پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

استاندار فارس یک بار دیگر نسبت به طرح برخی مسائل جزیی و ساده از سوی مسئولان در نشست‌های مهم استان بزرگ فارس، تذکر داد.

شورای برنامه ریزی و توسعه استان فارس

شورای برنامه ریزی و توسعه استان فارس

به گزارش ریواس جنوب در نشست بعدازظهر امروز شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان فارس، نماینده سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی این استان بر اساس آمارهای سال‌های ۱۳۷۵ تا ۱۳۹۰  با ارائه گزارشی از وضع موجود فارس، وضعیت کلی این استان را در شاخص‌های مختلف ازجمله انباشت سرمایه، ضعیف توصیف کرد و خواستار توجه جدی مسئولان فعلی برای تغییر روند نگران‌کننده گذشته شد. وی نتایج مطالعات در زمینه وضع موجود فارس را حاکی از روند نزولی جایگاه این استان در رتبه‌بندی توسعه‌ای در سطح ملی دانست و گفت: متأسفانه این نزول هم در زمینه رتبه و در زمینه سطح استان صورت گرفته است.

آمارها مربوط به دوره ۱۵ ساله منتهی به سال ۹۰ است

البته استاندار فارس در میانه ارائه این گزارش، نسبت به احتمال سوء برداشت حاضرین به‌ویژه خبرنگاران درباره آمارهای ارائه‌شده تذکر داد و گفت: باید توجه داشته باشید که این آمارها مربوط به دوره‌های قبل از سال ۱۳۹۰ بوده و نباید گمان شود که این اعداد و ارقام نشان‌دهنده وضعیت فعلی و رویه سال‌های اخیر استان است. سیدمحمدعلی افشانی با تأکید بر اینکه این گزارش نامطلوب نمی‌تواند به پای مسئولان فعلی نوشته شود، گفت: در واقع آمارها و تحلیل‌های ارائه‌شده، عموماً مربوط به آخرین سرشماری سال ۹۰ بوده و عملاً زمینه‌سازی برای تهیه طرح آمایش و سندهای پیش‌رو محسوب می‌شود.

با آمارهای کهنه نمی‌توان برای ۲۰ سال دیگر سند تدوین کرد

بابک دایی - مدیرکل امور اقتصاد و دارایی فارس

بابک دایی – مدیرکل امور اقتصاد و دارایی فارس

پس از استاندار، نوبت به بابک دایی، مدیرکل جدید امور اقتصاد و دارایی استان فارس رسید. وی آمارهای اعلام‌شده را ناقص و ناکافی توصیف کرد و گفت: خوشحالم که کار سند هنوز شروع نشده چرا که لازم است در روند تهیه و تدوین آن بازنگری‌های جدی صورت گیرد. نمی‌توان از آمارها و تحلیل‌های سالیان گذشته برای ۱۰ یا ۲۰ سال آینده سند خوبی تدوین کرد. علاوه بر به‌روزرسانی آمارهای موجود، کار اجرای طرح آمایش و تدوین سند چشم‌انداز پیش‌رو می‌بایست با در نظر گرفتن ضوابط جدید نیز صورت گیرد.

این مسئول تغییر نگرش نسبت به مسیرهای حرکت به‌سوی توسعه‌ی استان‌های مختلف کشور را ضروری خواند و تصریح کرد: اگرچه در گذشته تلاش می‌شد از همه ابزارهای توسعه از جمله کشاورزی، صنعت، گردشگری و مسائلی از این قبیل بهره‌برداری شود اما سیاست‌گذاری‌های جدید به درستی بر مبنای قطب‌بندی استان‌ها و مناطق مختلف بنا نهاده می‌شود؛ به این ترتیب هر استانی با تمرکز در زمینه‌ای که ظرفیت بالایی دارد به قطب آن حوزه تبدیل شود و در برخی زمینه‌های دیگر فرصت را به مناطق دیگر بدهد.

بر اساس ادعای این مقام مسئول، برخی تغییرات ناگزیر هزینه‌بر مانند انتقال کارخانه ذوب‌آهن از یک استان کم‌آب به استانی دیگر ناشی از اصرار نادرست بر استفاده تمامیت‌خواهانه از همه ظرفیت‌های کوچک و بزرگ است.

طرحی که در ویکی پدیا هم پیدا می‌شود!

آیت‌الله رزمجو- مشاور استاندار فارس

آیت‌اله رزمجو- مشاور استاندار فارس

همچنین آیت‌اله رزمجو، مشاور استاندار فارس در ارتباط با طرح آمایش سرزمین خطاب به متولیان اجرای این طرح گفت: باید مطالعات بر اساس اصول علمی و پژوهشی باشد تا بتوان از آن به خوبی دفاع کرد.

وی با انتقاد از بخش‌هایی از این گزارش، تصریح کرد: در بخش‌هایی از این گزارش مانند بخش اجتماعی و فرهنگی، مواردی را می‌بینیم که تمام اطلاعات آن را با جستجو در برخی وب‌سایت‌ها از جمله ویکی پدیا ارائه شده است؛ بنابراین توقع این است در یک گزارش پژوهشی ابتکار، خلاقیت و مصادیق بومی بیشتری به‌کار گرفته شود.

تذکر چندباره استاندار

اما یکی از حاشیه‌های قابل توجه این نشست در پایان آن صورت گرفت؛ جایی که استاندار فارس در حین ارائه گزارشی از مصوبات کارگروه‌های مختلف شورای برنامه‌ریزی استان نسبت به طرح بسیاری از موارد این مصوبات انتقاد کرد و اظهار داشت: اینکه پیگیری برخی مسائل ساده را به عنوان مصوبه بیاورید و در شورای برنامه‌ریزی یک استان بزرگ مطرح کنید قابل قبول نیست. این مسائل و پیگیری‌ها را نه به‌عنوان یک مصوبه بلکه به‌عنوان یک وظیفه سازمانی شما باید به‌صورت شبانه‌روزی انجام دهید. در این شورا باید مسائلی را به‌عنوان مصوبه کارگروه‌ها و زیرمجموعه‌ها بیاورید که از حیطه وظیفه شما خارج باشد و برای اجرای آن لازم است اینجا مطرح و بررسی شود.

سیدمحمدعلی افشانی - استاندار فارس

سیدمحمدعلی افشانی – استاندار فارس

افشانی با طعنه و با لحن صریح اما محترمانه، ادامه داد: صادقانه بگویید مگر این مصوبات برای شما جایی امتیازی دارد؟! مثل این است که شما مصوب کنید هر روز صبح سر کار بیایید؛ یعنی اگر مصوب نکنید دیگر این وظایف اداری را انجام نمی‌دهید؟! بسیاری از این مواردی که تحت عنوان مصوبه برای پیگیری آورده‌اید انجام مأموریت سازمانی شماست و کسی هم نباید برای انجام وظیفه سازمانی خود تشکیل جلسه دهد و مصوب کند. اگر اینطور باشد فردا ممکن است برخی از شما انجام سایر وظایف‌تان را هم منوط به تشکیل جلسه و تصویب کنید!

مقام ارشد اجرایی استان فارس در پایان تأکید کرد: توقع ما این است که مسائلی در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان مطرح شود که نیاز به تصویب در همین سطح دارد نه مسائلی در سطح انجام وظایف روزمره در ادارات.

گفتنی است در نشست‌های مختلف ماه‌های اخیر، بارها استاندار فارس با صراحت لهجه خاص خود، مدیران و مسئولان مختلف را به تغییر رفتارهای اداری کلیشه‌ای و نوع نگرش نسبت به مسائل حساس استان، دعوت کرد.

انتهای پیام/ سجاد بنام