دو دستاورد مهم حضور معاون توسعهی روستایی نهاد ریاست جمهوری در کهگیلویه و بویراحمد؛ ۳۰ میلیارد ریال برای جادههای روستایی استان/تسهیلات تعاونیهای روستایی تا سقف ۳۰میلیارد ریال/ مسئولان چه وظیفهای دارند؟/ آیا کسب و کار روستایی رونق میگیرد؟
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری یکی دیگر از میهمانان کشوری بود که عصر روز جمعه با تدبیر سید موسی خادمی در نشست کارگروه توسعه روستایی و عشایری کهگیلویه وبویراحمد حضور یافت و در جریان مصائب و مشکلات جامعهی روستایی این استان قرار گرفت.
به گزارش ریواس؛ سید ابوالفضل رضوی عصر روز جمعه در نشست کارگروه توسعه روستایی و عشایری استان شرکت کرد.
حضور معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری دو دستاورد درخور توجه برای استان به همراه داشت که البته به نتیجه رسیدن آنها در گرو همت مسئولین و دل به کار بستن روستا نشینان است.
رضوی که بر رویکرد دولت تدبیر و امید مبنی بر عملیاتی نمودن برنامهها و نه گفتاری و شعاری بودن تاکید میکرد از اختصاص ۳۰ میلیارد ریال برای بهسازی و آسفالت راههای روستایی استان کهگیلویه و بویراحمد خبر داد. اعتباری که به هر حال میتواند بخشی از مشکلات تردد برخی از روستانشینان این استان را حل کند. وظیفهی مسئولان در قبال این اعتبار شناسایی روستاهایی است که در زمینهراه ارتباطی مشکل دارند و پس از آن اولویت بندی بهسازی انهاست که لازم است با کارشناسی لازم و با نگاه آیندهمحور صورت بگیرد.
خبر دیگری که از دستاوردهای این نشست محسوب میشود، به رویکرد معاونت توسعهی روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری در خصوص تعاونیهای روستایی مربوط میشود. رضوی بر توجه دولت به تعاونیها و گسترش آنها اشاره کرد و گفت: تعاونیهایی که در روستا با سهامداری ۲۵، ۵۰، ۱۰۰، ۱۵۰ و ۲۰۰ خانوار تشکیل شوند از حمایت تسهیلاتی دولت بهرهمند میشوند.
وی سقف این تسهیلات را متناسب با تعداد اعضاء بیان کرد و گفت: برای تعاونی با ۲۰۰ عضو تا سقف ۳۰ میلیارد ریال و ۸۰ درصد هزینهی اجرای طرح تسهیلات پرداخت میشود. وی همچنین تعاونی تا ۵۰ نفر عضو را مشمول تسهیلات ۷میلیارد و پانصد میلیون ریالی عنوان کرد که ۶۰ درصد هزینه طرح را در بر میگیرد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری نرخ سود همهی این تسهیلات را کارمزد ۳درصدی اعلام کرد و افزود: پرداخت اقساط این تسهیلات هم از سال سوم شروع میشود و دورهی بازپرداخت بسته به تعداد اعضاء بین ۳ تا ۵ سال است.
نکته مهمتر در این بستهی حمایتی دولت از روستائیان وثیقهی تسهیلات میباشد که آنگونه که رضوی گفتهاست تنها شمارهی ملی اعضا بوده و کار را برای عملیاتی شدن طرحها بسیار آسان کردهاست.
واضح است که بهرهبرداری از این خدمات به شدت وابسته به اقدامات راهبردی مسئولان و تعریف طرحهای کاربردی روستایی از یک سو و رغبت روستائیان به انجام کارهایی اینچنینی است که امیدواریم نهایتاً منشا خیر و برکت برای جامعهی روستایی استان باشد که گویا از حیث جمعیت رتبهی پنجم کشوری را داراست.
…………………………………….
انتهای پیام/بنام.ر
…………………………………….