پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

جنگل‌های بلوط استان کهگیلویه و بویراحمد که در سایه بی‌مهری‌های کشوری و استانی روز به روز شادابی‌اشان را از دست می‌دهند، این روزها در جنگ با آفت ناخوانده برگ‌خوار، چشم به راه کمک هستند؛ کمکی که گویا جز از آسمان و با بارش باران می‌آید و طرح و برنامه‌ای برای مقابله با آن وجود ندارد.

به گزارش ریواس جنوب، جواد رحیمیمان، با تأیید این خبر، بدون اشاره به طرح و برنامه‌ای برای مقابله با آفت برگ‌خوار بلوط، بارش باران در ابتدای فصل رویش را چاره‌ساز درد این روزهای جنگل‌های بلوط بویراحمد عنوان کرد.

رئیس منابع طبیعی شهرستان جنگل‌خیز بویراحمد، بارش‌های کم باران به نسبت نرمال آن را از دلیل هجوم این آفت ناخوانده عوان کرد و گفت: کاهش بارندگی نسبت به میانگین نرمال زمینه‌ را برای شیوع آفات و بیماری‌ها فراهم کرده است.

وی افزود: آفات به جوانه و برگ درختان زیبای بلوط که در ابتدای فصل رشد تانن کمتری دارند حمله‌ور می‌شود.بلوط

وی یادآور شد: لارو پروانه‌های جوانه‌خوار و برگ‌خوار عامل اصلی گرفتاری این روزهای بلوط ها هستند.

رئیس اداره منابع طبیعی بویراحمد خاطرنشان کرد: جنگل‌های مناطق چیتاب، دلی اولادعلی مومن، لوداب و زیلایی از  مناطق اصلی شیوع این آفات هستند.

رحیمیان با بیان اینکه مناطق میان‌بند و نیمه گرمسیری شهرستان بویراحمد از اصلی‌ترین مناطق شیوع این آفات هستند، تصریح کرد: در این مناطق به دلیل اینکه فصل رویش زودتر آغاز می‌شود شرایط برای هجوم آفات مساعدتر است.

رحیمیان عنوان کرد: طی بازدیدهای اخیر به ترتیب مساحت مناطق آلوده به آفت برگ‌خوار در چیتاب  ۱۲ هزار و ۵۰۰هکتار، دلی اولاد علی مومن۵۵۰۰ هکتار، لوداب۸۷۰۰ و زیلایی ۱۱۰۰۰هکتار برآورده شده است که در مجموع بیش از ۳۷ هزار هکتار از جنگل‌های بویراحمد دچار این آفت هستند.

این مسئول در منابع طبیعی بویراحمد خاطرنشان کرد: بارش باران سبب شسته شدن و افتادن لاروها از درختان و ویروسی شدن لاروها و مرگ آنها می‌شود به همین خاطر اگر در ابتدای فصل رویش شاهد بارش باران باشیم، کمک موثری به کنترل آفات مذکور خواهد کرد.

متولی صیانت از جنگل‌های بویراحمد از برنامه‌ و طرحی برای مبارزه با این آفات و یا کاهش خسارات آن چیزی نگفت.

بدون شک این آفت خطرناک تنها به آلوده کردن جنگل‌های بویراحمد اکتفا نمی‌کند و سایر جنگل‌های استان را درگیر خواهد کرد.

انتهای پیام/ک-بنام