توضیحات یک مسئول درباره علت لهشدن خودروها؛ ۱۳ خودروی لوکس گرانقیمت در فارس امحاء میشود
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
مدیرکل مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی از امحای ۱۳ خودروی لوکس قاچاق در هفته جاری خبر داد و گفت: این اقدام برای اولین بار در کشور اجرا می شود.
سیدعبدالمجید اجتهادی در مورد جزئیات این پرونده قاچاق خودرو گفت: مطابق این پرونده که در سال گذشته مورد بررسی قرار گرفت متهم پرونده ۱۳ خودروی لوکس شامل بنز S500 ، بی ام و ، پورشه و رنجروور را به صورت قاچاق و از طریق مرزهای غیررسمی وارد کشور کرده و حتی تعدادی از آنها را نیز فروخته بود که با پبگیری های لازم موضوع کشف و پرونده در سازمان تعزیرات حکومتی مورد رسیدگی قرار گرفت.
وی ادامه داد: در این پرونده متهم به پرداخت ۱۴ میلیارد تومان جزای نقدی محکوم شد و خودروها نیز ضبط شدند.
مدیرکل مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی در مورد چگونگی امحاء این خودروها گفت: با توجه به قانون و هماهنگی های انجام شده از سوی سازمان اموال تملیکی، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ، تعزیرات حکومتی و قوه قضائیه مقرر شده تا این خودروها برای اولین بار در کشور امحاء شود.
وی در گفتگو با عصرایران ادامه داد: به دلیل اینکه امکان عرضه این خودروها در کشور طبق مقرات فعلی وجود ندارد و همچنین موضوع صادرات آنها نیز مقدور نیست لذا این ۱۳ خودروی لوکس در هفته جاری و در استان فارس که پرونده این خودروها در آنجا بررسی شده است امحاء شده و از بین می روند.
دلیل له کردن ۱۳ خودروی لوکس در ایران
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز درباره امحای ۱۳ خودروی لوکس قاچاق گفت: به دلیل این که نمایندگی این خودروهای گران قیمت در کشورهای همسایه به صورت عمده و با ضمانت نامه این کالاها را مستقیم از کارخانه خریداری می کنند و براساس قانون امکان صادرات آن وجود ندارد.
قاسم خورشیدی در گفت و گو با ایرنا توضیح داد: نمایندگی این خودروها در کشورهای همسایه خودروهای مذکور را به طور عمده و مستقیم از کارخانه خریداری می کنند.
وی افزود: بر این اساس نمی توان خودروی لوکس قاچاق شده به ایران را که دیگر ضمانت نامه لازم ندارد و به صورت تک فروشی است، به کشورهای همسایه صادر کرد.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تاکید کرد: علت اینکه سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی تصمیم گرفت این خودروها را امحا و تبدیل به آهن قراضه کند، این است که دیگر امکان صادرات مجدد آن وجود ندارد و براساس قانون توزیع آن در بازار داخلی هم امکان پذیر نیست.
خورشیدی خاطر نشان کرد: در گذشته این نوع کالاها توسط افرادی که قاچاق را انجام می دادند، خریداری و وارد بازار می شد اما اکنون قانونگذار این روزنه ها را بسته است.
وی یادآور شد: آیین نامه مربوط به مواد ۵۵ و ۵۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا، ورود کالاهای مکشوفه را به بازار داخلی ممنوع کرده و اصل را بر این گذاشته است که این کالاها یا باید امحا شده و یا از کشور خارج شوند.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: محاکم اعم از تعزیراتی یا قضایی حکم به قاچاق بودن کالا می دهند اما تشخیص اینکه کالای یاد شده امحا یا صادر شود، به عهده سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی است.
خورشیدی اظهار داشت: در مورد ۱۳ خودروی لوکس که قرار است این هفته امحا شوند، باید گفت از آنجا که این کالاها سرمایه ای به حساب می آیند، تابع ضوابط خاص خود هستند یعنی براساس قانون حمایت از مصرف کننده در صورتی می توان آن را وارد کرد که از طریق نمایندگی بوده و نمایندگی پس از فروش داشته باشد.
وی تاکید کرد ، این خودروهای لوکس که موضوع امحای آنها مطرح است، امکان صادرات ایمن را به کشورهای همسایه ندارند.
انتهای پیام/ س