پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

حواشی جلسات همیشه طرفداران زیادی دارد؛ در جلسه حقوق شهروندی استان کهگیلویه و بویراحمد موضوعاتی چون بی‌خبری مدیران از مصوباتی که آن‌ها را امضا کردند، بهانه‌هایی که به مدیران کم‌کار داده شد، سؤال و جواب جدی استاندار و رئیس سازمان مدیریت و لزوم اطلاع مدیران از همه مسائل درون اداره، مدیری که صادقانه می‌گوید از استان شناختی ندارد، کارمندانی که به ارباب‌رجوع می‌گویند، کارت را انجام نمی‌دهم هر کاری می‌کنی بکن! و مسئولانی که قبلا مدیر بودند و اکنون انگیزه کار ندارند و فقط می‌آیند و می‌روند، در بسته حاشیه ریواس آمده است.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، در حدود ۴۵ روزی که علی‌محمد احمدی به استانداری کهگیلویه و بویراحمد آمد، روی برخی مسائل آنقدر پافشاری کرد که اخلاق کاری او دست مدیران آمد؛ او معمولا” در هر جلسه‌ای مصوبات جلسات قبل را مرور می‌کند و مدیری که مصوبه‌ای را امضا کرده و اجرایی نکرده، از او می‌خواهد که چرا انجام نداده و در این کار تعارف و رودربایستی با کسی هم ندارد.

 مدیران بی‌خبر از مصوبات و مدیرانی که صادقانه گفتند، کاری نکردیم

در نشست حقوق شهروندی نیز همین رویکرد برقرار بود و چند مدیر بی‌خبر از مصوباتی بودند که روزی در حضور سید موسی خادمی امضا کردند وبرخی هم که اخلاق احمدی را بهتر بلد بودند، صادقانه گفتند، کاری نکردیم.

یکی از این مصوبات در حوزه آب و فاضلاب شهری و تأمین وبهبود وضعیت آب بخشی از مردم حاشیه شهر مادوان بود که علی لدنی‌نژاد صادقانه گفت، لوله‌های این طرح را خریداری کردیم و دپو کردیم اما معارض اجتماعی داشت و کاری نکردیم.

چندین مدیر دیگر نیز در مورد مصوبات مرتبط با حقوق شهروندی پاسخ بهتر از این نداشتند.

۴۰۰ کارمند استانداری استخدام نشدند که چایی بخورند، آمدند کار مردم را انجام دهند/ بدانید چه مصوبه‌ای را امضا می‌کنید

استاندار کهگیلویه و بویراحمد بعد از مرور مصوبات قبلی مرتبط با حقوق بشر گفت: از شما مدیران خواهش دارم که در هیچ جلسه‌ای شرکت نکنید جز اینکه بیدار باشید و بدانید اطرافتان چه خبر است و وظیفه‌اتان چیست، چه باید می‌کردید و چه کردید؟ باید بدانید زیر چه برگه و مصوبه‌ای را امضا کردید، حالا که کارتان را درست انجام نمی‌دهید، حداقل قبل از جلسه مصوبات را بخوانید که اینقدر بی‌اطلاع نباشید.

او گفت که متأسفانه ما برای کارکنان و مدیرانمان هم حقوق شهروندی را آموزش دهیم، نیامده‌ایم اینجا دور هم چایی بخوریم، ۴۰۰ کارمند در استانداری استخدام شدند که کار مردم را انجام دهند قرار نیست در همه کارها منتظر استاندار باشیم.

وقتی معارض یک پروژه را حل نمی‌کنیم یعنی دست مدیر کم‌کار بهانه می‌دهیم

احمدی ادامه داد که معاونین استانداری باید مرتبط با وظایف خود، مصوبات را دنبال کنند و بر کار مدیری که مجری یک مصوبه است نظارت کنند، کارها را پیگیری کنند، شاید مدیری کم‌کاری کند باید به موقع وارد شویم و فرصت‌ها را برای انجام کارهای مردم از دست ندهیم.

وقتی ما معارض یک پروژه را حل نمی‌کنیم، برای برخی مدیران کم‌کار و بی‌حال بهانه و توجیه درست می‌کنیم و این بد است، هر کس در هر مسئولیتی در هر اداره‌ای است باید کار خود را درست انجام دهد.

سخت‌گیری‌های استاندار و سوال جواب حسن نوروزی/مدیران معاون دارند که کمک‌کار آنها باشند نه هیچ‌کاره

در ادامه جلسه وقتی سخت‌گیری‌ها استاندار زیادتر شد و از بی‌اطلاعی و عدم تسلط برخی مدیران پیرامون برخی مصوبات به شدت انتقاد کرد، حسن نوروزی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌‌ریزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: آقای استاندار باب خوبی در مرور مصوبات قبلی باز کرد و این خیلی خوب است اما باید بدانیم که حجم کارها در ادارات زیاد است و طبیعی است مدیر از همه چیز به ویژه مسائل تخصصی اطلاعات دقیقی نداشته باشد بالاخره مدیر معاون و کارشناس دارد برای همین!

استاندار هم در پاسخ او گفت که شاید کمتر کسی بیش از من از مسائل بودجه‌ای و مشکلات اداری مدیران مطلع باشد اما مشکل این است که در هر شورا و هر کارگروه هربار یک مدیر یا معاون می‌آید و هیچ‌کدامشان هم اطلاعات لازم را ندارند و کارها آنگونه که باید جلو نمی‌روند.

احمدی گفت که من معتقدم مدیر باید در جریان همه مسائل مهم اداره‌اش باشد، هرجا هم لازم است معاون و کارشناس همراهش باشد اما خودش باید مطلع باشد تا بتواند کار مردم را پیگیری کند و انجام دهد.

صادقانه می‌گویم، مشکل ما این است شناختی از استان نداریم

دیگر حاشیه این نشست موقعی بود که علیمردانی- مدیرکل راه و شهرسازی گفت که صادقانه می‌گویم که مشکل ما مدیران این است که از استان شناخت کافی نداریم.

استاندار هم به او گفت که دقیقا کی متوجه این موضوع شدید که علیمردانی پاسخ داد از روز اولی که به این استان آمدم حدود ۱۴ ماه پیش!احمدی مجددا پاسخ داد در همین ۱۴ ماهی که این را فهمیدی، اگر تلاش می‌کردی این مشکل رفع می‌شد.

این پیشنهاد را خودت اجرایی کن تا شناختت بیشتر شود

در ادامه صحبت‌های علیمردانی او پیشنهادی داد که یک‌بار برای همیشه نیازها و مکان‌های مناسب برای ایجاد مجتمع‌های رفاهی و گردشگری با همه امکانات را در مسیرها و جاده‌ها را شناسایی و ساماندهی کنیم تا بتوانیم برنامه‌ریزی بهتری کنیم.

استاندار هم متولی اجرای این پیشنهاد را خود علیمردانی مشخص کرد و بیان کرد که این کار را با کمک اداره‌کل گردشگری، انجام دهید حداقل به شناخت شما از این استان هم کمک می‌کند!

قوه قضائیه از مصوبات حقوق شهروندی گزارش دهد

یکی از این مصوبات، ارائه گزارش ادارات پیرامون کارهایشان در زمینه رعایت حقوق شهروندی بود که هیچ دستگاهی گزارش نداد و استاندار برای جلسه بعد به آن‌ها فرصت داد و گفت که در جلسه بعد تصادفا” برخی از آن‌ها را بررسی می‌کنم.

مصوبه دیگری در مورد ارائه گزارشی از قوه قضاییه بود که استاندار از نماینده این قوه خواست تا گزارشی را به منظور تعامل بیشتر و وحدت رویه به این شورا ارائه دهد.

کارگاهی که معلوم نیست برگزار شد یا نشد

آموزش کارکنان برای آشنایی با حقوق شهروندی مصوبه دیگری بود که سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی باید آن را اجرایی می‌کرد اما حسن نوروزی گفت که صادقانه می‌گویم این آموزش‌ها را برگزار نکردیم اما یکی از کارشناسان او در جلسه گفت که آقای نوروزی این کارگاه‌ها را برگزار کردیم.

۵ مصوبه قبل مجددا مصوب شدند

در این نشست، پنج مصوبه تکراری از جلسات قبل مجددا” تصویب شد تا ببینیم آیا این مصوبات با مدیریت استاندار جدید رنگ عمل می‌گیرند یا باز هم باید در جلسات آینده مصوب شوند.

کارمندانی که به ارباب‌رجوع می‌گویند، کارت را انجام نمی‌دهم هر کاری می‌کنی بکن!

از دیگر حاشیه‌های این نشست صحبت‌های حجت‌السلام میرمحمدی بود که معمولا” در جلسات حرف‌هایش را با صراحت می‌زند.

او گفت که واقعیت این است که کار مردم در ادارات سنتی انجام می‌شود، میز خدمتی درکار نیست، ارباب‌رجوع راهنمایی نمی‌شود، کارشناسان و مدیران ما به قوانین تسلط ندارند، تشویق‌ها و تنبیه‌ها در ادارات ساز و کار مشخصی ندارند، تفاوت چندان بین کارمند اهل کار و کارمند بی‌خیال نیست، برخی کارمندان جسور شدند و به ارباب رجوع می‌گویند چون با طلبکاری با ما حرف زدی کارت را انجام نمی‌دهم، هرکاری می‌کنی بکن!

پیشنهاد استاندار برای مسئولانی که اکنون کارمند ساده هستند و انگیزه کار ندارند

مدیرکل امور اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد حرف دیگری هم زد و افزود که کارمندان ما کلا” چهار نفر هستند، و افرادی هم هستند که قبلا مسئولیت‌هایی چون فرمانداری و بخشداری داشتند و انگیزه کار در این قسمت را ندارند.

موضوعی که احمدی به آن واکنش قاطع و البته مزاح‌گونه‌ای داشت؛ احمدی گفت که هرکس در استانداری انگیزه کار ندارد، من جاهای بلدم که انگیزه درست می‌کنند.

حجت‌الاسلام میرمحمدی پیش‌بینی نشدن کارشناس حقوق شهروندی برای استانداری را هم یک مشکل دانست و خواستار رفع آن شد.

او در ادامه قصد تجلیل از فعالان حقوق شهروندی در این استان را داد که استاندار پاسخ داد تجلیل را بگذارید برای وقتی که کاری انجام شده باشد و یکجا از همه آنها تجلیل کنیم؛ بگذارید تا فضای استان دستم بیاید.

میرمحمدی گفت که شاید دیر شود و استاندار هم گفت که مگر سود بانکی است که دیر شود!

بعد از آن البته استاندار پذیرفت و از برخی مدیران تجلیل کرد.

کسی حق ندارد هیچ مصوبه‌ای را کم‌اهمیت تلقی کند

برخی مدیران وقت خواستند و می‌خواستند در مورد بندهای قبلی جلسه حرف بزنند که استاندار اجازه نداد و بیان کرد که هرکس اظهارنظری دارد در همان وقت خودش بگوید که هنوز تصمیم‌گیری نشده اینکه فقط بخواهیم کلی‌گویی کنیم را قبول ندارم.

در پایان این نشست استاندار در جمع‌بندی محتوای جلسه تصریح کرد که آقای رئیس‌جمهور برای حقوق شهروندی به مردم قول داده و ما باید این موضوع را جدی بگیریم؛ من از روزی که آمدم به کرات از اشتغال و تولید حرف زدم اما باور قلبی من این است که باید کار فرهنگی کنیم و مسائل مرتبط با حقوق شهروندی نیز در زمره کارهای فرهنگی هستند.

او گفت که حق و حقوق مردم و دولت در ادارات هر دو مهم هستند، گاهی یک مدیری با شهامت جلوی یک ناحقی و ظلم را می‌گیرد گاهی هم مدیری با لج‌بازی یا ناآگاهی حقی را تضییع می‌کند.

مصوبات این کارگروه هم مثل دیگر کارگروه‌ها مهم است و فرقی با هم ندارند، احداث کارخانه مهم است، حقوق شهروندی هم مهم است؛ کسی حق ندارد مصوبه‌ای را کم‌اهمیت تلقی کند یا چیزی را مصوب نکنید یا فقط به اجرای آن فکر کنید.

استاندار جدید کهگیلویه و بویراحمد در پایان صحبت‌هایش بار دیگر تکرار کرد که با اطلاع و دست پر به جلسات بیایید، دستورکارها را بخوانید و از لحظه‌ای که مصوبه‌ای را اجرا می‌کنید آن را پیگیری کنید بعد از مدتی که کارها روی غلتک بیفتد، همه چیز راحت می‌شود و با کمترین وقت و هزینه و انرژی کارهای بزرگی انجام خواهیم داد.

احمدی این را هم گفت که قرار نیست ما همه مشکلات را حل کنیم بلکه باید در جلسات دستورکارهای مهمی مشخص و با اولویت‌بندی آن‌ها را برطرف کنیم.

او گفت که دستگاه‌های تخصصی برای همین هستند.

——————————–

حاشیه نگاری از کریم بنام

———————————–

انتهای پیام/ک-ب