پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

اهالی روستای “فاریاب‌توت” از توابع دهستان جاورده در استان کهگیلویه و بویراحمد می‌گویند که همه تلاش خود را برای ترک نکردن این روستا انجام می‌دهند اما مشکلاتی چون رها شدن ۱۰ ساله پروژه زیرسازی جاده ارتباطی‌اشان و آسفالت نکردن آن، نه تنها فشارها را بر آن‌ها زیاد کرده بلکه پول بیت‌المال را نیز بر باد داده و دانش‌آموزان‌مان را نیز محروم از تحصیل کرده است.

به گزارش ریواس جنوب ازکهگیلویه، روستای زیبای “فاریاب‌توت” در بخش چاروسای شهرستان کهگیلویه با جمعیت ۲۵۰ نفری یکی از معدود روستاهایی است که هنوز پدیده نامبارک مهاجرت، چهره آن را به کلی از بین نبرده است اما متأسفانه این روستا نیز با بی‌مهری‌های مسئولان، مواجه شده است.

در سال ۸۶، مسیر ارتباطی این روستا که یکی از آبادی‌های دهستان جاورده است، زیرسازی شد اما عملیات اصلاحی آن رها شده تا سال ۹۶ که بالاخره آماده آسفالت شد اما باز هم رها شد تا اگرچه وضعیت جاده بهتر ازقبل شود اما هزینه‌های انجام شده در آن در این تعلل‌ها برباد برود.

زیرسازی انجام شده در این مسیرارتباطی در این سال‌ها و با بارندگی‌ها در حال تخریب شدن است که اگر مسئولان فکری نکنند، باید متحمل هزینه‌های دوباره‌کاری شوند.

هزینه‌هایی که با هزاران زحمت از بیت‌المال تأمین می‌شوند با این کوتاهی‌ها هدر می‌روند در حالی که می‌شود در مدتی که امکان زیرسازی و آسفالت آن فراهم است، اقدام شود تا شاهد این وضعیت نباشیم.

روستای فاریاب‌توت که هنوز شور زندگی در آن جاری است در نزدیکی امامزاده سید محمید (ع) قرار دارد که اگر مسیر ارتباطی آن اصلاح و تکمیل شود، سالانه‌ها ده‌ها هزار زائری که قصد سفر به این منطقه را دارند، فاصله بسیار کمتری را برای رسیدن به این امامزاده جلیل‌القدر طی می‌کنند.

فرهاد بژند، یکی از اهالی این روستا است که در دانشگاه تربیت مدرس اهواز تحصیل می‌کند و در ایام نوروز به زادگاهش آمده است؛ او به خبرنگار ریواس جنوب گفته است که چرا باید در یک نظام اسلامی شاهد این ریخت و پاش‌ها و سهل‌انگاری‌هایی باشیم که با کمی تدبیر می‌شود این کارها را نکنیم و خدمات بهتری به مردم بدهیم تا هم روستانشینان راضی باشند و هم پول بیت‌المال به این راحتی هدر نرود.

این دانشجوی روستایی از مسئولان خواسته است تا اگر اعتبار ندارند که این جاده را آسفالت کنند، حداقل عملیات قیرریزی این مسیر را انجام دهند تا هم جلوی تخریب و شستشوی بیشتر آن گرفته شود و هم گردوخاک ناشی از تردد در این مسیر، مردم را اذیت نکند.

بژند ادامه داد: این روستا سه شهید والامقام و ده‌ها جانباز دارد که مردم آن علاقه‌مند به زندگی در این روستا هستند.

او گفت که سالانه دانش‌آموزان زیادی به علت هزینه‌های سنگین رفت و آمد به دهستان جاورده در این مسیر صعب‌العبور، مجبور به ترک تحصیل می‌شوند که اگر این جاده آسفالت شود، رانندگانی حاضر می‌شوند در این مسیر اقدام به حمل مسافر کنند تا دانش‌آموزان بتوانند راحت‌تر ادامه تحصیل بدهند.

انتهای پیام/بنام-ک