پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت که ۱۷۱ روستای این استان در مناطقی واقع هستند که به منابع آب دسترسی ندارند و ۵۴ روستا نیز به دلیل خشکسالی با افت شدید منابع آبی مواجه هستند که همگی آن‌ها با تانکر و به صورت سیار آب‌رسانی می‌شوند.

به گزارش ریواس جنوب به نقل از روابط عمومی آبفار، فیض‌الله پاسره گفت: ۹۷۹ روستای استان کهگیلویه و بویراحمد با جمعیت ۲۷۶هزار و ۴۶ نفر تحت پوشش ما هستند که رقمی معادل ۸۹ درصد جمعیت روستایی استان را در بر می گیرد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر خدمات رسانی قبل و بعد از انقلاب اسلامی هم اینطور گفت: در گذشته سیستم آبرسانی بود اما به صورت خیلی محدود و در مناطقی که به نوعی در مرکز قدرت بودند، اما امروز بدون نگاه منطقه ای، سیاسی و سایر فاکتورها، خدمات رسانی وظیفه ای ذاتی به همه روستائیان تلقی می شود که با نگاهی گذرا به نوع و میزان خدمات به ویژه در مناطق محروم به خوبی این موضوع را در می یابیم.

پاسره گفت: در سالهای اخیر علاوه بر آبرسانی که اولویت اصلی ما بوده شروع به ایجاد تصفیه خانه های فاضلاب کردیم، این اقدام هم برای بازگردانی آب به چرخه صنعتی و کشاورزی و هم تامین سلامت آب های با ارزش زیرزمینی بوده است، تصفیه خانه فاضلاب شوتاور انجام شد دو تصفیه خانه طولیان و دشت روم نیز در حال فعالیت است.

پاسره فیض الله

وی از بهره گیری از سیستم های نوین عرضه خدمات هم گفت و بیان کرد: قرائت آنلاین برای اولین بار در استان در سال ۹۶ عملیاتی شد، سیستم نقشه یابی مبتنی بر وب تاسیسات شرکت نیز در سال جاری به بهره برداری رسیده است.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: در زمینه گند زدایی آب نیز برای اولین بار در استان استفاده از سیستم گند زدایی با الکترولیز نمک طعام که به مراتب از کلر هزینه بسیار کمترو امنیت بیشتری داشت مورد استفاده قرار گرفت و هم اکنون ۳۰ دستگاه الکترولیز وظفه تصفیه آب را بر عهده دارند که تعداد آنها قطعاً افزایش پیدا می کند.
ایجاد بزرگترین آزمایشگاه آب روستایی کشور از خدمات دیگری بود که مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی به آن اشاره کرد و گفت: آزمایشگاه آب روستایی کشور با قابلیت انجام آزمایشات میکروبی، شیمیایی و کمک به مراکز تحقیقاتی استان و حتی استان های همجوار با اعتباری قریب به ۲۰ میلیارد ریال به سرانجام رسیده است.
 پاسره در خصوص روستاهای دارای مشکلات آبرسانی هم اینطور گفت: ۱۷۱ روستای استان در مراکزی واقع شده اند که دسترسی به منابع آب ندارند، ۵۴ روستا نیز در سالهای اخیر به دلیل خشکسالی و افت آب های سطحی و زیرزمینی با مشکل  آبرسانی مواجه شده اند که جمعاً ۲۲۵ روستای استان با جمعیت ۲۹ هزار و ۶۰۰ نفر که به چنین معضلاتی گرفتارند به صورت سیار آبرسانی می شوند.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطر نشان کرد: آب مهم ترین نیاز و البته چالش برانگیز ترین موضوع امروز بشر است، آبی که با هزینه ۱۲۰ میلیون ریالی برای هر خانوار روستایی تهیه می شود صلاح و صحیح نیست در مصارف باغداری، کشاورزی و دامداری به مصرف برسد، باید قدر این نعمت گران بها را دانست و در مصرف آب به این نکته دقت کنیم که آیندگان و فرزندانمان نیز در این موهبت ارزشمند سهیم هستند.
شاخص بهره مندی از آب آشامیدنی سالم در روستاهای کهگیلویه و بویراحمد از ۶۸ درصد به ۷۳٫۲ رسید.
 پاسره در این برنامه تلویزیونی با اعلام این خبر، اظهار داشت: از ۱۶۴۱ روستای استان کهگیلویه و بویراحمد تنها ۷۲۲ روستا بالای ۲۰ خانوار با جمعیت ۲۸۷ هزار و ۳۰۴ نفر وجود دارد.