حاشیهنگاری ریواس از دومین نشست پروژه های سفر دولت به کهگیلویه و بویراحمد خبر خوش نیکاقبالی، تقاضای تعطیلی یک پروژه ۱۰ ساله و مکاتبه اعتراضی به چمن
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
مدیرکل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد تعطیلی پروژه بزرگ قلات را بعد از میلیاردها هزینه، به نفع مردم دانست؛ معاون استاندار یک خبر خوش داشت و بیتوجهیهای رئیس دانشگاه علوم پزشکی، نیکاقبالی را دست به قلم کرد.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، دومین نشست بررسی وضعیت اجرایی پروژههای مصوب سفر هیئت دولت به استان کهگیلویه و بویراحمد به ریاست پژمان نیکاقبالی، معاون عمرانی استاندار و با تاخیر یکساعته و غیبت چندین تن از اعضا برگزار شد.
این نشست که با خبر خوش معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد؛ پژمان نیکاقبالی از خوش قولی دولت و لحاظ کردن همه اعتبارات مصو سفر در لایحه بودجه خبر داد که به احتمال قریب به یقین مجلس نیز اعداد پیشنهادی را تصویب میکند.
او گفت که پروژههای مصوب سفر دولت، به صورت ۱۰۰ درصد و مطابق جدول زمانبندی در سال ۹۵ و ۹۶، تخصیص پیدا میکنند و مدیران با خیال راحت برنامهریزی کنند.
۹۰ درصد پروژه های در حال اجرای سفر دولت، مجوز زیست محیطی نگرفتند
نیکاقبالی همچنین از مکاتبه استاندار این استان با رئیس سازمان برنامه و بودجه برای تأمین اعتبار و نقدینگی پروژههای این استان با توجه به کمی زمان تا پایان سال سخن گفت.
بحث داغ این نشست مربوط به اظهارات مدیرکل محیط زیست بود که با انتقاد از مدیران اجرایی این استان، آنها را متهم به بیتوجهی به محیط زیست کرد.
اسدالله هاشمی ۹۰ درصد پروژههای سفر رئیس جمهوری را تا این لحظه، فاقد مجوز زیست محیطی دانست و خواهان جدیت مدیران در کسب این مجوز مهم شد.
او این را هم گفت که مدیران ما میدانند که باید کار کنند ولی نمیدانند که هر پروژهای باید مسائل زیست محیطی را رعایت کند.
نگران سلامت مردمم، این پروژه سودی هم برای مردم ندارد
به گزارش ریواس جنوب، صحبتهای مدیرکل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد به همین موارد ختم نشد؛ او معتقد است که پروژه مجتمع بزرگ پرورش ماهی قلات که از ۱۰ سال پیش شروع شده و تاکنون نیز هزینههای زیادی در آن شده است، هیچ سودی به حال مردم ندارد و باید جمع شود.
آنگونه که هاشمی میگوید، او از این پروژه احساس خطر میکند و نگران سلامت مردم است چرا که مجتمع پرورش ماهی قلات در بالادست منبع آب شرب مردم است و مواد شیمیایی که بعد از افتتاح این مجتمع استفاده میشود، آب رودخانه بشار را آلوده میکند.
او میگوید که این پروژه جمع شود برای مردم و سلامتشان بهتر است و من هیچ ضرورتی در این پروژه برای مردم یاسوج نمیبینم.
نامه اعتراضی مسئولان استان به چمن
از دیگر حواشی این نشست، موضوع غیبت چند مدیر و حضور معاونین چند دستگاه دیگر بود که مهمترین آن مربوط به عدم حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی و حتی نمایندهای از این دانشگاه بود.
موضوعی که معاون عمرانی استانداری را دست به قلم کرد تا در یک تذکر جدی اداری، بیتوجهیهای رضا چمن به جلسات را به او گوشزد کند.
از دیگر حواشی این نشست بحث پرداخت بدهیهای گذشته پروژهها از محل اعتبارات سفر دولت بود که نیکاقبالی گفت: این موضوع را باید مدیریت کنید که پروژهها به موقع تحویل مردم شوند چرا که اگر بخواهیم صرفا” مطالبات پیمانکاران را بدهیم، نه تنها این اعتبارات را بلکه تا سه سال اعتبارات این استان را بدهیم باز هم کم میاریم.
______________________
حاشیه نگاری از کریم بنام
_____________________
انتهای پیام/ک-ب
اولا که معاون عمرانی استانداری در حدی نیست که به ریاست دانشمند علوم پزشکی استان بخواهد تذکر بدهد
و درثانی باید درود فرستاد بر شرف کسانی که برای کارهای مهمتر به این جلسات کم خاصیت استانداری چی ها نمی روند.
دقیقا درست گفتی ، استانداری برود خدماتش را بشمارد ببینیم چکارکرده؟
خب بشمار
یک
یک
یک
ده ووبال تر نیره
بهتراست از اظهار نظرهای غیر کارشناسی پرهیز شود.
آب شرب مردم یاسوج از آبشار وچاهی که در جنوب غربی یاسوج است تامین می شود.
این پروژه از سال ۸۹ آغاز شده است.
قبلا مجوز محیط زیست گرفته وبا امور آب استان مکاتبه ومجوز برداشت ۱/۵متر مکعب آب را دارد.
بیست مزرعه پرورش ماهی احداث می شود که اشتغالزایی مستقیم وغیر مستقیم دارد.
فاصله اش تا شهر ۲۰ کیلومتر است ودر صوتیکه بعدا بخواهیم از رودخانه بشار برداشت کنیم ، آمونیاک ،ونیترات ونیتریت وسی اودو ومدفوع ماهی ته نشین وبقیه متصاعد می شوند. برداشت آب از رودخانه بصورت زهکشی خواهد بود که مانع ورود گل ولای به مخازن آب بشود.
بند انرافی موجب کاهش سرعت سیلاب ها وکمک به کشاورزان می شود.
بند احداثی مانع سرعت آب وجلوگیری از طغیان رودخانه است.
بند انحرافی موجب تقویت آب های زیر زمینی وجلوگیری از شستشوی زمین های اطراف واز بین رفتن درختان حاشیه رودخانه که جایگاه پرندگان است ، می شود.
مردم در این پروژه سرمایه گذاری کردند، تکلیف مردم چیست با این پیشنهاد؟
چه منطقی پشت این سخن است که یک پروژه چند میلیاردی تعطیل شود؟
آیا وظیفه تامین آب به عهده محیط زیست است ؟
مهمترین دغدغه مردم ایجاد اشتغال است که ایجاد مجتمع پرورش ماهی می تواند موجب رونق تولید وافزایش بهروری واستفاده بهینه از آب شود .
احداث مجتمع میتواند به یکی از جاذبه های شهرستان تبدیل شود .مراجعین می توانند با دسترسی به دریاچه پشت بند، مزارع پروش ماهی و تهیه ماهی به عن ان غذای سلامتی از مجتمع بهره ببرند.
استان ما در تنها زمینه ای که چهارم کشور است ، پرورش ماهیست ودر اکثر زمینه ها ما حرفی برای گفتن نداریم ، بخصوص در زمینه حفظ محیط زیست وحفظ گونه های بومی و فرهنگ سازی زیست محیطی .به نحوی که گروههای مردمی خودشان بر ای کمک به طبیعت دست به کار شدند.
مدیران باید پروژه های نیمه تمام را به اتمام برسانند وبیش از آنکه نهی می کنند واشکال تراشی می کنند راهکار گرهگشایانه ارایه بدهند .
تلاش کنند راهی برای امنیت غذایی وبهبود وضعیت معیشت پیدا کنند.
مردم ما نباید با ریشه کن کردن گیاهان بومی امرار معاش کنند. نباید مامومران دولت بیلهر وکنگر و… که مردم از طبیعت خارج کردند امحا کنند .حداقل مصرفش بهتر از امحای آن پشتو انه منطقی دارد.
پرورش ماهی سود دهی بیشتری از هر فعالیت اقتصادی دارد واگر کمی آموزش همراه پروش ماهی باشد به توسعه پایدار می انجامد. توسعه پایدار برمبنای حفظ محیط زیست نه تعطیلی پروژه ها.
دوست عزیز
خداوکیلی خروجی این جلسه چی بوده مصوباتش چی بوده که حالا ناراحت بشن که چرا بعضی نبودن!
مگه جلساتشان خروجی هم دارد چقدر دلت خوشه ، جلسه میگیرن که بگویندکاری انجام دادهاند، یعنی کارشان برگزاری جلسه است جهت ااتلاف وقت سایر مدیران
مگر. مدیران بیکارند که در این جلسات شرکتدکنند الان معلوم شد آنهایی که به کار برای مردم اهمیت میدهند حاضر به شرکت دراین جلسات کم بازده نیستند
استانداری خش تابسونل زیربادکولر ، زمسونل طی بخاری ایشینن جلسات تصمیمگیری سی گپ الکی ایگیرن،
[…] مدیرکل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد چند روز پیش در اظهاراتی که در همین پایگاه خبری منتشر شد، پروژه بزرگ پرورش ماهی قلات را در بالادست رودخانه بشار، تهدیدی برای سلامت آب شرب مردم دانست و گفت این پروژه هیچ سودی به حال مردم ندارد؛ او پیشنهاد داد که این پروژه تعطیل شود بهتر است.{اینجا کلیک کنید} […]
پروژه قلات تاجایی که اطلاع دارم تمام مجوزها را قبل از احداث دریافت کرده است از جمله مجوز محیط زیست
فاصله مجتمع تا ابتدای شهر یاسوج ۱۵تا ۲۰کیلومتر است وبا نصب میکرو فیلتر در خروجی مزارع ،پساب آنها تصفیه وبا حد اقل آلودگی وارد رودخانه میشود که با توجه به جنس بستر رودخانه وفاصله زیاد آن تا شهر یاسوج وبا خود پالایی رودخانه هیچگونه آلودگی ناشی از پرورش ماهی به نزدیکی شهر نمی رسد از طرفی تعداد بسیار زیادی پرورش ماهی در بالا دست مجتمع قلات واقع شده است که خروجی آنها بدون هیچگونه تصفیه ای وارد رود خانه میشود اما با نمونه گیریها وآزمایشات انجام شده در زمان مطالعات مجتمع هیچ اثری از آلودگهای پساب این مزارع در نتایج آزمایشات وجود نداشت یعنی که حتی بدون نصب میکروفیلترها هم خاصیت خودپالایی رود خانه ورعایت فاصله مناسب مانع از انتقال آلودگی به فواصل پایین دست میشود یقینا سواد واطلاعات متولیان امور آب وآب وفاضلاب در این زمینه از امثال آقای هاشمی وبنده بیشتر است ودر هنگام صدور مجوز نیز ،این موارد را لحاظ نموده وسپس مجوز داده اند انشا…همه مسئولین دغدغه اشتغال وسلامتی مردم را به شکل اصولی وعلمی آن داشته باشند