رهآورد معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری؛ ۶۰۰ میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت برای کارآفرینی در مناطق روستایی کهگیلویه و بویراحمد
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
پیش از ظهر امروز استان کهگیلویه و بویراحمد میهمان ویژهای داشت که حامل اخبار خوشی برای جامعه روستایی استان بود.
سید ابوالفضل رضوی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری به یاسوج آمد و با دست پر هم آمد.
گزارش ریواس جنوب؛ رضوی در جمع خبرنگاران گفت: برای کمک به اشتغال روستاییان استان مبلغ ۶۰ میلیارد تومان تسهیلات با سود تک نرخی در نظر گرفته شده تا تولید و اشتغال بیش از پیش در روستاهای کهگیلویه و بویراحمد رونق گیرد.
رضوی در آیین گشایش نمایشگاه توانمندی های زنان کهگیلویه و بویراحمد هم گفت: دولت تدبیر و امید برای تحقق اقتصاد مقاومتی روی مناطق روستایی حساب ویژهای باز کرده است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری بیان کرد: کوتاه کردن دست دلالان از سودجویی حاصل دسترنج مردم مناطق روستایی با حمایت از تشکیل تعاونی یکی از راهبردهای دولت یازدهم برای تحقق این امر است.
وی اضافه کرد: ۱۰ میلیارد تومان از اعتبار تخصیصی به تعاونی بانوان جهت فعال کردن این نوع تعاونی ها تعلق میگیرد.
شخص اول اجرایی استان هم در همایش یک روزه کارآفرینی و توسعه پایدار که به همت استانداری کهگیلویه و بویراحمد و با مشارکت دانشگاه یاسوج برگزار شد و معاون رئیس جمهوری هم در آن حضور داشت، در مفهوم، اهمیت روستاها در توسعه کشور را به خوبی ترسیم کرد و از زوایای مختلفی به بحث روستاها در کهگیلویه و بویراحمد نگریست؛
ایرنا نوشت: سید موسی خادمی روز چهارشنبه در همایش کارآفرینی و توسعه پایدار کهگیلویه و بویراحمد که در یاسوج برگزار شد، گفت: مناطق روستایی از مراکز لازم برای توسعه همه جانبه کشور هستند و وجود آنها در این راستا مهم و ارزنده است.
وی بیان کرد: روستاها مرکز اصلی انواع تولیدات و حفظ آداب، رسوم، سنن و فرهنگ های کشور به شمار می روند.
خادمی اظهار کرد: کاهش تعداد روستاها و یا خالی شدن آنها از سکنه موجب بروز مشکلات متعددی شده و آثار و پیامدهای منفی به دنبال خواهد داشت.
وی عنوان کرد: از جمله این مشکلات می توان به گسترش پدیده حاشیه نشینی در شهرها و فقر ناشی از آن اشاره کرد.
خادمی ابراز داشت: میزان توقع اهالی روستاها نسبت به افراد شهرنشین به مراتب کمتر و پایین تر است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود: روستاهای این استان باید برای احیا و رسیدن به جایگاه اصلی خود در راستای نقش آفرینی در اقتصاد، فرهنگ و سایر امور بیش از پیش مدیریت شوند.
خادمی گفت: فراهم شدن هر چه بیشتر امکانات رفاهی در مناطق روستایی کهگیلویه و بویراحمد به تحقق مطلوبتر این امر مهم کمک می کند.
وی با اشاره به وجود بیش از دو هزار روستا در کهگیلویه و بویراحمد، بیان کرد: روستاهای پراکنده این استان باید به سوی تجمیع شدن سوق داده شوند.
خادمی اظهار کرد: حدود ۷۰۰ روستای بالای ۲۰ خانوار در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد و بخش عمده ای از روستاهای استان نیز دارای امکانات رفاهی لازم از قبیل جاده، آب، برق و گاز هستند اما این امکانات ناکافی بوده و باید بیش از پیش افزایش یابد.
وی عنوان کرد: باید اقتصاد روستاهای کهگیلویه و بویراحمد به طور جدی و از طریق کارآفرینی تقویت شود زیرا کارآفرینی موتور محرک اقتصاد است.
آمار جامعهی روستایی کهگیلویه و بویراحمد نیز در نوع خود جالب توجه است؛
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در همین همایش گفت: ۴۸ درصد جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد در روستاها ساکن هستند.
پژمان نیک اقبالی تصریح کرد: کهگیلویه و بویراحمد به لحاظ جمعیت روستایی جزو چهار استان برتر کشور است و زیرساختها و امکانات مورد نیاز برای روستاها ایجاد شده اما باز هم شاهد مهاجرت مردم روستا به شهر هستیم.
با دقت در آمار ذکر شده و تحلیل نوع نگرش مجموعه استانداری به حوزهی روستایی و چشمگیر بودن رهآورد معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری، امیدها برای توسعه مناطق روستایی که به روایت آمار نیمی از استان کهگیلویه و بویراحمد هستند، پر رنگتر شدهاست.
انتهای گزارش/بنام.ر