پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

۸۶ درصد لیموشیرین کشور در فارس تولید می شود

به گزارش ایرنا، مجتبی دهقان پور یکشنبه با بیان اینکه بیشترین سطح زیرکشت تولید لیمو شیرین کشور در استان فارس قراردارد، اظهار کرد: شهرستان های جهرم و قیروکارزین حائز رتبه برتر در سطح زیر کشت وتولید این محصول هستند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس افزود: برداشت لیمو شیرین در استان فارس از سطحی بالغ بر ۱۱ هزار هکتار از نیمه مهر ماه آغاز شد و تا بهمن ماه ادامه دارد.

او اضافه کرد : لیموشیرین افزون بر مصرف داخلی به استان‌های دیگر و کشورهای همسایه ایران نیز صادر می‌شود.

دهقان پور به اهداف وبرنامه های این سازمان در راستای تداوم تولید لیمو شیرین نیز اشاره کرد و گفت: تولید در محیط سایبان ، بازسازی و نوسازی باغ‌ها ، تولید نهال سالم، نظارت فنی تولید و برداشت، اصلاح تراکم کاشت و عملیات اصلاحی باغ‌ها از جمله برنامه‌های در حال اجرا است.

تولید ۴۱۱ هزارتن لیموترش در فارس

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: این استان با سطح زیر کشتی بالغ بر ۱۷ هزار هکتار و تولیدی قریب به ۴۱۱ هزارتن لیموترش، رتبه اول کشور را دارد.

دهقان پور اظهار کرد: شهرستان های جهرم، قیروکارزین و داراب بیشترین سطح زیر کشت و تولید لیمو ترش را دارند.

به گفته او بیشترین سطح زیر کشت این محصول در استان فارس به ارقام لیموی آب، مکزیکین لایم، لیسبون، پرشین لایم و لیموی چهار فصل اختصاص دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه ایجاد مراکز صنایع تبدیلی و تکمیلی گامی در جهت سودآوری بیشتر به کشاورزان است، اضافه کرد: در حال حاضر ۱۵۷ درجه بندی و بسته بندی، فرآوری و سردخانه بالای صفر مرکبات با ظرفیت ۴۹۱ هزار تن و جذب ماده خام ۵۲۴ هزارتن در استان فارس در حال فعالیت است.

ظرفیت های مردمی جایگزین منابع محدود بانکی در فارس شود

دهقان پور همچنین در نشست بررسی استفاده از ظرفیت سرمایه گذاران ایرانی مقیم کشور های حوزه خلیج فارس گفت: بایستی از پتانسیل بالقوه سرمایه‌گذاری این قشر از ایرانیان با محوریت توسعه استان استفاده شود.

وی با بیان اینکه به طور خاص برخی از اهالی شهرستان های جنوبی استان فارس مقیم کشورهای حوزه‌ی خلیج فارس و یا در رفت و آمدند و مراودات اقتصادی با این کشورها هستند، افزود: از ظرفیت این افراد در سرمایه‌گذاری برای طرح هایی که در “اطلس کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس” درج شده است، استفاده شود.

دهقان پور با اشاره به ضرورت راه اندازی “مرکز خدمات سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی”؛ اظهار کرد: در گام اول سرمایه گذاران شناسایی و بانک اطلاعاتی این افراد تهیه و ظرفیت های بخش کشاورزی به این افراد معرفی شود.

وی افزود: در گام های بعدی کارشناسان بایستی در کمال احترام در کار سرمایه گذار قرار گیرند تا با همکاری یکدیگر به اهداف اقتصادی و اجتماعی هر طرح عینیت بخشند.

تاسیس دهکده صنایع تبدیلی برای اولین بار در کشور، ایجاد منطقه ویژه اقتصادی دامپروری، گلخانه تابع اقلیم و پالایشگاه گیاهان دارویی از جمله پیشنهادات رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس به سرمایه گذاران بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با بیان اینکه از پوست مرکبات برای عطرسازی در شهرستان های مرکبات خیز از جمله قیروکارزین و جهرم می توان استفاده کرد، گفت: بهره گیری از ظرفیت انگور دیم شهرستان ممسنی، انجیر استهبان، انار و سایر پتانسیل های بی نظیر بخش باغبانی استان فارس و همچنین استفاده از ماده موثره گیاهان دارویی در ایجاد صنایع تبدیلی و غذایی از دیگر پیشنهادات به سرمایه گذاران است.

پایان/ ایرنا