پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

نشست سی ام گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در کهگیلویه و بویراحمد با حضور وزیر صنعت و معاون برنامه‌ریزی صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران متفاوت تر از قبل برگزار شد تا چهار درخواست مهم از وزیر از سوی مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان مطرح شود.

به گزارش ریواس جنوب؛ حضور شریعتمداری، مقیمی، غلام محمد زارعی، موسی خادمی و جمعی از  مسوولان ارشد استانی باعث شد تا سهراب بنام فرصت را برای طرح مسائلی که به زعم وی گره از مشکلات صنعت و بخش خصوصی باز می‌کند، غنیمت بشمارد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کهگیلویه و بویراحمد در ابتدا توجه مسئولین را به ضرورت تامین زیرساخت‌های اصلی در شهرک ها و نواحی صنعتی، ارتقاء خدمات، توجه به مبلمان و زیبا سازی شهرک های صنعتی و مهمتر از همه تامین زمین مناسب با شرایط مناسب برای سرمایه گذاری جلب کرد و گفت همه از سطح وزارت و سازمان صنایع کوچک گرفته تا همکاران ما در شرکت شهرکهای صنعتی استان ها دنبال این هستند که هیچ سرمایه‌گذاری به دلیل کمبود زمین و زیرساخت‌های لازم دست از سرمایه‌گذاری نکشد و با مشکل مواجه نشود. بنام همین نکته را بهانه قرار داد تا از وزیر بخواهد کمبود زمین در سه شهرک و ناحیه صنعتی استان را که بیشتر مورد توجه سرمایه‌گذاران است با تأمین اعتبار از محل کمک اعتبارات ملی، منابع عمرانی و منابع داخلی مرتفع کند.

این مدیر استانی یکی دیگر از موانع سرمایه گذاری را گران‌تر بودن خدمات در استان های کمتر توسعه یافته عنوان کرد و چنین استدلال کرد که این قیمت بالاتر طبیعتا قیمت تمام شده را برای سرمایه‌گذار بالاتر می برد و طبق قانون شرکت‌های خدمات‌رسان برای جبران این هزینه موظف به تامین آب، برق، گاز و امکانات مخابراتی تا درب واحدهای صنعتی هستند؛ قانونی که به گفته بنام معطل مانده و هنوز اجرایی نشده است. این جا بود که درخواست دوم از وزیر با عنوان پیگیری اجرایی شدن این قانون حمایتی برای تشویق سرمایه گذاران مطرح شد.

اما درخواست سوم رییس هیات مدیره شرکت شهرکهای صنعتی استان از وزیر، حمایت مالی از صنایع کوچک بود. به گفته بنام نقش صنایع کوچک و متوسط در تولید و اشتغال کشور به مراتب بالاتر از صنایع بزرگ است اما برعکس بخش عمده ای از تسهیلات حمایتی به سمت صنایع بزرگ سرازیر می‌شود که بیشتر هم در شهرهای بزرگ مستقر هستند.

وی البته با اشاره به تجربه موفق صندوق های حمایتی بخش کشاورزی، راه حل این موضوع را هم تشکیل صندوق حمایتی صنایع کوچک و متوسط با ساختاری متفاوت از بانک‌ها در استان‌ها پیشنهاد کرد و از وزیر خواست روی این موضوع هم بیاندیشد.

گو اینکه دولت مجوز برداشت یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی را برای توسعه فعالیت‌های صنعتی و اشتغال در مناطق روستایی اختصاص داده است؛ افزایش سهم استان از این منابع هم درخواست چهارم مدیرعامل شرکتهای شهرک صنعتی استان بود.

۴ موردی که محمد شریعتمداری با دقت یادداشت کرد و با خود به تهران برد و باید دید پیگیری این موارد در دستور کار وزارت قرار خواهد گرفت یا روی کاغذهای آقای وزیر خواهند ماند!

انتهای گزارش/ ب