قسمت اول/گفت و دولت و بخش خصوصی با حضور اعضای کمیسیون بودجه در یاسوج ۱۵ استعلام سه مرحلهای، کار و تولید را زمینگیر کرد/کارتهای مسدود فعالین اقتصادی روی صف نانوایی/اداراتی که خود را معاف از اجرای مصوبات میدانند
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
نشست مشترک گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در کهگیلویه و بویراحمد با حضور اعضای کمیسیون برنامه و بودجه ابتدا رنگ و بوی تولید داشت؛ جبار کیانی و ۵ نماینده دیگر بخش خصوصی از حال و روز ناخوش فعالین اقتصادی گفتند؛ اخذ ۱۵ استعلام در سه مرحله به صورت تکراری، مسدود کردن حساب عمده پیمانکاران، شرکتها و فعالین اقتصادی، بیمحلی برخی مدیران و شرکتهای دولتی از اجرای مصوبات کارگروه تسهیل برخی نکات این نشست بود.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، چهل و چهارمین شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در کهگیلویه و بویراحمد در پنجمین روز از اردیبهشت ۹۸ با حضور اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در سالن دولت استانداری برگزار شد.
این نشست با نشست شورای برنامهریزی ادغام شد.
ابتدا جبار کیانی در سخنان گویا و مؤثری حال و روز تولید این استان را با ارائه چند پیشنهاد مشخص تشریح کرد.
او ابتدا از فرایند طولانی، قوانین موازی و مزاحم برای صدور هر مجوزی گفت و توضیح داد: فردی که بخواهد یک کاری را راه بیندازد یا در بخشی سرمایهگذاری کند، برای یک جواز تأسیس ۱۵ استعلام میخواهند، بعد که اینها آمد، در مرحله زمین و واگذاری آن در منابع طبیعی و جهاد کشاورزی ۱۵ استعلام دیگر میخواهند و بعد برای تکمیل پرونده و طرح در شورای برنامهریزی مجدد ۱۵ مدیر باید آن را تأیید کند تا کاری انجام شود و دوباره قصه معارضات محلی و موانع اجرای کار همه اینها، متقاضیان کار و سرمایهگذاران را زمینگیر کرده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و کشاورزی یاسوج، خوان بعدی را اخذ تسهیلات عنوان کرد و افزود: نرخ بالای سود، عدم پذیرش محل طرح و ۱۵ درصد ماشینآلات، اصرار بانکها بر وثایق سهلالوصول، قانون مالیات مستقیم و همه اینها تا بخواهد حل و فصل شوند، فرصت اجرای طرح در زمین واگذاری به پایان میرسد.
بعد از همه اینها تا مجریان طرحها بخواهد سر بلند کند، قوانین دست و پا گیر مالیات دست و پایش را میبندند.
افرادی که بسیاری از آنها از دولت طلبکار هستند.
خواهش من این است که اینها را ببینید و برایشان اعتبار خاص بگذارید.
سرمایهگذاران و فعالین اقتصادی در این استان در شب عید، در بیمارستان، در سفر و روی صف نانوایی متوجه میشوند تا حسابهای آنها برای مالیات و تأمین اجتماعی بسته میشوند در حالی که از دولت طلب دارند.
حتی حسابهای بانکی افراد و بستگان درجه چندم آنها هم بسته میشود؛ البته این ادارات هم از دستگاههای نظارتی بالای سر خود میگویند.
سازمان تأمین اجتماعی متعلق به کارگران و با پول کارفرمایان اداره میشود اما به زعم ما در این سالها مصادره شده و فقط صاحبان خود را جریمه میکند.
اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، در استان کهگیلویه و بویراحمد حسابهای بانکی عمده شرکتها و فعالان اقتصادی مسدود شده است.
دستگاههای خدماترسان نیز مکلف هستند برای بودجه کشور، منابع مالی جمع کنند و برای همین فشارهای زیادی روی واحدهای تولیدی ما است که باید فکری شود.
البته من از همه مدیران این استان قدردانی میکنم، آنها هم در حد توان خود تلاش میکنند اما گیر بسیاری از موانع تولید در این استان در تهران باز میشود و نگاه ویژه کمیسیون بودجه مجلس بسیار راهگشا است.
بعد از او چنگیز هاشمی، مشاور اقتصادی استاندار و نائب رئیس اتاق بازرگانی یاسوج از شکاف عمیق این استان با استانهای همجوار در راه توسعه گفت و مثال زد که گویا یک پراید میخواهد با یک خودروی بنز مسابقه سرعت بگذارد.
او از اعضای کمیسیون خواهش کرد تا با غلامرضا تاجگردون برای نگاه ویژه اعتباری به این استان همکاری کنند.
هاشمی گفت که سهم این استان از نفت چیزی جز دود و آلایندگی نیست و ایرادی که بر کار کمیسیون وارد است این بوده که به بودجهریزی متناسب با رونق تولید و شعار سال توجه زیادی نکرده است.
او به نکته مهم دیگری نیز اشاره کرد و از چند قانونیهایی گفت که این مملکت را به بیراهه میبرند.
هاشمی به عنوان مثال به کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید اشاره کرد و افزود: بانکها و برخی ادارات و شرکتهای دولتی خود را معاف از اجرای این مصوبات میدانند که اگر این کارگروه برای رونق تولید جایگاه قانونی دارد چگونه است که برخی به اجرای مصوبات آن بیمحلی میکنند.
وی تأکید کرد که برخی واحدهای تولیدی ما از این بیمحلی برخی مدیران و چند قانونی در برخی ادارات به شدت ضربه خوردند.
وی غفلت از معادن بینظیر و فراوان این استان را نیز ظرفیتی خالی دانست که میشود با سرمایهگذاریهای دولتی ایدرو و ایمیدرو، فاصله توسعه این استان با سایر استانها را کاهش داد.
بعد از چنگیز هاشمی، امینالله محمدی، رئیس اتاق تعاون کهگیلویه و بویراحمد صحبت کرد.
او متن آمادهای داشت و از روی کاغذ میخواند و مکرر در سخنانش استاندار و نمایندگان استان را خطاب قرار میداد به طوری که اصلا متوجه نبود که اعضای کمیسیون بودجه مهمان این استان هستند و باید خطاب به آنها حرف بزند و خواستههایش را از آنها بخواهد.
او پیام گلایه فعالین اقتصادی و بخش تعاونیها را از دو بانک توسعه تعاون و کشاورزی مطرح کرد و گفت که برخی شهرکهای صنعتی ما فاصله زیر ۳۰ کیلومتر با شهر دارند و از قانون معافیت مالیاتی محروم هستند که باید فکری شود.
بعد از او محمد نعمتی، رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد از سه هزار و ۵۰۰ فارغالتحصیل کشاورزی این استان گفت که عمدتا جویای کار هستند.
او گفت که این افراد ۱۶ سال تحصیل کردند و امروز ما باید برای آنها کار و شغل مهیا کنیم.
نعمتی همچنین از عدم اجرای کامل قانون واگذاری امورات به بخش خصوصی در این استان سخن گفت.
بعد از او بابک درست، مدیرعامل شرکت نمایشگاههای دائمی این استان صحبت کرد.
اتاق اصناف و نماینده این اتاق نیز در این نشست مهم، غایب بود.
ادامه دارد….
انتهای پیام/بنام-ک