانشگاه با بیان اینکه یک بچه درس‌خوان یک سال نشسته درس خوانده و پزشکی قبول شده است، تصریح کرد: اینگونه نیست که هر کس درس خوانده، پزشک شده یا مدرکی گرفته است نخبه باشند چرا که یک بنای خوب نخبه است ولی یک پروفسور در یک دانشگاه اگر کارش را بلد نباشد، نخبه نیست.

وی بیان کرد: نخبگان ما فرار نکرده‌اند بلکه افسرده و بیخیال شدند و ای کاش فرار می‌کردند تا در جای دیگری به حق خود می‌رسیدند.

استعدادهایی که هدر می‌روند

فرجی، خطاب به مسئولان این استان یادآور شد: شما سری به دکه‌های کارگری بزنید تا عریان متوجه شوید که در جامعه چه خبر است و چه استعدادهایی که اینگونه هدر می‌روند در حالی که در بخش‌های مختلف نخبه هستند.

وی گفت: نخبگان ما بی‌انگیزه و بی‌تفاوت شدند و به کارهای عاطل و باطل مشغول شدند که اگر آنها را دریابیم و شرایط لازم را فراهم کنیم، می‌توانند منشأ خدمت به این جامعه شوند.

وی اضافه کرد: برخی از مهاجرت نخبگان و فرار مغزها می‌گویند اما من می‌گویم کاش این استعدادها و نخبگانی که شرایط بروز استعدادهایشان فراهم نشده و به کارهای مانند کارگری ساختمان مشغول هستند، قدرت این را می‌داشتند که به کانادا بروند و اینگونه متلاشی نمی‌شدند.

استاد کارآفرینی دانشگاه یاسوج در پایان با درخواست از متولیان برای باز کردن دایره تعریف نخبگی و تعمیم آن به همه بخش‌های جامعه خاطرنشان کرد: من هیچ پیشنهاد خاصی در این زمینه‌ها ندارم، چون کار پژوهشی روی آن انجام ندادم.

انتهای پیام/ ک