پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

مدیرکل شهرسازی شهرداری شیراز می‌گوید فراتر از رویه‌ی عمومی کشور، امتیازات ویژه‌ای برای سرمایه‌گذاران و انبوه‌سازن به منظور ورود به بافت فرسوده‌ی این شهر در نظر گرفته شده است.

 به گزارش ریواس جنوب، جواد بهادری در همایش چشم‌انداز مسکن و ساختمان در سال ۹۷ در شیراز، با انتقاد از برخی کم‌توجهی‌ها به بافت‌های مرکزی و فرسوده‌ی شهرها در دوره‌های گذشته، اظهار داشت: متأسفانه سیاست‌های گذشته به‌جای ساماندهی این بافت‎های مهم، بر روی خارج و یا حاشیه‌ی شهرها آن هم با طرح‌های پرهزینه‌ای همچون مسکن مهر متمرکز شد که کار اصولی نبود.

وی افزود: با این حال در یکی دو سال اخیر توجه ویژه‌ای به بافت‌های فرسوده شده و شخص رئیس جمهور به استانداران و شهرداران توصیه کرده که با مشوق‌های مؤثر این بافت‌ها را احیا کنند.

** وجود ۱۸۰۰ هکتار بافت فرسوده در شهر شیراز

بهادری با اعلام اینکه در شهر شیراز ۱۸۰۰ هکتار بافت فرسوده وجود دارد که ۳۶۰ هکتار آن در بافت تاریخی فرهنگی قرار دارد، ادامه داد: در این میان بافت‌هایی مانند سهل‌آباد، شیخ علی چوپان و شهرک سعدی وجود دارند که علاوه بر فرسودگی، حاشیه‌نشین هم هستند که در واقع مشکل مضاعف دارند.

این مقام مسئول افزود: همچنین مناطقی مانند پانصد دستگاه در بلوار رحمت، با وجود فرسودگی اما مشمول تعاریف قانونی بافت فرسوده قرار نگرفتند و باید تلاش کرد که این پهنه‌ها هم از امتیازات بافت فرسوده بهره‌مند شوند؛ ضمن اینکه اماکن و مناطق دیگری مانند تیمچه‌ها و گاراژهای قدیمی هم در سطح شهر شیراز وجود دارد که الان ماهیت خود را از دست داده‌اند و در حال حاضر حالت نامناسبی را در کالبد شهری ما پیدا کرده‌اند و به‌نظر می‌رسد لازم است مشمول سیاست‌های نوسازی قرار بگیرند.

** بسته‌های تشویقی ویژه برای ورود به بافت فرسوده شیراز

مدیرکل شهرسازی شهرداری شیراز در بخش دیگری از اظهارات خود، پیرامون دو بسته‌ی تشویقی اصلی که در سال پیش‌رو برای سازندگان در بافت‌های فرسوده در نظر گرفته شده، اظهار داشت: یکی از مشوق‌ها برای سازندگان، بخشودگی و یا تخفیف عوارضی هست که از ۳۵ تا ۱۰۰ درصد عوارض را در بر می‌گیرد؛ بر این اساس ما برای مناطقی مانند دباغی، گل‌کوه، شهرک سعدی و بافت تاریخی فرهنگی که برخورداری کمی از امکانات دارند، بخشودگی کامل عوارض را خواهیم داشت و برای مناطقی که برخورداری مناسبی از لحاظ مختلف دارند حداقل از ۳۵ درصد تخفیف برخوردار خواهند شد.

بهادری ادامه داد: علاوه بر این بسته، قانون یک اجازه‌ی دیگر نیز به ما داده است که در بافت‌های فرسوده یک پله تراکم بیشتر از طرح‌های تفصیلی مجوز صادر شود که این یک امتیازی است.

وی تصریح کرد: با این حال ما در شهر شیراز پا را از قانون عمومی کشور فراتر هم گذاشته‌ایم و بر اساس طرح‌هایی که با مطالعات کافی تدوین کرده‌ایم، امتیاز افزایش تراکم را در شیراز افزایش داده‌ایم؛ به‌گونه‌ای که مثلاً در طرحی که دو طبقه مجوز دارد ما تراکم را تا ۵ یا ۶ طبقه تعریف می‌کنیم البته با رعایت اصول و ضوابط شهرسازی.

بهادری افزود: علاوه بر این امتیازات، معافیت‌هایی نیز برای این مناطق ارائه می‌شود؛ ازجمله معافیت در پرداخت عوارض مربوط به مجوز حفاری‌هاست و یا جمع‌آوری و پاک‌سازی محل نخاله‌های ساختمانی است که شهرداری خود به عهده گرفته است.

این مقام مسئول گفته که در روزهای اخیر لایحه‌ای برای ارائه به شورای اسلامی شهر آماده شده که بر اساس اختیارات محلی، امتیازات ویژه‌ای برای نوسازی بافت فرسوده در نظر گرفته شود که می‌تواند مُحرک خیلی خوبی برای سرمایه‌گذاران محسوب شود.

** نوسازی بیش از ۱۰۱ هکتار مترمربع از بافت فرسوده شیراز طی یک سال گذشته

بهادری با اشاره به واگذاری فعالیت‌ها در این زمینه به بخش خصوصی، گفت: ۲۱ دفتر تسهیل‌گری برای این منظور راه‌اندازی شده که با را رویکرد اعتمادسازی و افزایش مشارکت‌های مردمی، توانسته‌اند اقدامات خوبی انجام دهند؛ از جمله اینکه طی کمتر از یک سال گذشته حدود ۱۰۱ هکتار مترمربع توسط این دفاتر نوسازی شده است.

وی تصریح کرد: در این بازی برد-برد هم مردم سود می‌برند و به شرایط بهتری برای زندگی می‌رسند و هم سرمایه‌گذاران و سازندگان به منفعت می‌رسند؛ ضمن اینکه کمک می‌شود شهرمان نیز با پوست‌اندازی به شهری زیبا و مقاوم تبدیل شود.

** زمینه برای ورود سرمایه‌گذاران به بافت فرسوده مهیا شده است

مدیرکل امور شهرسازی شهرداری شیراز با درخواست از همه سرمایه‌گذاران بخش خصوصی به‌ویژه انبوه‌سازان برای ورود به بافت‌های فرسوده، گفت: در حال حاضر زمینه‌های بسیار خوبی مهیاست و تمام پهنه‌های بافت فرسوده‌ی شهر ما دارای طرح ویژه ساماندهی بافت فرسوده هستند که تمامی مطالعات شهرسازی آن از لحاظ تراکمی، تعریض گذرها و خدمات موردنیاز، انجام شده است.

بهادری ادامه داد: سیاست‌های تشویقی ازجمله تخفیف‌ها و بخشودگی‌های عوارض و بحث تراکم که در شهر شیراز به‌طور ویژه‌تری هم دیده شده، شرایط را برای حضور انبوه‌سازان مهیا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: مدیران دفاتر تسهیل‌گری و سازمان نوسازی و بهسازی این آمادگی را دارند که در فرصتی کمتر از یک هفته بسته‌های سرمایه‌گذاری را با جزییات کامل ازجمله محدوده‌ی ورود و مشخصات کامل و حتی هزینه-فایده و ارزش اقتصادی طرح‌ها را ارائه کنند.

بهادری در پایان اظهار امیدواری کرد که با نگاه مثبتی که در حال حاضر به وجود آمده است این بافت‌های فرسوده که روزی اصلِ هویت شهر شیرار بوده‌اند و حالا به وضعیت اسف‌باری دچار شده‌اند با همت نهادهای مختلف و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی نجات پیدا کنند و منافع چند سویه تأمین شود.

انتهای پیام/ سجاد بنام